Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL noliet.nodokļiem SIA , kas strādājis nepilnu gadu К списку тем
PL noliet.nodokļiem SIA , kas strādājis nepilnu gadu
Lūdzu jūsu padomu vai esmu rīkojusies pareizi.
Uzņēmums dibināts 2006.g. febr. vidū.Pārskata gads-10 ar pussi mēneši. 3 mēnešus bija darbības pārtraukums.
Tātad- PL nolietojumam nodokļiem ņemam (noapaļojot) 8 reāli nostrādātos mēnešus (13.p.1.punkts-aprēkinus veicam tikai reāli saimniecībā izmantotiem PL).
Man ir tikai 3 un 4 kategorijas PL.Tātad veicam aprēķinus 11.pielikumā un kopsavilkums -15.pielikumā.
Bet ņemot vērā reāli nostrādāto laiku-pielikumu 5. ailē atspoguļoju 4. ailes taksācijas perioda nolietojumu x 0,67 uzkrātā nolietojuma koificentu(saskaņā ar 13.p.7 punktu).To arī ieraksti šis ailes virsrakstā.
Vai tā būtu korekti?
Ответы (4)
Te ir tas no 13.panta
(1) Aprēķinot apliekamo ienākumu, saimnieciskajā darbībā izmantojamo pamatlīdzekļu nolietojumu nosaka šādā kārtībā:
7) ...Ja uzņēmuma taksācijas periods ir īsāks vai garāks par 12 mēnešiem, uzņēmuma pamatlīdzekļu taksācijas perioda nolietojuma kopsumma, kas aprēķināta saskaņā ar šo pantu, tiek reizināta ar koeficientu, kuru savukārt aprēķina, mēnešu skaitu taksācijas periodā dalot ar divpadsmit. Nosakot pamatlīdzekļu atlikušo vērtību nodokļa aprēķināšanas vajadzībām, tiek piemērota koriģētā taksācijas perioda nolietojuma kopsumma;
PL iegādāti par 1000 latiem, nolietojums 700 (1000*70%).
700 : 12 mēneši x 8 mēneši, ko strādājāt vai 10 kopš reģistrācijas brīža = 467 vai 583 lati.
Paldiesiņš!
Ja jau tie trīs mēneši nedarbojāmies ,laikam tad saimnieciskā darbībā neizmantojam PL.Tā es saprotu no,likuma.
Закрыть
Краткое описание нарушения