Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Koki-IIeN 25% К списку тем

Koki-IIeN 25%
Lūdzu, lūdzu mani atvainot, taču izlasot vairākas tēmas, man nav skaidrs. Ja es iepērku kokmateriālus (jau nogrieztus), ne cirsmu no fiziskas personas uz iepirkuma akta pamata, - vai man ir jāietur 25% (ja īpašumā ir mazāk par 12 mēnešiem). Ja jā, tad lūdzu apskaidrojiet, kā pareizi ietur šo nodokli, ja piemēram man par kokiem personai ir jāsamaksā 100Ls.
Janija
Janija 07.02.2007 15:16
331 сообщение на сайте

Ответы (5)

Cleo failos ir skaista tabula aprēķinam. Vispirms atrēķiniet izdevumus 50% par kokiem un pareiziniet ar 25%, aprēķināsiet Ien, 100-50-12.50 izmaksai 87.50 .
Berziplus
Berziplus 07.02.2007 15:20
217 сообщений на сайте
Esmu Jums pateicīga.
Janija
Janija 07.02.2007 20:02
331 сообщение на сайте
Nav jātrēķina nekādi izdevumi,vismaz man tā VID skaidroja,tas bija citos iepr.gados.Vismazviņiem par izdevumiem nekas nav pagaidām skaidrs.
Vinkijs
Vinkijs 08.02.2007 11:09
1654 сообщения на сайте
tas, ka viņiem nekas nav skaidrots vēl nenozīmē, ka iepriekšējie noteikumi ir atcelti.

101. Piemērojot likuma 11.pantaastoto daļu, fiziskā persona, kas taksā¬cijas gadā pārdevusi augošu mežu un kokmateriālus no tai piederošā meža vai, ja tā ir ieguvusi ciršanas tiesības citai personai piederošā mežā, rezumējošā kārtībā aprēķinot taksācijas gada apliekamo ienākumu, saimnieciskās darbības izdevumos ietver ar augoša meža un kokmateriālu pārdošanu saistītās izmaksas šādā apmērā:

101.1. 25 % apmērā no augoša meža pārdošanas ieņēmumiem;

101.2. 50 % apmērā no kokmateriālu pārdošanas ieņēmumiem.

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/iin/iein_26092006_nr.793.doc

Nr. 793 Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" normu piemērošanas kārtība. Vai tiešām viņām arī vēl viss jāielej mutītē?
Cleo
Cleo 08.02.2007 20:54
19235 сообщений на сайте
Jā, 101.punktsnosaka izdevumu normas. Taču vispirsm jau Janijai ir jānoskaidro vai jums ir pienākums vispār ieturēt IIN uz vietas.

Ja persona, no kuras iepērkat kokmateriālus ir reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs, tad saskaņā ar IIN likuma 17.pantadesmito daļu, jums nemaz IIN nav pienākums ieturēt izmaksas vietā.

Ja persona, no kuras iepērkat kokmateriālus nav reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs, tad uzņēmums ietur IIN uz vietas, piemērojot izdevumu normas. Taču vēršu uzmanību, ka MK793.101.punktsskaidro IIn likuma 11.pantapiemērošanu, t.i., tas ir attiecināms uz fizisko personu saimniecisko darbību. Tādējādi izdevumus, ieturot nodokli izmaksas vietā piemēro saskaņā ar IIN likuma 17.panta10.2daļu, kas noskaka principā to pašu vien ko Mk793 101.punkts

10.2 Ieturot nodokli no augoša meža pārdošanas ienākuma, pirms nodokļa aprēķināšanas no izmaksājamās summas atskaita ar meža atjaunošanu saistītos izdevumus, piemērojot izdevumu normu 25 procentu apmērā no izmaksājamās summas, bet no kokmateriālu pārdošanas ienākuma — ar kokmateriālu sagatavošanu un pārdošanu saistītos izdevumus, piemērojot izdevumu normu 50 procentu apmērā no izmaksājamās summas.
Saulero
Saulero 10.02.2007 15:56
56 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.