Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ziedojums
Es jau izlasīju visu tēmu par ziedojumiem, bet man nav kaidrs viens jautājums. Mēs esam m/t. veikals, gribam ziedot preci sabiedrībai(nau sab.labumasarakstā), bet es domāju, ka vajag stornēt priekšnodokli un tad visu summu uz ar saimn.darb.nesaistītiem izd.:
1.2310-6110,5721 118.00
2.8290-2310 118.00
Ответы (14)
Pēc manām domām grāmatojums pilnīgi pareizs. Bet kā saprast " stornēt priekšnodokli" ?
Mēs iepērkot preci atskaitam priekšnodokli un tagad vajag atgriezt valstij, vai nav tā??
Bet Jūs taču tagad ar grāmatojumu D 2310 K 6110 K 5721 arī uzskaitiet un viss ir OK.PVN=0,00
Nu ar to es arī domāju strornēt PVN. Mīļš paldies.:-)
Bet uz ziedojumu neattiecas Likuma par PVN normas:
MK. not. 933
19. Likuma normas nav piemērojamas:
19.13. labdarības nolūkos bez atlīdzības nodotajām (dāvinātajām) precēm un sniegtajiem pakalpojumiem;
Ziedojums ar PVN nav jāapliek. Un ar priekšnodokli nekas nav jādara
Tā es saprotu.
Tie būs ar saimniecisko darbību nesaistītie izdevumi un par ziedojumu summu palielināsiet apliekamo ienākumu.
Tas jau gan skaidrs .Bet kā tad domājiet visu nokontēt?
D ziedojumi (man ir speciāls konts) K preču krājumi.
Tā nebiju iedomājusies. Jāpapēta;-)
Es saprotu ka tas nav PVN apliekamais darījums, un ja padomāt ja es atpakaļ atskaitīšu PVN valstij un par kop.summupalielināšu apliekamo ienākumu, tad būs, manā piemērā 100.00+18.00Ls, es PVN aplikšu ar 15% UIN???:-@
Pirmkārt atvainojos par neprecizitāti MK.933 noteikumos attiecīgie punkti ir 2 un 2.12.
Uz ziedojumu kontu jums aizies preces vērtība iepirkumu cenās. Par to summu arī palielināsiet apliekamo ienākumu
D ziedojumi (man ir speciāls konts) K preču krājumi (iepirkuma cenās)IMHO
Ja D 2310 un K 6210, D 8291 un K 2310, tad ka ar PVN dekl ? Summu uz 49 (ar nod.neapl.dar.) ? Vai pareizi?
Es domāju, ka nekur nav jārāda, jo uz ziedojumiem likuma par PVN normas neattiecas. 49. rindā rāda tos darījumus, kas likumā par PVN definēti kā neapliekamie darījumi.
Pareizi.Tiko bija Kurzemes VID konsultācija un vel viena konsultācija. Pravilno: D ziedojumi (piem.8291) K 2130 (ili 71..) po zakupo4nim cenam. Po otrazeniju v PVN deklaracii v odnom slu4ae - vozvratitj (t.e.D 5721 i v 57 ctroku deklaracii) i zdesj nejasno kakoj kredit, v drugom slu4ae - ne vozvras4atj. V UIN vosstanovitj v 03 stroke i 85% v 71 stroke(esli v spiske v FM).
Закрыть
Краткое описание нарушения