Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tildes Jumis: кредитовые и дебетовые остатки К списку тем
Tildes Jumis: кредитовые и дебетовые остатки
Подскажите пожалуйста, как вы поступаете, если на одном счете имеются оба остатка?
Например, я могу добиться в отчете по партнерам по счету 5320 полной картины, но в главной книге эти остатки "зачитываются" (или в любом другом отчете, стоит мне только убрать партнеров). Но это же притиворечит закону! Если делаю аналитику, то правильно получится только если на каждого партнера сделать отдельный субсчет (как выходит с каждым отдельным авансовым лицом, к примеру).
Разъясните, пожалуйста, знатоки программы, может я что-то не понимаю..
Ответы (14)
Kreditoru un debitoru apgrozījumus un atlikumus varat redzēt izvēloties
Finanšu atskaites- kontu pārskats- atskaite-norēķins ar partneriem izvēlaties attiecīgo periodu, kontu 53XX 23XX
Katram partnerim nevajag atsevišķu subkontu, ļoti labi var pārredzēt šai atskaitē.
Berziplus, jā tieši tā. Bet revidentei arī virsgrāmatā gribas redzēt patiesu informāciju. Un man liekas, ka tāda situācija ir nenormāla...
Virsgrāmatā ir jābūt tikai kopējai informācijai, ja bribas izvērst kontu tad to var izdarīt un pēc atam ar atlases nosacījumiem var atfiltrēt vēl sīkāku informāciju.
EREINA
Interesanti, bija laiks kad mēs visi kārtojām grāmatvedību uz papīra, vai tad arī Jūs toreiz arī virsgrāmatu rakstot rakstījāt iekšā katru partneri atsevišķi ?
Larao, ne, uz papīra man bija gan žurnāls "norēķini ar piegādātājiem utt.", kur bija abi atlikumi, gan virsgrāmatā es to kopējo rezultātu pārnesu tādā pašā veidā. Tagad programma atlikumus "slēdz", var sakot viens uz otru (citos gadījumos tas ir pareizi un man nekādu pretenziju nav), iznāk, kā kontu apgrozījumā (ar partneriem) man ir viens atlikums, bēt virsgrāmatā - cits.
Var būt es nepareizi saprotu likuma "Par grāmatvedību" 8.pantu"Nav pieļaujama nekāda savstarpēja aktīva un pasīva posteņu vai ieņēmumu un izdevumu posteņu pārrēķināšana" un virsgrāmatā to visu var darīt, tikai jāskaidro papildatskaitēs? Interesanti... Un kāpēc revidente visu laiku bija apmierināta, tikai tagad viņai kaut ko nepatīk?
"uz papīra man bija gan žurnāls "norēķini ar piegādātājiem utt.", " - ir pieejams Tildes Jumis programmā => Norēķini ar piegādātājiem, bet nav pareizi veidota apmaksas kontrole, vai grāmatojumos dokumentu grupā nav salikts debeta vai kredīta parādi, tad protams nebūs pareizi. Un programma nu nekādā ziņā pati nevar "Tagad programma atlikumus "slēdz", ", Secinājms ir tikai viens vai nu pamata dati nav ievadīti korekti, vai arī nemākat izmantot programmas iespējas
Ereina, lai arī virsgrāmatā būtu pareizi, atveriet subkontu piem. kreditori ar debeta atlikumiem un pārgrāmatojiet gada beigās tos kreditorus, kas ir ar debeta atlikumiem uz šo subkontu (analaogi arī ar debitoriem). Gada sākumā pārgrāmatojiet atpakaļ.
Ja Jums virsgrāmatas dati nesakrīt ar partneru atlikumiem, tad pārbaudiet dokumentus, kādi partneri savadīti
Larao,es saprotu Ereinas problēmu tā ka Tilde "savelk" virsgrāmatā debeta un kredīta atlikumus: piemēram -kontā 5310 SIA ABC atlikums K 200, bet SIA BCD ir pārmaksa D 50, tad virsgrāmatā (Tildē) parādīsies atlikums kontā 5310 K 150.
Manuprāt,vienīgā iespēja ir kā jau teicu iepriekšējā topikā (Lienebe
ziņojumu: 1113 05.01.2007 14:04) pārgrāmatot atlikumus
Tieši tā, Lienebe!
Var būt darīšu pēc jūsu padoma, paldies.
Un vēl jautājums: vai jūs drukājāt virsgrāmatu kartu mēnesi, vai tikai gada beigās?
Priekš sevis (lai pārbaudītu vai neizlien kādi ragi) katru mēnesi (melnraksta variantā), bet "tīrā" variantā reizi gadā.
Lienebe - jūs uzliekat periodu 01.01.06 - 31.12.01. un izdrukājat? Es uzskatu, ka vajag virsgrāmatu drukāt par katru mēnesi.
Можно вообще не печатать, если к программе есть доступ третьего лица (585 правила)
Ane, tieši tā ! Piekrītu Makssoft, ka varētu arī nedrukāt, bet revidentei vajag un arī man pašai labāk patīk, ka ir izdrukāts. Gada beigās drukāju arī katra konta pārskatu.
Закрыть
Краткое описание нарушения