Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
Meži К списку тем
Ответы (15)
Lai apliecinātu, ka mežš īpašumā bijis vairāk par gadu- palūdziet zemesgrāmatas kopiju.
![Berziplus](static/avatars/0202/20271_25.jpg)
Berziplus 19.01.2007 10:17
217 сообщений на сайте
217 сообщений на сайте
Vakar biju VID seminārā. Tieši tā arī teica ja pērkiet mežu vai kokm. no saimn. darbību nereģ.fiz.personas. Tad dokumenti būs jā šī Izziņa kas apliecinās ka mežs ir viņa personīgais īpašums un pats lai pieraksta vai ilgāk par 12 mēnešiem vai mazāk un ar savu parakstu apliecina savu ziņu īstumu. Mums nekas nav jāmeklejās un vairāk jāprasa. Atbildīgs būs par savām sniegtajām ziņām pats īpašnieks. Vēl dokuments būs ko raksta meža vai kokm. pircējs - Iepirkuma akts kurā norādīti visi rekvizīti. Un viss.
Piekrīti Ilmai
![Marite74](static/avatars/0370/37053_25.jpg)
Marite74 19.01.2007 10:29
66 сообщений на сайте
66 сообщений на сайте
Vai mums no fiz.personaspērkot mežu uz viņa piestādinātā rēķina vēl jāraksta iepirkuma akts?Vai es kaut ko nesaprotu?:-(
Pēc manas saprašanas noklausoties VID , fiz.persona, kura nav reģistrējusies kā saimn. darbības veicējs ( viņam VID nekādus PPR numurus neizsniedz vispār)pārdodot savu pers.īpašumu gan kā ciršanas tiesības gan kokmateriālus nekādu rēķinu vispār neizrakstot .Viņš fiz.p. iesniedz Izziņu , bet pircējs jurid. persona sastāda Iepirkuma aktu. Tā kā nekāda rēķina vispār nav.Nevajagjaukt ar fiz. personu kas IR reģ. kā saimn.d.veicējs. Viņš tad nu ar pilnām tiesībām raksta gan rēķinus gan PPR ar vid izsn. numuriem.Tā sapratu.
Par tiem rēķiniem .Kāpēc būtu jāraksta fiz.personairēķins? Tad jau pārdodot savu piem. personīgo a/m arī fiz.personaibūtu jāraksta rēķins. Bet nekad neesmu redzējusi tā darām.
Iepirkuma akts vēl nav man izdomāts. Ja kādam ir ziņot koplietas labā:-O
Iepirkuma akts vēl nav man izdomāts. Ja kādam ir ziņot koplietas labā:-O
Cleo failu glabātuvē ir akts par kokm.pieņemšanu var piemērot , ja pati Cleo neizdomās ko labāku. Viņa jau ir ģēnijs šajā lietā:-*
![](https://static.vgk.lv/smilies/12.gif)
Es saprotu,ka ja pērk mežu,tad izdevumi 25%,ja kokmateriālus tad 50% un pēc tam jāprēķina un jāietur nodoklis,vai ne?
Lorakr, ja pērk mežu no VID nereģistrētas fiziskas personas , kuras īpašumā mežs mazāk par 12 mēnešiem - tad tā.Citādi IIN nav jāietur.
Protams ka divos un katrai pusei savs eksemplārs. Kā jau visos šādos gadījumos nekad nav viens eksemplārs.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть