Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kas jāzina, pirms pārņemt grāmatvedības kārtošanu uzņēmumā, kur bijis К списку тем
kas jāzina, pirms pārņemt grāmatvedības kārtošanu uzņēmumā, kur bijis
Man piedāvā sniegt grāmatvedības pakalpojumus nelielā uzņēmumā. Kam būtu īpaši jāpievērš uzmanība, pirms pieņemt lietas savā pārziņā, no iepriekšējā grāmatveža?:-O
Ответы (10)
Es no savas pieredzes obligāti apskatītos vismaz nodokļu izdrukas no VID, pieprasītu debitoru un kreditoru sarakstus, PL sarakstus - kopsavilkumus, nākošo periodu izmaksu atšifrējumus, 5610 konta atšifrējumu.
Bet tas uzņēmus strādā kādus 4 mēnešus.
Nu un tad? Vienalga iesaku to visu apskatīt un pārliecināties par iegrāmatojumu pareizību. Piemirsu vēl - saņemtie avansi un samaksātie avansi arī ir svarīgi. Protams, arī atskaites (iesniegtās) - par darba ņēmējiem, par VSAOI un IIN, par PVN.
Оборотку посмотрите. Все ли остатки реальные (на сколько это можно проверить).
es patstāvīgi šādu darbu uzņemos pirmo reizi.Manspamatdarbas arī ir saistīts ar grāmatvedības kāretošanu, bet pilnībā no a līdz z pati vēl neesmu to darījusi.
Kādas atskaites ir katru mēnesi jāiesniedz VID? Kur to var atrast.
viss (normativie dokumenti) var atrast
www.vid.gov.lv Un šeit ir veidlapas.
Paldie par palīdzību iesācējai..;-)
Jums jāzina ar ko uzņēmums nodarbojas, kādi ir īpašumi un tad jāskatās ko vajag nodod VIDā.Labāk lieku reizi aizejiet uz VID konsultācijām, nekā izdariet nepareizi.:-)
Arī kase un tās reģistri,orderi un grāmata ir svarīgi, bet tā viennozīmīgi ir grūti atbildēt, jo patiesībā katrs dokuments ir svarīgs un ja iepriekšējais cilvēciņš to nav izdarījis, tad jebkurā gadījumā jāiegulda darbiņš.Labi ir tas, ka uzņēmums darbojas salīdzinoši nelielu laiku un vēl jau var savest galus kopā.
Lai izdodas!
Закрыть
Краткое описание нарушения