Apdrošināšanas atlīdzība UIN deklarācijā
Lūdzu palīdziet vēlreiz par apdrošdināšanu!Situācija ir sekojoša.
Saņemta apdrošināšanas atlīdzība par ēku 01.07.06.
D2620 K8190-10000,-
Ēkas atjaunošanai 2006.gadā iztērēts 2360Ls:
D75.. 2000,- K2620 2360,-
D5720 360,-
Tātad uz 01.01.07. palika neizlitoti 7640,- Šī nauda automātiski aiziet uz PZ ieņēmumiem. Taču 2007.gadā plānots turpināt ēkas remontu.
Kā jūs domājiet, vai UIN deklarācijā par 2006.gadues varu koriģēt apliekamos ienākumus,t.i.59.r samazināt aplikamo par 7640Ls? Lasot UIN likumu un metodiku man liekas, ka tikai 2007,gadā man pienākas samaksāt nodokli par visu ēkā neieguldīto summu?
Man tas ir svarīgi tāpēc, ka uzņēmums ir neliels,līdz šim strādājis bez peļņas, bet atstājot visu summu 819. kontā par 2006. gadu izlien gan peļņa, gan UIN avansā!
Varbūt kādam ir laiks paskatīties Latvijas ekonomisu 2004.gadaNr.2, tur Natālija Panova skaidro līdzīgu situāciju par automašīnu.Tikai viņa iesaka izmantot kontu 2350???
79. Apliekamo ienākumu palielina par kompensācijas summu (par stihiskā nelaimē vai citādā piespiedu kārtā zaudētu zemi, ēkām, to daļām un būvēm), kas ir saņemta un 12 mēnešu laikā (no kompensācijas saņemšanas dienas, to ieskaitot) nav reinvestēta tādos pašos vai līdzīgos pamatdarbības pamatlīdzekļos (Likuma 10.pantatrešā daļa, dekl.28.r.). Kompensāciju izmaksājot pa daļām, apliekamo ienākumu palielina par katru kompensācijas daļu, kura 12 mēnešu laikā nav reinvestēta tādos pašos vai līdzīgos pamatlīdzekļos.
118. Apliekamais ienākums samazināms par kompensācijas (vai attiecīgās kompensācijas daļas) summu par piespiedu kārtā zaudētu zemi, ēkām, to daļām un būvēm, ja 12 mēnešu laikā no kompensācijas (vai attiecīgās kompensācijas daļas) saņemšanas dienas saņemtā kompensācija (vai attiecīgā kompensācijas daļa) tiek reinvestēta tādos pašos vai līdzīgos pamatlīdzekļos (Likuma 10.pantatrešā daļa, dekl.59.r.).