Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Компьютерные программы, авторские права и лицензирование
Grāmatvedības programma " KLONS" К списку тем
Klingklang 25.09.2006 08:49
30 сообщений на сайте
30 сообщений на сайте
Ответы (42)
Tas nozīmē, ka man jāpērk Microsoft Office 2003 PRO? Bet man jau darbojas DEMO versija? Nu vispār es no šim lietām maz ko saprotu?
Klingklang 25.09.2006 09:58
30 сообщений на сайте
30 сообщений на сайте
Именно, надо купить ACCESS, без которого программа не работает и который входит в состав Microsoft Office 2003 PRO, иначе нелегальщина.
Nu jā, licences uz ACCESS man nav- un tas nozīmē, ka arī grāmatvedības programma būs nelegāla.
Klingklang 25.09.2006 10:10
30 сообщений на сайте
30 сообщений на сайте
Отдельная лицензия на Access не требуется. MS вообще по отдельности не лицензирует продукты входящие в пакет Office. Просто имеются различные комплектации этого пакета. Ссылку дам чуть позже.
Во-вторых, ZALKTIS тоже представляет собой Аксесовскую базу данных... и в чем тогда разница?
Во-вторых, ZALKTIS тоже представляет собой Аксесовскую базу данных... и в чем тогда разница?
Ivan 07.10.2006 11:58
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
ACCESS "который входит в состав Microsoft Office 2003 PRO"
Всё зависит от того, в каком виде поставляется программа. Одна требует установки на компьютере всей системы, с помощью которой она разработана, другая этого не требует, достаточно подгрузки лишь исполняющей системы (dll файлов). Zalktis, как я понимаю, не требует покупки и установки никакой системы дополнительно.
Всё зависит от того, в каком виде поставляется программа. Одна требует установки на компьютере всей системы, с помощью которой она разработана, другая этого не требует, достаточно подгрузки лишь исполняющей системы (dll файлов). Zalktis, как я понимаю, не требует покупки и установки никакой системы дополнительно.
Tieši tā.Zalktis dod savai programmai atsevišķu licenci.Unman nav obligāts nosacījums, lai būtu vajadzīgs MS Office.Tikpatjauki es varu lietot Openoffice un citas bezmaksas programmas.:-)
Aivareno 08.10.2006 11:33
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Просто поражаюсь, насколько некоторым хочется ВСЁ иметь на халяву. Кто-то пусть поработает, сделает, а они - умники будут только пользоваться... за так...
Meek, neiet runa par haļavu, bet piekritīsiet, ka 100 Ls par programmu mazam uzņēmumam ir daudz.Esstrādāju ar openoffice uzņēmumā kuram ir vairāk kā 20 struktūrvienības visā Latvijā un visur ir datori.Unja viņiem jānopērk licencēts MS office visām struktūrvienībām, tad summiņa salasās.Es arī esmu priecīgs , ka ir tāds Zalktis, kurš maksā 40 Ls.:-/
Aivareno 08.10.2006 21:24
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Nepiekritu!
Windows un Office ir jābūt oficiālie katrā datorā. Tas ir mans uzskats jau no ļoti seniem laikiem, kad pašai mājas datorā arī ir viss programmnodrošinājums licencēts. Tai skaitā arī Access. Var runāt par versiju... Ne jau mājās to bieži mainīt. Tāpēc tagad skatos, ko varu vai nevaru lietot, ņemot vērā programmu ierobežojumus. Tomēr manai grāmatvedībai pietiek ar to, kas ir.
Un es necienu tos, kas vēlās visu bezmaksas. To visu kāds ir izstradājis...
Un ja vēl velās lai pavelti viņam programma strādā tā, ka maksas programmas.....
Jā jau uzņēmumā ir vairāk kā 20 struktūrvienības visā Latvijā un visur ir datori, tad tāds uzņēmums var atļauties arī programmnodrošinājumu!!!!!!!!
Windows un Office ir jābūt oficiālie katrā datorā. Tas ir mans uzskats jau no ļoti seniem laikiem, kad pašai mājas datorā arī ir viss programmnodrošinājums licencēts. Tai skaitā arī Access. Var runāt par versiju... Ne jau mājās to bieži mainīt. Tāpēc tagad skatos, ko varu vai nevaru lietot, ņemot vērā programmu ierobežojumus. Tomēr manai grāmatvedībai pietiek ar to, kas ir.
Un es necienu tos, kas vēlās visu bezmaksas. To visu kāds ir izstradājis...
Un ja vēl velās lai pavelti viņam programma strādā tā, ka maksas programmas.....
Jā jau uzņēmumā ir vairāk kā 20 struktūrvienības visā Latvijā un visur ir datori, tad tāds uzņēmums var atļauties arī programmnodrošinājumu!!!!!!!!
"Windows un Office ir jābūt oficiālie katrā datorā. " если они на нём установлены, но если фирма хочет использовать Linux и OpenOffice, то это её право. В связи с этим на компьютере вовсе может не быть Access.
Meek, jūs man varat nepiekrist.Bet......!Ja kāds to visu ir izstrādājis un piedāvā bezmaksas, tad tā ir viņa problēma.Vienmēr atradīsies tādi, kas piedāvājumu pieņems.Protams no bezmaksas programmas nevar prasīt, to pašu ko no maksas.Runājot par uzņēmumu kurā strādāju, kādēļ ir jātērē tūkstoši, ja viņus var netērēt.Katrs cenšas ekonomēt un tas nemaz nav slikti.
Cits jautājums, ja uzņēmums izmantotu aizliegtu programmu.Būtu nelegāli to ieguvis.Jūs taču drīkstat darīt , kā vēlaties.Tās ir Jūsu tiesības, bet nenosodiet citus.Viņi nedara nepareizi.Viņi izmanto iespējas un dara to pilnīgi legāli.Nekā nosodāma tur nav.
Cits jautājums, ja uzņēmums izmantotu aizliegtu programmu.Būtu nelegāli to ieguvis.Jūs taču drīkstat darīt , kā vēlaties.Tās ir Jūsu tiesības, bet nenosodiet citus.Viņi nedara nepareizi.Viņi izmanto iespējas un dara to pilnīgi legāli.Nekā nosodāma tur nav.
Aivareno 09.10.2006 16:51
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Es nevienu nenosodu, bet:
>100 Ls par programmu mazam uzņēmumam ir daudz
UN
>uzņēmumā kuram ir vairāk kā 20 struktūrvienības visā Latvijā un visur ir datori
Ekonomikā ir tāds jedziens, ka mikrouzņēmums. Visu, ko Jūs teicat, pieņēmu priekš mikrouzņēmuma.
Tomēr, ja mikrouzņēmums spēja izaugt līdz "20 struktūrvienības visā Latvijā un visur ir datori", tās vairs nav tik nabadzīgs, lai nevarētu savu grāmatvedi nodrošināt ar vajadzīgo programmnodrošinājumu. Un tā vairs nav grāmatveža problēma, bet gan uzņemuma vadības.
"Runājot par uzņēmumu kurā strādāju, kādēļ ir jātērē tūkstoši, ja viņus var netērēt" - un ar to viss ir pateikts
Tagadējām firmām nez kapēc ļoti patik lai grāmatveži strāda ar savām programmām, strādnieki strāda ar saviem instrumentiem, darbinieki brauc ar savām automašīnām, un vēl lai darbinieki strāda uz uzņēmumu līgumiem - un rezultātā firmai nav nekādas rūpes un problēmas, tik peļņa vien.
Vot tas ir tas, kas man nepatik. Un mēs, grāmatveži, paši pieradinam firmas pie tā, ka programmnodrošinājums ir mūsu problēma un firmai par to nav jārupējas.
>100 Ls par programmu mazam uzņēmumam ir daudz
UN
>uzņēmumā kuram ir vairāk kā 20 struktūrvienības visā Latvijā un visur ir datori
Ekonomikā ir tāds jedziens, ka mikrouzņēmums. Visu, ko Jūs teicat, pieņēmu priekš mikrouzņēmuma.
Tomēr, ja mikrouzņēmums spēja izaugt līdz "20 struktūrvienības visā Latvijā un visur ir datori", tās vairs nav tik nabadzīgs, lai nevarētu savu grāmatvedi nodrošināt ar vajadzīgo programmnodrošinājumu. Un tā vairs nav grāmatveža problēma, bet gan uzņemuma vadības.
"Runājot par uzņēmumu kurā strādāju, kādēļ ir jātērē tūkstoši, ja viņus var netērēt" - un ar to viss ir pateikts
Tagadējām firmām nez kapēc ļoti patik lai grāmatveži strāda ar savām programmām, strādnieki strāda ar saviem instrumentiem, darbinieki brauc ar savām automašīnām, un vēl lai darbinieki strāda uz uzņēmumu līgumiem - un rezultātā firmai nav nekādas rūpes un problēmas, tik peļņa vien.
Vot tas ir tas, kas man nepatik. Un mēs, grāmatveži, paši pieradinam firmas pie tā, ka programmnodrošinājums ir mūsu problēma un firmai par to nav jārupējas.
А у нас установлен Опен Офис, и вполне нам хватает. И Залктис куплен официально. И мы довольны! Фирмочка маленькая, все своим горбом, так зачем покупать что-то дорогое, хоть оно и лучше, если и так все устраивает;-)
Lovec 09.10.2006 19:12
1793 сообщения на сайте
1793 сообщения на сайте
Meek, man jāatvainojas, ka es neprecīzi izklāstīju situāciju.Es strādāju 2 firmās.Viena liela un otra maza.Lielajā ir viss kārtībā ar programmnodrošinājumu.Tikai Openoffice ir bezmaksas.Pārējais ir maksas.Irsaliktas un nopirktas viss visādas ekstras.Betmazajā ir Openoffice,Licencēts windows XP kopā ar datoru, un Zalktis.Jūsu nosauktais variants neattiecas ne uz vienu no firmām, kurā strādāju.:-D
Aivareno 09.10.2006 21:21
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Aivareno, negribēju Jūs aizvainot
Vienkārši apnika firmas, kas cenšās izbraukt uz citu rēķina un problēmas pārliek uz grāmatvežu pleciem.
Vienkārši apnika firmas, kas cenšās izbraukt uz citu rēķina un problēmas pārliek uz grāmatvežu pleciem.
MEEK: Nepiekritu! Windows un Office ir jābūt oficiālie katrā datorā - ух ты... Билл Гейтс должен встать и аплодировать!
... Un es necienu tos, kas vēlās visu bezmaksas. To visu kāds ir izstradājis... - вы хоть представляете о чем говорите? Хот раз занимались разработкой ПО? Да все то что представлено на нашем рынки ДОЛЖНО БЫТЬ БЕСПЛАТНЫМ!!! Потому что отстой! Наиболее приемлемая соотношение цена/производительность это 1С.. как ни странно. Я им не пользуюсь! Но оценивая возможности и гибкость заявляю это со всей ответственностью. Цены на ПО неоправданно вздуты! Они могли бы быть гораздо ниже. Но главной составляющей цены является не стоимость продукта как такового, а содержание штата программистов которые постоянно устраняют возникающие глюки из-за того что процесс написания ПО у нас далек от тех методов которые используются на Западе - что в голову взбрело, то и пишем. Вот и все.
... Un es necienu tos, kas vēlās visu bezmaksas. To visu kāds ir izstradājis... - вы хоть представляете о чем говорите? Хот раз занимались разработкой ПО? Да все то что представлено на нашем рынки ДОЛЖНО БЫТЬ БЕСПЛАТНЫМ!!! Потому что отстой! Наиболее приемлемая соотношение цена/производительность это 1С.. как ни странно. Я им не пользуюсь! Но оценивая возможности и гибкость заявляю это со всей ответственностью. Цены на ПО неоправданно вздуты! Они могли бы быть гораздо ниже. Но главной составляющей цены является не стоимость продукта как такового, а содержание штата программистов которые постоянно устраняют возникающие глюки из-за того что процесс написания ПО у нас далек от тех методов которые используются на Западе - что в голову взбрело, то и пишем. Вот и все.
Ivan 10.10.2006 09:45
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Иван, а Вы " Хоть раз занимались разработкой ПО?" И Вам удалось сделать что-нибудь, что пользуется спросом и покупается? "Да все то что представлено на нашем рынки ДОЛЖНО БЫТЬ БЕСПЛАТНЫМ!!!" Я не думаю, что Вы бы заявили такое после создания программного продукта собственными силами. А бесплатным бывает лишь сыр ....
Либо это может быть труд студентов, результат которого Вам явно не понадобится, либо труд внезапно разбогатевшего бывшего программиста, которому распространение своего продукта бесплатно в удовольствие.
Либо это может быть труд студентов, результат которого Вам явно не понадобится, либо труд внезапно разбогатевшего бывшего программиста, которому распространение своего продукта бесплатно в удовольствие.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть