Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
valsts nodeva К списку тем
Iluta 25.11.2003 22:30
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (9)
Es piekrītu Jūsu viedoklim. Valsts nodevas ar PVN neapliekas. Tikai rēķina jāuzrāda atsevišķi nodevu un atsevišķi pakalpojumu ar PVN. Tikai man ir šaubas par to, ka viens uzņēmums maksā so nodevu otra uzņēmuma vietā. Vai drīkst to darīt?
Ja ir savstarpēja vienošanās, tad drīkst maksāt. Pat PVN likumā ir runāts par "maksātāju" un "saņēmēju".
Bima 26.11.2003 09:16
722 сообщения на сайте
722 сообщения на сайте
Jā Jūs piedālās šī darījumā ka starpnieks (atbilstāt 1.panta10.p. definicijai), tad saskaņā ar MK noteikumiem Nr.374 18. p. Jūsu atlīdzība nav apliekamā ar PVN, ja pakalpojumu, kuru Jūs sniedzāt nav apliekams ar PVN.
Artur 26.11.2003 10:23
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
Artur, я тоже об этом подумала, но разве в 6 статье есть такая сделка как valsts nodevа?
Tt 26.11.2003 10:28
2348 сообщений на сайте
2348 сообщений на сайте
Nu, bet piemēram, SIA Patentu agentūra taču piestāda rēķinu par valsts nodevu bez PVN, bet par savu pakalpojumu ar PVN....
Iluta 26.11.2003 10:29
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Да, в 6 статье не нашла. Но может быть эта пошлина тоже считается посредническим вознаграждением, например в сделках связанных с недвижимостью (продажа недвиж. ведь необл.сделка, за исключением отдельных случаев).
Artur 26.11.2003 10:45
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
На самом деле сделка скорее всего не облагается полностью, поскольку относится к финансовым. Ведь по сути вы кредитовали ту фирму, за которую заплатили пошлину и поэтому плату за такую услугу можно спокойно приравнять к процентам. Так что оформляйте нормальный договор займа и считайте пропорцию
Paldies visiem, noskaidroju, ka tomēr, ja maksāju par citu uzņēmumu Valsts nodevu un tālāk piestādu rēķinu, tad apliekas ar PVN. Cītīgi lasīju gan likumu, gan MK noteikumus, kā arī izmantoju VID konsultācijas un revidentu padomu. Žēļ jau protams, jādomā cita shēma:)
Lai visiem veicas!
Lai visiem veicas!
Iluta 26.11.2003 19:16
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ja Jūs sniedzat pakalpojumu citai firmai un šīs pakalpojums paredz arī valsts nodevas samaksu, tad izstādot rēķinu par saviem pakalpojumiem Jums nemaz nevajag atsevišķi uzrādīt samaksato nodevu, vienkarši Jūsu pakalpojuma summu un PVN.
Bet ja Jūsu pakalpojumā ietilpst tikai nodevas samaksa, Jums ir jāpārliecinās, vai Jūsu statūtos ir paredzēts šads pakalpojums. Var būt Jūs vienkarši gribejāt kredītēt citu firmu ?
Bet ja Jūsu pakalpojumā ietilpst tikai nodevas samaksa, Jums ir jāpārliecinās, vai Jūsu statūtos ir paredzēts šads pakalpojums. Var būt Jūs vienkarši gribejāt kredītēt citu firmu ?
Artur 27.11.2003 13:33
229 сообщений на сайте
229 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть