Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Programma UVIS К списку тем

Programma UVIS
Ar programmu strādāju nesen, runa ir par debitoriem, to atlikumus pārbaudu trīs veidos 1. konta apgrozījums, 2. parāda sadalījums, 3. klienta atlikumi.Katrā no atskaitēm dažiem klientiem ir savādāks atlikums. pārbaudot protams pareizi ir konta apgrozījumā. Varbūt es nezinu kur piesaistīt pareizi apmaksas dokumentus. Ja kādam ir padoms, būšu ļoti pateicīga.
Gintav
Gintav 18.10.2006 13:22
37 сообщений на сайте

Ответы (30)

Ja Uvis strādā pēc tāda paša principa kā Apvārsnis, tad tikko esat maksājuši vai saņēmuši kādu avansu, atlikumi saiet grīstē. Jo partnerim tiek piesaistīts konkrēts konts (2310 vai 5310, piemēram) un atskaites, nezin kādēļ, veidojas par pamatu ņemot piesaistītos kontus un nevis reālo situāciju. T.i.saņemto avansu 5210 tas pieskaista pie 2310 un atlikums nesakrīt. Un tas nebija sasitīts ar pamamskas piesaisti.
Andaz
Andaz 18.10.2006 13:26
27892 сообщения на сайте
Nu ja, cik zinu tad tas arī ir uz apvāršņa bāzes veidots. Dažiem no šiem debitoriem tā arī ir, ka veikti avansa maksājumi.
Gintav
Gintav 18.10.2006 13:37
37 сообщений на сайте
Es tikai vairs neatceros kā būros, lai savilktu galus. Avansus kaut kā pārgrāmatoju, bet kā - neatceros.

Tāpēc man arī nepatīk ne Uvis, ne Apvārsnis, ka, lai salīdzinātos vesela ķīmija.
Andaz
Andaz 18.10.2006 13:41
27892 сообщения на сайте
Jāmēģina man ar izburties tam cauri.
Gintav
Gintav 18.10.2006 13:51
37 сообщений на сайте
Es taisīju Excelī sarakstu pa kontiem. Lai vismaz kaut kur tās summas atšifrējas, bet kā programmā tiku galā - jau vairs neatceros.
Andaz
Andaz 18.10.2006 13:56
27892 сообщения на сайте
Galvenai ir kāds konts ir piesaistīt kliedtam, vai viņš ir kreditors, debitors, vai vispēr ne tas ne tas, un ja ir gan kreditos un debitors Uvis ņem kā divus dažādus klientus un ja jūs banku'vadat neņemot apmaksā rēķinu, tad klienta koda papildus var norādīt vai tas ir debitors, kreditors
Dluk
Dluk 18.10.2006 14:40
396 сообщений на сайте
Tas jau it kā skaidrs, bet ir piem. gadījums, kad tiek ar vienu maksājuma uzdevumu apmaksāts gan rēķins kuru piesaista, gan citi maksājumi par kuriem nav pretī rēķina un šī daļa paliek nepiesaistīta. Izkontējot viss ir kārtībā, bet apskatot klienta atlikumu tas tiek samazināts par šo nepiesaistīto summu.
Gintav
Gintav 18.10.2006 16:58
37 сообщений на сайте
Ej caur piesaistēm
Dluk
Dluk 18.10.2006 17:13
396 сообщений на сайте
Dokumenti - realizācija - preču dokumenti. Darbības - piesaistīt apmaksu un izvēlas attiecīgo ienākušo maksājumu. Ja viens un tas pats darījumu partneris ir gan debitors, gan kreditors, tad vajag divas dažādas klienta kartiņas, attiecīgi norēķinu sadaļā izvēloties debitors vai kreditors (avansu norēķiniem - neuzskaita). Ja ir rakstīts avansa rēķins un ir saņemta nauda, kaut vai daļēja, tad rakstot preču pavadzīmi, pēc klienta ievadīšanas ieķeksē priekšapmaksas rūtiņā un var izvēlēties atbilstošo priekšapmaksas rēķinu.
Stradniex
Stradniex 19.10.2006 22:29
573 сообщения на сайте
Mums Apvārsnī programpuisis salika visu ok. Ja kāda firma bija gan debitors, gan kreditors, vajadzēja tikai divus aktus izdrukāt- par 2310 un 5310.
Dacis
Dacis 13.11.2006 23:05
466 сообщений на сайте
Caur triis punktinjiem. Tur izveelies dokumentu. Ja nav pilna apmaksas summa, tad ievadi kaada ir - uzreiz paraadiisies, cik procenti apmaksaats!

Iisteniibaa viss ir easy.

Meties virsuu konsultantam!
Klusumsky
Klusumsky 21.11.2006 12:57
7 сообщений на сайте
No nākamā gada vēlamies nomainīt Kentaurs pret kādu citu programmu, skatos uz UVIS vai Tildes Jumis pusi. Daži jautājumi par UVI:

1) Vai nodrošina visu atskaišu eksportu uz VID EDS

2) Vai var izdrukāt visus žurnālus (KTPR, PVDZ)

3) Vai ir iespēja uzskaitīt izmaksas, ieņēmumus par nozarēm
Guntisp2
Guntisp2 22.11.2006 14:23
13 сообщений на сайте
Pameklē meklētājā, tieši par UVI un JUMI arī apspriedās. Varbūt noder, lai vieglāk varētu izvēlēties.

Jumim vari uzlikt izmēģinājuma versiju un paspēlēties un nopirkt ar dalīto maksājumu - nav uzreiz jāsamaksā, bet gada laikā.
Andaz
Andaz 22.11.2006 17:13
27892 сообщения на сайте
Iesaku UVI, bet pirms izvēlēties UVIS vai JUMIS iesaku pirms tam aiziet uz abu programmu prezentācijām un salīdzināt funkcionalitāti, domāju, tad vair jautājumi neradīsies.
Mainc
Mainc 05.12.2006 15:04
10 сообщений на сайте
=> Guntisp2 => Tildes Jumis to visu var izdarīt standartā, bez kaut kādām papildus darbībām
Larao
Larao 05.12.2006 15:22
6767 сообщений на сайте
06.12.2006 17:40

Es nezinu nevienu programmu, kurai būtu lētāka apkalpošana kā JUMIM!

Man programmā ir svarīgi:

- kas ir cenas kopmlektā;

- par ko būs papildus jāmaksā;

- cik firmām var taisīt grāmatvedību ar vienu licenci;

- vai es varu pati veidot datus kopijas un cik lielas pūles man pie tā visa jāpieliek.

Komplektācija - vierākums programmu piedāva pirkt sevi pa moduļiem. Sakumā škiet, ka tas ir izdevīgāk, jo var iztikt bez noliktavas, PL, algām... Bet ar laiku viss mainās, un vajadzēs gan vienu, gan otru. Tāpēc svarīgi zināt, cik tas viss PAPILDUS izmaksās un kā to pēc tam savietot, lai normāli turpinātu darbu.

Datu kopijas - JUMIS katru dienu pirmo reizi atverot programmu uztaisa automātiski datu kopiju. Un, ja man gadās pa dienu kaut ko datos saķēzīt vai piem, dators "nosbeidzas", tad mans zudums ir tikai vienas dienas dati! Es pati varu atjaunot datus ar iepriekšējās dienas datiem. Vai citas programmas to dara???

Licences - es kārtoju grāmatvedību vairākām firmām ar VIENUa licenci! TILDE to pieļauj. Bet vai citas firmas atļauj ar vienu licenci vairākas firmas apkalpot?

Man patīk grāmatvežu pēcpusdienas (apm.175 latus gadā ieekonomēju uz semiāriem, jo varu JUMJA semināru apmeklējumus ieplānot jau laikus, jo zināms, par visu gadu kad tie notiks).

Tā kā jau gandrīz 10 gadus ar JUMI strādāju man ir jaukas dāvaniņas - pulkstenis un lietussargs. Un katru gadu visiem kalendārs ar grāmatvedim vajadzīgu informāciju!
Andaz
Andaz 07.12.2006 11:59
27892 сообщения на сайте
Andaz, для одного пользователя, по-моему, программа 1с обойдется дешевле, возможности у нее побольше, чем у Tildes Jumis ( я работала и с той, и с другой и могу сравнить), точно также можно вести учет для нескольких фирм ( они тоже "atļauj ar vienu licenci vairākas firmas apkalpot").

Вот "grāmatvežu pēcpusdienas " у 1 с - нету.;-)
Irena22
Irena22 07.12.2006 13:35
42998 сообщений на сайте
Nu nezinu vai 1C iznāk lētāk! Jo kad jautāju par cenām izstādē, tad Jumis man izmaksāja (man nepieciešamās licences) aptuveni 1200 Ls, bet 1C man nosauca summu trīs reizes lielāku:-S
Larao
Larao 07.12.2006 15:11
6767 сообщений на сайте
Lasu cenu lapu 1 lietotājam:

- grāmatvedība (tīkla versija) - 719.80lati;

- noliktava (tīkla versija) - 1109.20

- maršruta lapas - 35.40

- pieslēgums banku sistēmām - 47.20

- Intrastat atskaite - 59.00

- VIDam elektroniskās atskaites katra! - 35.40

- PVN kokiem - 59.00

KOPĀ - 2065.00

Gada apkalpošanas maksa, ja ir tīkla versija - 169.92

JUMIS - viss tas, kas šeit uzksaitīts - 480.00

Gada abonements - 96 lati!

Cenas no izstādes 2006.gadaseptembrī iegūtiem katalogiem!
Andaz
Andaz 07.12.2006 15:31
27892 сообщения на сайте
Andaz, а зачем сетевая версия для одного пользователя? Для одного пользователя около 250 лат стоит. И совсем другие расценки тогда. Так что Вы сравниваете несравнимые вещи.
Irena22
Irena22 07.12.2006 17:13
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.