Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vienkaarshais ieraksts + К списку тем
Vienkaarshais ieraksts +
Esnu nelaimiiga studnete, kas iekuulusies tikko dibinaataa S/O par graamatvedi!
Probleemas:
1. Kaa izskataas vienkaarshais ieraksts (skolaa taadu nemaaca)?
2. Man jaaregjistree un jaasakontee cheki (tipa es kaa avansieru uzskaitvede vai kaut kaa tamliidziigi), kaa es varu zinaat, ka vinji ir legaali un kaa jaaglabaa utml.
Ja ir vienkaarshaak, iesakiet kaadu normatiivo aktu vai maaciibu liidzekli, kur ieskatiities! Paldies!
Ответы (4)
Jums grāmatvedība ir jakārto divkāršā ieraksta sistēmā, ja vien Jūsu uzņēmums neatbilst Likuma par grāmatvedību 9.panta1) nosacījumiem. Ja Jums ir jāsakārto pirkuma čeki, tad vispirms jau Jums jābūt Nolikumam par avansa norēķinu personām, šī persona tad arī iesniedz avansa norēķinu par izlietotajām summām, Jūs pārbaudat vai visi čeki atbilst likuma prasībām ar visiem vajadzīgajiem rekvizītiem.
S/O, cik es sapratu, t.i. sabiedriskā organizācija. Ja gada apgrozījums ir mazāk par 25000 Ls, var kārtot vienkāršā ieraksta sistēmā. Ieva, iepriekšējos topikos ir minēts žurnāls "Bilance" Nr.24/84 (pēdējais 2003.gadā) - tur ir Jums derīga informācija. Dažos vārdos: vienkāršā sistēma - ienākumi jāuzskaita tad, kad ir saņemta nauda, bet izdevumi - kad izdota nauda. Par to, kādiem rekvizītiem jābūt uz attaisnojošiem dokumentiem un par to saglabāšanu ir rakstīts likumā "Par grāmatvedību".
Liels paldies! Meegjinaashu kaut ko izdariit!
Ieva.
Закрыть
Краткое описание нарушения