Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Viens pats un nomas ligums К списку тем

Viens pats un nomas ligums
SIA ir dibinatājs un īpašnieks vienā personā, tagad viņš savas telpas vēlas iznomāt šim SIA Vai tad viņš tagad slēgs it kā pats ar sevi nomas līgumu?
Storno
Storno 18.01.2007 13:55
1392 сообщения на сайте

Ответы (5)

Jā, kā fiziska persona iznomās juridiskai personai.
Anahari
Anahari 18.01.2007 14:22
517 сообщений на сайте
Jā. Ja slēgt nomas līgumu, telpu īpašniekam vajadzēs maksāt nodokļus. Bet ja slēgt "bez atlīdzības telpu nomas līgumu", tad nav jāmaksā nodokļi.
Valdiks
Valdiks 18.01.2007 14:22
32 сообщения на сайте
Vēl - labāk nevis nomas, bet patapinājuma līgumu bez samaksas, bet apsoloties maksāt, teiksim, komunālos maksājumus, elektrību, izdarīt kādu kosmētisko remontu. Citādi tai fiziskai personai būtu jāreģistrējas VIDā kā telpu apsaimniekotājam un jāmaksā nodokļi no ieņēmumiem.
Anahari
Anahari 18.01.2007 14:24
517 сообщений на сайте
zinu, bet uz patapinājuma līgumiem VID šodien jau skatās visai šķībi
Storno
Storno 18.01.2007 14:31
1392 сообщения на сайте
Grozījumi Likums par IIN 11.PANTS12.daļa no 19.12.2007.g.

12. Ja maksātājam nerodas saimnieciskās darbības izdevumi vai tie ir nebūtiski, maksātājs, gūstot ienākumu no īpašuma (iznomājot vai izīrējot nekustamo īpašumu, nododot lietu tālāk apakšnomniekam vai apakšīrniekam, iznomājot kustamo mantu vai gūstot samaksu par dabas resursu izmantošanu vai izmantošanas aprobežojumiem), var nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs. Šajā gadījumā maksātājs nav tiesīgs piemērot saimnieciskās darbības izdevumus un tajos iekļaut ar īpašuma uzturēšanu un pārvaldīšanu saistītos izdevumus, izņemot nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus par attiecīgo nekustamo īpašumu.

Tad jānoslēdz nomas līgums fiz.personaar ar SIA , ka SIA maksā nomas maksu par mājas amortizāciju gadā ko pats var noteikt un tā nu sadalot par cik gadiem grib var būt simboliska , bet nekāds VID nevarēs piesieties. Izmaksās SIA fiz. personai šo summu ieturēs pie izmaksas IIN , tas viss ies SIA izdevumos un gandrīz tik pat fiz. personas kas ir tas pats cilvēk ieņēmumos.Un ne par ko nevarētu būt problēmas( ja kāds domā ka ir lai saka8-) )
Ilma
Ilma 18.01.2007 15:16
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.