Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Pamatlīdzekļa pārdošana К списку тем

Pamatlīdzekļa pārdošana
Kolēģi palīdziet! Izstāstīšu situāciju, lūdzu palīdziet ar grāmatojumiem.

Strādāju transporta firmā. 2005. gada XI šefa draugs izdomāja uzsākt biznesu transpota pakalpojumu sniegšanā. Viņam nebija ne firmas, ne pārvadājumu licences.Līdz ar to viņš nopirka 1 mašīnu par savu skaidru naudu un piereģistrēja uz mūsu firmu, bet 1 mašīna un 2 puspiekabes tika nopirktas līzingā uz mūsu firmu, bet ar viņa iemaksu. Kārtējos līzinga maksājumus veica no mašīnu ienākumiem.Bet problēma sākās 2006. gada IV - šefa draugs nodibināja savu firmu un komercdarbību sāka laist savā bilancē. Par skaidro naudu pirkto mašīnu, par cik man nebija iegādes dokumentu, es PL uzskaitē neieliku un aprīlī CSDD vienkārši pārrakstījām uz to firmu.Betlīzings jaunai firmai nepārlīzingo.

Lai šefa draugs savā firmā varētu strādāt, es noslēdzu (ar bankas) ziņu nomas/īres līgumu par tām transp. vienībām. Piestādu tai firmai katru mēnesi rēķinu līzinga maksājuma apmērā ko aplieku vēl ar PVN. Kā man grāmatojumus veikt? Jo kad mašīnas būs izpirktas no līzinga, patiesībā tās jau būs izpircis tas šefa draugs, bet kā lai es tās izņemu no PL uzskaites un virsgrāmatas ārā, lai mums nebūtu vēlreiz jāpārdod?
Alark
Alark 07.12.2006 11:08
36 сообщений на сайте

Ответы (7)

Ja visas mašīnas iemaksas veicis draugs tad vajadzēja parādīties D PL K 5XXX - Parāds draugam.Parcik mašīnas arī līzingā pirktās jau strādā tad viņām arī uzskaitās nolietojums. Kad mašīna būs izpirkta , tās atlikušā vērtība būs jau maza.Tadpārdodiet šis mašīnas lai dabūtu prom no PL D 2310 K 6XXX + PVN par atlikušo vērtību ( mašīnas noraksta) un slēdziet kontus D 5XXX K 2310. Varbūt kāds ieteiks ko citu.
Ilma
Ilma 07.12.2006 11:24
30495 сообщений на сайте
Samērā srežģīti. Varētu taču viens uzņēmums lizinga kopānijai mašīnu atrakstīt atpakaļ par atlikišo neizmaksāto summu un otrs(šefa draugs) pārņemt lizinga saistības. Labāk vienu reizi izburties un izgrāmatot, kā katru mēnesi ar tiem PVN rēķiniem ņemties.
Klaudijan
Klaudijan 07.12.2006 11:35
311 сообщений на сайте
Mana pieredze - VIDs auditā bija dati no CSDD par visām mums piederošām un iepriekš piederējušajām automašīnām.
Andaz
Andaz 07.12.2006 11:39
27897 сообщений на сайте
VIDam ir informācija par visām automašīnām. To es zinu. Līzinga kompānijai jau runāju, ka pareizāk būtu pārlikt līzingu patiesajam saimniekam, bet līzings ir pret jaundibinātām firmām - riska grupa. Līzings atļāva slēgt nomas\īres līgumu ar to firmu, bet maksātājiem jābūt mums.

Tie transportlīdzekļi ir manas firmas PL uzskaitē un es rēķinu nolietojumu. Tātad sanāk, ka tad kad tie būs izpirkti no līzinga , tad par atlikušo vērtību + PVN būs jāizgriež mūsu nauda, jo šefa draugs jau patiesībā līzingu būs nomaksājis kā pienākas. Ar tiem šefiem un viņu darījumiem ir trakas lietas. Ja vēl papīros varētu tik vienkārši salikt darījumus.:-@
Alark
Alark 07.12.2006 16:51
36 сообщений на сайте
Jūs pavērāt vēl vienu jaunu tēmu'' p/l par atlikušo vērtību + PVN būs jāizgriež nauda'' Bet kāpēc būtu obligāti par atlikušo vērtību jāpardod(jāizgriež) šefa draugam. Jūs varbūt uzskatāt, ka mašīna Jums vairs nav vajadzīga saimnieciskajā darbībā, tā ir morāli un fiziski nolietojusies un pārdotat par krietni emāku cenu kā p/l atlikusī vērtība + PVN.Būtu intaresanti padalīties pieredzē par šo tēmu, protams ja šāda veida darījumi nav uzņēmumā kā sistēma.
Klaudijan
Klaudijan 08.12.2006 09:03
311 сообщений на сайте
Un līzingu jau parasti a/m ņem uz 5 gadiem un tad amortizāciju arī var uzlikt 5 gadus tā kā uz pārdošanas brīdi atlikusī vērtība var arī būt 0,00. Protams par nullēm nepārdos bet par simbolisku cenu.
Ilma
Ilma 08.12.2006 09:13
30495 сообщений на сайте
Liels paldies par padomiem!
Alark
Alark 08.12.2006 14:47
36 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.