Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Mazvērtīgais inventārs - kā norakstīt? К списку тем

Mazvērtīgais inventārs - kā norakstīt?
Man pēc grāmatvedības metodikas pamatlīdzekļi ir tie, kuriem v;ertība ir virs Ls 50 un kalpošanas laiks ilgāks par 1 gadu. Mazvērtīgais inventārs ir jānoraksta tā - tam, kuram vērtība ir mazāka par Ls 30 uzreiz, tam, kam lielāka 1/2 uzreiz, pārējā - kad nolietojas.

Firma nodarbojas ar konsultatīvo pakalpojumu sniegšanu.

Tiek iegādāti krēsli, kuru vērtība ir Ls 25 un Ls 35. Kā man tie ir jānoraksta (ja ir jānoraksta) ņemot vērā manu grāmatvedības uzskaites metodiku.

Paldies
Ievina
Ievina 30.10.2003 08:50
134 сообщения на сайте

Ответы (33)

tad sanāk ka var arī nesastādīt aktu?

http://www.likumi.lv/doc.php?id=154840- tur nekas nav teikts par mazvērtīgo inventāru, tāpēc arī prasu, jo nevaru atrast kur būtu pateikts kā ir jādara.

ja mums ir akts tad viss itkā ir labi, ir redzams kas norakstīts, cik, kādā vērtībā un kam, bet tas ir darbs un ne būt ne mazs, un ja ir iespēja šo laiku izmantot kam citam, tad tas būtu ļoti liels ieguvums...

Vispār likumdošanā es nekur neatrodu aktuālajā redakcijā kur būtu teikts kā jādara...

P.S. Mazvērtīgo inventāru mēs norakstam iegādes brīdī, ja tas ko maina.
Aigarsr
Aigarsr 01.07.2011 01:29
208 сообщений на сайте
Varbūt šajā aktā var tiešām tikai kopējo vērtibu minēt un viss, nevis katru inventāru uzskaitīt...
Aigarsr
Aigarsr 01.07.2011 01:31
208 сообщений на сайте
Likumdošanā nekad un neko nevar atrast, jo likumdošana ir process - nepārtraukts.

Meklēt var spēkā esošajos normatīvajos aktos - likumos, MK noteikumos, citos dokumentos - VID Metodiskajos norādījumos un tml.

Jums vairāks reizes tika atbildēts - atbilstoši Jūsu uzņēmuma Grāmatvedības metodikai.

Galvenais šajā visā epopejā ir kas cits - lai trešā kvalificēta persona vienmēr varētu pārliecināties, ka inventārs patiešām ir nopirkts, un ka tas patiešām tiek izmantots saimnieciskajā darbībā.
Aivars007
Aivars007 01.07.2011 09:04
26984 сообщения на сайте
Jā, bet grāmatvedības metodiku arī var apstrīdēt, es tur varu ierakstīt, kā es gribu, kā es domāju ka ir pareizi, bet nekur nav teikts ka tā tiešām var darīt kā man tur ir rakstīts...
Aigarsr
Aigarsr 01.07.2011 12:42
208 сообщений на сайте
Katrā ziņā, paldies par jūsu atbildēm
Aigarsr
Aigarsr 01.07.2011 12:42
208 сообщений на сайте
Zināt, ko man gribas atbildēt?

- Ej, ka Tu, Kalvīt, d***!

Un nesmirdi šeit! Jau apnicis esi!
Aivars007
Aivars007 01.07.2011 13:23
26984 сообщения на сайте
A kāds tam sakars ar Kalvīti?
Aigarsr
Aigarsr 01.07.2011 13:35
208 сообщений на сайте
Tāds sakars, ka man ir aizdomas, ka Aigarsr un Kalvitis ir viens un tas pats.

Abi maļ vienu un to pašu no rīta līdz vakaram, un no vakara līdz rītam.
Aivars007
Aivars007 01.07.2011 13:44
26984 сообщения на сайте
Nu piedodiet, ka es domāju ka tev var paprasīt palīdzību.
Aigarsr
Aigarsr 01.07.2011 19:31
208 сообщений на сайте
Un es prasīju ne tikai kā darīt, bet kur to atrast, kur atrunāts kā jādara, kur kaut vai būtu teikts ka dara kā noteikts grāmatvedības metodikā, jo es gribu būt drošs par to, jo pārbaudēm vai kam citam neinteresēs ko man viena tante internetā teica... tāpēc piedodiet, ja es pārprasu, bet es nedaru tā kā man saka tikai, es gribu pats to atrast ka tā ir jādara.
Aigarsr
Aigarsr 01.07.2011 19:58
208 сообщений на сайте
Ne viss ir reglamentēts ar kādiem likuma pantiem. Tie dod vispārējus norādījumus, bet katram uzņēmumam ir dotas tiesības noteikt savu kārtību kā izpildīt likuma noteiktos pantus.
Ilma
Ilma 01.07.2011 20:47
30495 сообщений на сайте
Ja gribi pats atrast, sāc ar grāmatvedības standartiem, ar MK noteikumiem, ar VID metodiskajiem norādījumiem.
Aivars007
Aivars007 01.07.2011 22:25
26984 сообщения на сайте
Izlasiet līdz beigām jau minētos 188 MK noteikumus un ieslēdziet loģisko domāšanu, Jums tiek dota iespēja brīvi izvēlēties kādus dokumentus iekārtot un cik sīki tajos atspoguļot darījumu un kā jau Aivars007 atbildēja, lai būtu saprotams kas pirkts un kur izmantots.

V. Citi grāmatvedības reģistri

36. Persona atbilstoši saimnieciskās darbības īpatnībām var iekārtot arī citus grāmatvedības reģistrus, brīvi izvēloties reģistru veidu (piemēram, žurnāls, kartīte) un to kārtošanas veidu (izdarot ierakstus papīra reģistrā vai kārtojot elektroniski).
Zinme
Zinme 02.07.2011 19:17
1190 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.