Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Frančīze - UIN un PVN
Saskāros ar tādu lietu - man te vienai firmai līgums ar UK uzņēmumu frančīze par UK firmas vārda izmantošanu , līgums ļoti biezs un angļu val. - lasīt pat nesāku. Q - UK uzņēmums piestāda rēķinu Piem.1271.54 ar PVN 0%. Nu PVN man 0, prece arī tā nav, tad deklarācijā man rēkins nav jauzrāda, vai ne?
UIN - ar to 3.p.4.d. - šitās kautkāda merā man saistās ar maksājumu nerezidentam - UIN jaietur vai nē? Jo vairak domaju, jo vairak māc šaubas.
Ответы (10)
Man ir lidzīga situācija. Es lasīju UIEN likumu un sapratu, ka jaietūr no summas 15% un jasamaskā budžetā. Klientam jāsamaksā par to summu mazāk. Vienīgi, vēl domāju, ka varbūt būtu iespējams izmantot konvenciju par dubultaplikšanu, bet nekur neatradu, ka ir tādas iespējas.
Ai, ne PVN tomer reverss ir pa abam pusem un UIN nebus tomer nemaz.
Думаю, что речь идет о платежах за право использования интеллектуальной собственности. Так что будет реверс и если не принимать во внимание конвенцию, UIN:
4) samaksas par intelektuālo īpašumu, izņemot samaksu par intelektuālo īpašumu, ko Latvijas sabiedrība izmaksā Eiropas Savienības dalībvalstu saistītai sabiedrībai vai tās pastāvīgajai pārstāvniecībai, kas atrodas citā Eiropas Savienības dalībvalstī:
a) maksājumiem par autortiesībām (ieskaitot blakustiesības) vai tiesībām izmantot autortiesības (ieskaitot blakustiesības) uz literāru vai mākslas darbu, ieskaitot kinofilmas, videofilmas vai skaņu ierakstus, - 15 procenti no šiem maksājumiem;
b) maksājumiem par pārējiem intelektuālā īpašuma veidiem - 5 procenti no šiem maksājumiem;
[Sk. Pārejas noteikumu 47.punktu]
47. Grozījumi šā likuma 3.pantaceturtās daļas 4.punktā stājas spēkā 2013.gada1.jūlijā. Līdz 2013.gada30.jūnijam nodokļa likme samaksai Eiropas Savienības dalībvalstu saistītai sabiedrībai vai tās pastāvīgajai pārstāvniecībai:
1) par šā likuma 3.pantaceturtās daļas 4.punkta"a" apakšpunktā minēto intelektuālo īpašumu ir:
a) līdz 2005.gada30.jūnijam - 15 procenti,
b) no 2005.gada1.jūlija līdz 2009.gada30.jūnijam - 10 procenti,
c) no 2009.gada1.jūlija līdz 2013.gada30.jūnijam - 5 procenti;
2) par šā likuma 3.pantaceturtās daļas 4.punkta"b" apakšpunktā minēto intelektuālo īpašumu - 5 procenti.
Dzirdēju vēl, ka līdz 15.datumamjānodod VIDā izziņa par izmaksām nerezidentam (12 vai 14 pielikums - neatceros), kurā ir norādīts cik daudz maksājām nerezidentam un cik ieturējām !?
Скажите пожалуйста, а если у нас конвенция с Германией, мы можем не удерживать подоходный налог?
Если есть конвенция, то можно и не удерживать налог. Но надо чтобы они справку о резиденции в своей налоговой взяли.
и подать сообщение о применении конвенции до выплаты.
Большое спасибо за помощь!!!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения