Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Paskaidrojiet ludzu par PL? К списку тем

Paskaidrojiet ludzu par PL?
Ja noperkam piemeram biroja galdu un kopetaju. Tatad jaizlemj cik bus $iem PL derigas lieto$anas laiks vai ne? No ta tatad ari bus atkariga nolietojuma likme (finansu gr-ba) protams cik saprotu tam visam jabut atrunatam dokumneta par "Ilgtermina ieguldijumu uzskaiti"'. O.K. teiksim galdam ir noteikti 5 gadi tatad 20% gada, kopetajam 3 gadi cik tad % gada? Man ir Tildes Jumis kas piedava 5,10,20,35% kadu tad likmi nemt ja ir 3 gadi, jo tadu PL man ir daudz piemeram datori, skaneri, mobilie telefoni... ja pienem ka ir 100% tad 3 gados nesanak gluzi 35% ? ? Un tad nodoklu vajadzibam ta likme attiecigi dubultosies ja? Ja 20 tad 40, ja 35 tad 70. Varbut tomer klasificeju tos nepareizi pa lieto$anas terminiem, bet lasiju vairakas vietas, ka sakaru un biroja tehnika ir 3 kategorijas PL.

PALDIES,
Katrina_82004
Katrina_82004 23.11.2003 14:50
нет сообщений на сайте

Ответы (12)

вот я об этом все время и говорю - бухгалтер должен подстраиваться под программу! А должно быть совсем наоборот. Расчитывайте сами, а в программу вводите только проводки. Потому я и не выбрасываю деньги на такие программы
Het
Het 23.11.2003 16:09
нет сообщений на сайте
1) jums jābūt izstrādātam nolikumam par PL un nolietojuma uzskaiti, kur Jūs uzrādīsit kādas PL grupas un kādos subkontos Jums ir atvērtas, piem galds Jums būs pie "pārējiem" pamatlīdzekļiem, bet datori, skaneri, sadzīves tehnika utml pie "skaitlosanas un sadzīves tehnikas" utt. Katrai sai grupai ir jānosaka konstants nolietojuma % un ne savādāk, nedrīkst likt piem galdam 20% gadā, bet dīvānam 30% (jo abi sie PL atradīsies vienā grupā), tapat visai skatl.unsakaru tehnikai, sadzives tehnikai ari bus vienāds nolietojuma % , piem 15%, nu un protams kas tad tā par programmu, ka Jums ir jāpiemērojas viņai?
Storno
Storno 23.11.2003 17:08
1392 сообщения на сайте
Не согласна со Сторно:для финансового учёта у каждой единицы основных средств может быть свой срок использования, не зависимо от того, к какой группе он относится. А группы для финансового учёта такие: недвижимость, технологич.оборудование и машины, другие ОС и инвентарь. А вот для налогового износа применяются только ставки 5, 10, 20 и 35%. Может, Вы не разобрались в программе и смотрите налоговый износ, а не финансовый?
Atat
Atat 23.11.2003 17:39
368 сообщений на сайте
protams nolietojums nodoklu vajadzibam ir tiesi tā kā to raksta Atat, bet finansu vajadzībām katrs iekārto kā to vēlas, runa ir par to, ka vienā grupā atrodošajamies PL nevar būt katram savs noletojuma % (finansu uzskaitē)tapat kā tas ir nolietojumam nodokļu vajdzībām
Storno
Storno 23.11.2003 17:59
1392 сообщения на сайте
Kāpēc nevar? teiksim, ja viens darbagalds strādā intensīvāk, nekā otrs, tad 1. darbagalds ātrāk nolietosies, neskatoties uz to, ka abi darbagaldi ir vienā grupā. Cita lieta, ja uzņēmuma metodikā ir atrunāts, ka visiem PL vienā grupā ir konstants nolietojums fin. uskaitē.
Martinas
Martinas 23.11.2003 18:18
38532 сообщения на сайте
Согласна с Атат, думаю Вы смотрите налоговый износ - поэтому появляется 5,10,20,35 %. А финансовый износ может быть любой. У меня в методике сказано, что % износа определяется отдельным распоряжением директора - индивидуально каждому ОС. Почему для всей группы должна быть одна ставка. А если Вы купите б/у ОС, ясное дело оно не будет Вам служить столько же сколько и новое . Группа одна, а вот ставки будут разные.
Amuil
Amuil 23.11.2003 22:10
26356 сообщений на сайте
Katrai programmai var veikt izmaiņas, kādas nepoieciešamas tieši Jums, tādēļ uzzvani savam sistēmas administratoram, lai tas pastrādā.

Sastādot GP un izstrādājot nolikumu bieži redzēti gadījumi, kad vienai PL grupai norāda iespējamā nolietojuma diapazonu, piem., 25-35%, jo kā jau Martinas teica, fiziskā lietojuma intensitāte grupas ietvaros var atšķirties, bet mūsu uzdevums taču ir- patiesi atspoguļot finansu situāciju!
Cice
Cice 24.11.2003 16:19
7 сообщений на сайте
Uvazhaemie buxgaltera, obyasnite pozhaluista, kak vi ponimaete poziciyu v aktive balansa "ilgtermiņa ieguldījumi nomātajos pamatlīdzekļos". Chto syuda vklyuchayut? Esli a/m vzyat v finansovii lizing, to v kakoi pozicii balansa aktiva nado pokazat ego ostatochnuyu stoimost: "iekārtas un mašīnas" ili "ilgt. ieguldījumi nomātajos pamatlīdzekļos"?
Tondo
Tondo 13.02.2004 18:32
нет сообщений на сайте
При финансовом лизинге - в "iekārtas un mašīnas", при оперативном - в "ilgt. ieguldījumi nomātajos pamatlīdzekļos".
Makssoft
Makssoft 13.02.2004 20:55
24096 сообщений на сайте
Makssoft: оперативный лизинг - это обыкновенная аренда, и арендная плата списывается сразу в затраты по мере ее возникновения. Я не разу не пользовалась статьей "Долгосрочные вложения в арендованные ОС", но, по логике, её можно было бы использовать, скажем, для отражения расходов на капитальный ремонт арендованного ОС, которые списываются на затраты в течение срока договора аренды.
Martinas
Martinas 13.02.2004 21:19
38532 сообщения на сайте
Мартинас права, эта строка используется для отражения расходов на капитальный ремонт арендованного ОС, которые списываются на затраты в течение срока договора аренды.
Amuil
Amuil 14.02.2004 10:04
26356 сообщений на сайте
Liels paldies
Tondo
Tondo 16.02.2004 13:15
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.