Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Gatavojoties IIN deklaracijai ? К списку тем
Gatavojoties IIN deklaracijai ?
Sāku piemest ko esmu tērējusi šogad un lūk man radās 2 jaut.
1. nestrādāšu pilnu gadu respektīvi zinu, ka varu dabūt atpakaļ neapl.min.daļu par mēnešiem kurus nestrādāju. Tātad jautājums vai D pielikumu tomēr aizpildu saskaņā ar darba devēja izziņu visu kā man ir? Ja jā kur jāuzrāda tā starpība par neapl.min.?
2. Šogad iegādājos mazu vasarnīciņu. Skatos vid lapā kaut kāds pielikums par īpašumiem .... vai man tas jāpilda obligāti? Kas būs, ja neisniegšu? Ja sniegšu vai no iegādes vērtības drīkstu atskaitīt nodevas samaksātās zemesgr., notāram utt.?
Liels paldies.
p.s. protams palasīšu vēl not.pati bet ja kāds var ātri izteikties paldies!
Ответы (36)
1. D formā rindiņā , kur ir neapliekamais minimums jāuzrāda visa gada summa 32 x12=384 tad arī dabūsiet pārmaksu IIN ja nav strādāts pilns gads.
2.Kastas par pielikumu par īpašumiem? Ja iegādāts īpašums kuru nelietojiet savā saimnieciskajā darbībā tad cik zinu nekas nekur līdz šim nav bijis jāparāda.
MK noteikumi Nr. 780 ?!!!! nekur nav teikts, ka tikai saimn.darb.veicejiemjaiesniedz :
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=38&hl=1&oid=5540&otype=11
ka tas ir ?
Два года назад моей дочке выплатили переплату по налогу за полностью не использованный необлагаемый минимум. У нее был перерыв в работе 3 месяца.
19.09.2006 Noteikumi nr. 780
Rīgā
Noteikumi par papildu deklarācijas par ienākumiem, ieņēmumiem, naudas un citiem uzkrājumiem, īpašumiem un to vērtības maiņu veidlapu un kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests uz aprēķinu pamata nosaka iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja apliekamo ienākumu
(prot. Nr.48 12.§)
Izdoti saskaņā ar likuma
"Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"
22.pantatrešo un astoto daļu
Par iedzīvotāju ienākuma nodokli
22.pants Deklarācijas kontrolēšana un apliekamā ienākuma noteikšana uz aprēķinu pamata
3. Ja maksātāja deklarētie ienākumi vai Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā esošajos pārskatos (paziņojumos) uzrādītie maksātāja ienākumi neatbilst viņa izdevumiem taksācijas gadā, Valsts ieņēmumu dienests pieprasa šā panta 3.1 daļā noteiktajā termiņā iesniegt:
1) papildu deklarāciju (atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajai veidlapai) par ienākumiem, ieņēmumiem, naudas un citiem uzkrājumiem, īpašumiem un to vērtības maiņu (turpmāk - papildu deklarācija);
2) taksācijas gada ienākumu deklarāciju, ja tā nav iesniegta šajā likumā noteiktajā kārtībā;
8. Kārtību, kādā uz aprēķinu pamata Valsts ieņēmumu dienests nosaka apliekamā ienākuma lielumu, un kārtību un termiņu, kādā Valsts ieņēmumu dienestam iesniedzama informācija par maksātāja ieņēmumiem, naudas uzkrājumiem un īpašumiem un to vērtības maiņu, nosaka Ministru kabinets.
Papildu deklarāciju присылает ВИД. самим суетиться на эту тему не нужно.
1. Jums jaaizpilda deklarāciju D un to pielikumus, ja strādajal Latvija, tad D1, ja ārvalstī, tad D2, ja ir sainieciska darbība, tad D3, ja ir čeki par mācībam vai arstniecību, tad D4.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/pielikumi/iein_10012006_nr.41_pielikums.doc
Likums par IIN 22.panta3.daļa
3. Ja maksātāja deklarētie ienākumi vai Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā esošajos pārskatos (paziņojumos) uzrādītie maksātāja ienākumi neatbilst viņa izdevumiem taksācijas gadā, Valsts ieņēmumu dienests pieprasa šā panta 3.1 daļā noteiktajā termiņā iesniegt:
1) papildu deklarāciju (atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajai veidlapai) par ienākumiem, ieņēmumiem, naudas un citiem uzkrājumiem, īpašumiem un to vērtības maiņu (turpmāk - papildu deklarācija);
2) taksācijas gada ienākumu deklarāciju, ja tā nav iesniegta šajā likumā noteiktajā kārtībā;
3) (izslēgts ar 20.12.2004. likumu).
3.1 Maksātājs saskaņā ar šā panta trešās daļas nosacījumiem pieprasīto papildu deklarāciju un taksācijas gada ienākumu deklarāciju Valsts ieņēmumu dienestam iesniedz personiski ne vēlāk kā 15 darbdienu laikā pēc papildu deklarācijas vai gada ienākumu deklarācijas veidlapas saņemšanas vai, ja maksātājs ne vēlāk kā 15 darbdienu laikā pēc papildu deklarācijas veidlapas saņemšanas ir iesniedzis Valsts ieņēmumu dienestam pamatotu iesniegumu, — citā Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajā termiņā. Citu papildu deklarācijas iesniegšanas termiņu var noteikt, ja deklarācijas aizpildīšanai nepieciešama informācija, kuru nav iespējams iegūt 15 darbdienu laikā, vai ja maksātājs slimības, komandējuma vai citu pamatotu iemeslu dēļ nevar to iesniegt noteiktajā termiņā.
Tātad ja VID Jums šo deklarācijas formu atsūtīs jo būs par Jums savākti kādi dati , tad arī sāksiet domāt par šīs deklarācijas iesniegšanu. Līdz tam galva par šo formiņu nav jālauza.
Nu re kamēr pati pētīju citi jau iepriekš izpētijuši
Es tagad nesaprotu par to neapl.minimumu Ja D rakstu cik jabut nevis cik man ir un to cik bija reali nekur tad jau man tas gala cipars kuru prasu atpakal nebus pareizs... sanak, ka kaut kur tas jaliek, ka man nav pa 12 menesiem neapl. bet par 11 teiksim.
Rumbinja, а Вы до этого ни разу не заполняли декларацию?
Вам все верно написали, что в D напишите необлагаемый минимум за год, за счет этого и буцдет разница между тем подоходным налогом, который с Вас должны были удержать и тем, который удержали (то есть переплата).
Pamata deklarācijā tiek salīdzināts nodoklis, kas ir jau aprēķināts ar to, kuru BŪTU jāaprēķina, ja daļas vietā ielikt visu gada minimumu.
Esmu taisijusi tikai vienmer biju stradajusi visu gadu.Pirmoreizi pec 7 gadiem esmu bez darba.Lukta!
Если до сих пор заполняли, то абсоблютно ничего не меняется при заполнении, если Вы не работали полный год, так как все равно ставится необлагаемый минимум за год и за иждивенцев тоже, конечно, все это при условии, что ни Вы, ни Ваши иждивенцы не были, например, на время, когда Вы не работали, переписаны на налоговую книжку мужа. Точно также пишите сколько на каком месте заработали и сколько налога с Вас удержали. В результате (если не брать во внимание расходы на медицину и образование)у Вас и будет разница между тем, чтос Вас удержали (большая сумма) и тем, что даолжны были удержать с учетом полного (за год) минимума и льгот на иждивенцев. Это и будет переплата.
Если необлагаемый минимум был применен за 11 месяцев, то должны вернуть 32 х1х0,25 = 8 латов. Так можно проверить, что получилось в итоге.
И так далее, в зависимости от количества примененных месяцев, без учета расходов на медицину и образование.
И так далее, в зависимости от количества примененных месяцев, без учета расходов на медицину и образование.
В общем случае проверить, сколько Вам государство должно, можно так:
[(непримененный минимум + непримененные льготы) х количество месяцев их неприменения х 25%] + [расходы на медицину и образование х 25%].
Ww7, не совсем так, во-первых, особенно, если "добиваем" остатки прошлых лет по расходам на образование, то 150 может и не быть, т.е. остаток меньше, а во-вторых,(образование+общая медицина) = 150 латов и ещё + (стоматология+плановые операции) - сколько в текущем году потратили.
A ja čto-to pripominaju, čto snačalagasjat rashodi otčetnogo goda, a toļko potom - prediduščih let???
U kogo takoje bilo, otzovitesj?!
Закрыть
Краткое описание нарушения