Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Ka pareizi rakstit PVN atskaitē!!! К списку тем

Ka pareizi rakstit PVN atskaitē!!!
Firma paņēma automašīnu uz nomas pirkuma līguma pamata (līzinga kompānijā) . Kā pareizi ir jākontē pirmajā reizē un turpmākos mēnešus? ) Kā ir ar VID PVN deklarāciju vai es varu PVN atskaitīt tad kad ir noslēgts šis pirkuma līgums kas jānorāda deklarācijā (vai es drīkstu norādīt, ka tas ir (līzinga firmas)līgums ar NR..... . Vai arī ir jāiesniedz kāda cita atskaite VID par automašīnas iegādi?
Signija20
Signija20 03.11.2006 09:30
153 сообщения на сайте

Ответы (4)

Вообще-то для лизинга должна быть накладная или, в худшем случае, счет. На основании договора предналог не отражается в PVN декларации. А проводки по лизингу поищите с помощью поиска.
Irena22
Irena22 03.11.2006 09:34
42998 сообщений на сайте
Vajag rēķinu vai pavadzīmi. Mums pie līguma bija klāt pirmais rēķins ar pirmo iemaksu.
Irucitis
Irucitis 03.11.2006 09:45
707 сообщений на сайте
uz nomas pirkuma līguma pamata

Tas varētu būt nevis finansu līzings, bet operatīvais. Operatīvajam līzingam līzings pavadzīmi neraksta, un uz līzinga pamatlīdzekļiem jūs automašīnu neliekat.

Katru mēnesi Jums no līzinga nāk rēķins ar nomas maksājumu, un to jūs liekat uz nomas izdevumiem.

Tikai pašās līguma beigās, kad auto izpirkts, līzings Jums izraksta pavadzīmi.

PVN iet tikai no nomas maksājuma rēķiniem.

Citādi ir pie finansu līzinga. Tur pavadzīmi līzings raksta uzreiz, un viss PVN aiziet priekšnodoklī, un auto uz līzinga pamatlīdzekļiem.

Un katru mēnesi nāk rēķins par kredītprocentiem un pamatsummas dzēšanu.
Ligucite
Ligucite 03.11.2006 10:03
347 сообщений на сайте
Pirmajam maksajumam man naca lidzi reķins no lizinga firmas. Tur ir minēta komisijas maksa ar PNV. Nomas maksas parāds bez PVN.
Signija20
Signija20 03.11.2006 10:54
153 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.