Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
НДС через брокера К списку тем
Iks 14.11.2003 14:07
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (12)
Kapēc Rīgas muitu? Nodokļu saņēmējs taču Valsts Kase?
Ja maksājumi iet caur muitas brokeri, tad PVN pielikuma otraja ailē ir muitas brokera nosaukums (tas no metodiskajiem norādījumiem)
Ja maksājumi iet caur muitas brokeri, tad PVN pielikuma otraja ailē ir muitas brokera nosaukums (tas no metodiskajiem norādījumiem)
Riba 14.11.2003 14:49
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
спасибо Риба (налоги платим не просто Valsts kase subkonts Rīgas Muita)Да я тут откопала,что и платежки об уплате налога нужно от брокера,а еще если я им в конце месяца успела оплатить по выставленному счету налоги , а они нет то и в предналог не имею право поставить.Вот задали проблем на ровном месте
Iks 14.11.2003 15:10
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Bet no metodisk. nor. sadaļā 3.8 "par muitas brokeriem", es saprotu, ka var atskaitīt tai pašā mēneši kad samaksāts brokerim un nav jāgaida, kad tie samaksās, kau gan lasot sākuma par dekl. aizpildīšanu punktā 17.14.1 man radās šaubas. Es atskaitīju tai pašā, kad samaksāju brokerim.
Riba 14.11.2003 15:25
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
правила КМ №193 п.141 может меня куда-то занесло?
Iks 14.11.2003 17:38
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Интересовалась этим вопросом в Видземском VID, там однозначно ответили , что отчислять сумму, даже уже уплаченную как брокеру, так и самой таможне, можно только после составления декларации, т.е. после того, как налоги будут зачислены.
141.. Ja muitas maksājumus uz Latvijas Republikas robežas preču saņēmēja vārdā veic trešā persona (piemēram, muitas brokeris), tad preču saņēmējs, ja tas ir apliekamā persona, samaksāto nodokli var atskaitīt kā priekšnodokli, ja tā grāmatvedības uzskaitē ir dokumenti, kas apliecina nodokļa samaksu par preču importu un kuros kā preču pasūtītājs vai importētājs ir norādīts preču saņēmējs. Par šādiem dokumentiem uzskatāma muitas deklarācija un nodokļa samaksu apliecinošs dokuments ar muitas deklarācijas identifikācijas datiem.
Jā, man ir MKD un kurā par nodokļiem ir minēts - "garantijas vēstule", bet brokeris samaksā nākmmēnes. Tātad MKD man ir, bet dokuments, ka nodokļi samksāti budžetā vēl nav, bet kāda jēga tad tiem pat ļoti skaidrajiem metodiskajiem norādījumiem , kas attiecas uz muitas brokeriem, kura skaidri norādīts, ka brokera klients var atskaitīt tai mēnesī, kad samaksājis brokerim
Jā, man ir MKD un kurā par nodokļiem ir minēts - "garantijas vēstule", bet brokeris samaksā nākmmēnes. Tātad MKD man ir, bet dokuments, ka nodokļi samksāti budžetā vēl nav, bet kāda jēga tad tiem pat ļoti skaidrajiem metodiskajiem norādījumiem , kas attiecas uz muitas brokeriem, kura skaidri norādīts, ka brokera klients var atskaitīt tai mēnesī, kad samaksājis brokerim
Riba 14.11.2003 20:48
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ja Jums ir pārskaitījums,kurā Jūs brokerim esat samaksājusi PVN, tad kā priekšnodoklis drīkst atskaitīt, ja tikai prece ir ievesta Latvijā (ir Preču brīvās izlaišanas paziņojums).Jums nav jāgaida, kad brokeris samaksās Valsts kasē.
Veraita 15.11.2003 09:13
167 сообщений на сайте
167 сообщений на сайте
*kas apliecina nodokļa samaksu par preču importu *меня смущает эта формулировка Kam? Brokeram vai Muitaj.И я должна запрашивать у брокеров копии их платежек.Ув. Комарик и Маия Вы умненькие может у Вас есть хорошие советы по этому вопросу?
Iks 15.11.2003 12:01
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Почитайте п. 197, 198 методических указаний о расчете НДС от 23.04.03. Чтобы вычитать НДС, нужно иметь таможенную декларацию и оплатить счет брокеру.
В методичке довольно подробно описывается данная ситуация. Если в марте клиент оплачивает счет таможенного брокера, а брокер оплачивает задолженность в бюджет в апреле, то клиент относит уплаченную сумму на предналог в марте.
Tt 15.11.2003 12:14
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Икс, Вы правы, только после оплаты брокером налога Вы имеете право отчислить НДС. Документом,подтверждающим уплату налога является платежка там. брокера.Каждый месяц брокер будет Вам высылать пакет копий платежек. И совет- в приложении по НДС указывайте номер платежки брокера, а получателя Valsts Kase.
Ollio 15.11.2003 14:44
772 сообщения на сайте
772 сообщения на сайте
Ув. Анна еще такой момент если я оплатила НДС скажем 29 числа, а *брокер* еще не перечислил на какой счет лучше ставить НДС? Заранее спасибо.
Iks 15.11.2003 17:11
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть