Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tas pats PVN
OK saņemtos avansa maksājumus, par kuriem ir izrakstīts rēķins jāparāda PVN deklarācijā 2.ailē un 8.ailē. Bet kas jādara ar vienkāršām pārmaksām un kļūdaini ieskaitītām summām, ko šādā gadījumā dara PVNs, Ir jāmaksā budžetā vai nav???
Paldies!
Ответы (10)
Decembra sākuma nosūtīju vēstuli VID tieši par šo jautājumu, pašlaik gaidu atbildi. Tiko saņemšu arī nosūtīšu Jums.
Разумеется эти суммы не входят в декларацию и не облагаются ПВН, потому что ПВН облагаются СДЕЛКИ по поставке товара и оказании услуг. А какая, простите, сделка стоит за ошибочно перечисленными суммами?
Piekrītu Komarik viedoklim. Šādiem gadījumiem es parasti ierīkoju 5. grupas kontus un grāmatoju nepareizi pārskaitītas vai pārmaksātas summas pilnā apmērā bez PVN izdalīšanas.
Atvainojiet par nezināšanu-vai dr;ikst neskaidrās summas grāmatot 81.. kontā ar nosaukumu neskaidrās summas?Paldies
Сразу нельзя. По ГЗ полученное ошибочно имущество надо вернуть владельцу.
Saņemu atbildi - 1.parmaksātas summas, kas tiek atgrieztas klientam- nodoklis nav jāizdala un nav jamaksa 2.betja klients avansā ir pārskaitījis lielāku naudas summu nekā vajadzēja, tad visa pārskaitītā summa ir uzskatāma par atlīdzību, kas saņemta avansā. Budžetā ir jāmaksā nodoklis no visas saņemtas summas un 7 dienu laikā klientam jāizraksta nodokļa rēķins.
Bet ja viņš šo rēķinu neizraksta???
Nezinu.Es tādu jautajumu nebiju uzdevusi, viņi arī neatbildēja. Es savus debitorus varēšu konstatēt tikai uz mēneša beigām un pie maniem apjomiem rēķinu izrakstīsanai un izsēkošanai būtu vajadzīgs papildus darbinieks.
А чем отличается "parmaksātas summas" от "pārskaitījis lielāku naudas summu". Ошибка и в том и другом случае.
Разница может быть в том, возвращаеются деньги или идут в зачет будущих платежей. Если идут, тогда надо счет выписывать и налог платить. Если нет, так нет ни аванса на поставки. Откуда НДС взяться.
Закрыть
Краткое описание нарушения