Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zalktis - licence
Igādājāmies datorpogammu " Zaltis verija 2007.1 licence "
Grāmatoju:
D1120 K5310 - 50Ls
D5721 K5310 - 9Ls
Gada beigas ( vai katra mēneša pēdējā dienā) grāmatoju nolietojumu:
D1190 K1120 - 0,83 ls (nolietojums mēnesim)
Un tālāk?
Es bik saputrojos...
Ответы (30)
Nu, cik man zināms, nolietojumu grāmato D7XXX...
Bet varbūt tagad jau savādāk...
Nē nu jā 7410 - nolietojums nem. pam. bet es saputrojos - varbut kads var man palīdzet...
Cik dienas Jūs jau esat grāmatvede?
Ko tieši Jūs gribat atputrot?
Finansu nolietojumu aprēķina vai nu 1 reizi ceturksnī, vai 1 reizi gadā, nolietojumu nodokļiem - 1 reizi gadā.
Kādu vēl putru vajag atputrot?
Grāmatojumus!
Avars007 - jūsu pirmais jautājums nav adekvāts ( jo tam nav nozīmes - šeit ir forums), es vēlos vienkārši uzzināt, kā grāmato nolietojumu.
Paldies Jums jau iepriekš
nolietojumu parasti grāmato
D 742X Nolietojums
K 1290 vi 1190 PL Nolietojums
Bilancē norāda tikai atskaitot no sākotnējās vērtības nolietojumu, bet visrgrāmatā 12XX un 11XX konti netiek samazināti, ja PL netiek norakstīts.
Nolikums nereglamentē kā grāmatot, bet tikai cik % ir finanšu nolietojuma ( katrai grupai).
Es mēģinu vienkārši palīdzēt... Ja nav kāda noteikta grāmatojuma, tad tā arī pasakat, meklēšu palīdzību citur.
Cleo - liels paldies Jums!
labrīt, tieši iekšējais nolikums arī reglamentē, kā grāmatojat tieši Jūsu uzņēmumā. Likumos un noteikumos ir tikai pamatnostādnes, bet nolikumos Jūs atrunājat kā to darat uzņēmumā- vai nosakas procentus nolietojumam,vai gadus vai licences norakstat 3 - 5 gados vienādās daļās un kādus grāmatojumus veicat attiecīgi. Tāpēc jau tie nolikumi ir uzņēmumā, lai būtu vienota sistēma un mainoties grāmatvedim, nākošais varētu izlasīt un redzēt kā darījis iepriekšējais.
labvakar, es viņus nerakstīju un par viņiem neatbildu!
Es taču nesaku, ka Jūs atbildat vai rakstījāt - es jautāju kā ir noteikts nolikumā? tak izlasiet, kā noteikts uzņēmumā rīkoties attiecīgajā situācijā.
Nu piedodiet, tātad iepriekšējais grāmatvedis ir haltūrējis, tāpēc jau droši vien atlaida, jo tajos nolikumos NEKĀ nav! Pagaidām jauna šeiten nav.
Bet paldies par info tāpat
varu piedāvāt paraugam savu, piestrādāsiet savam uzņēmumam un situācijai atbilstoši un būsiet gan uzrakstījusi (-is), gan atbildēsiet. Negribu aizvainot, bet grāmatvedības pamatos vispār māca kādu grāmatojumu veic nolietojuma aprēķinā, tāpēc saprotu Aivars007 jautājumu, jo to, ka aprēķināto nolietojumu iegrāmato izmaksās un nolietojuma uzkrāšanas kontā, bet PL bilances konta PL vērtība virsgrāmatā vienmēr ir sākotnējā- to apgaismību dod ne tikai tehnikums, bet arī kursi un augstskolas (grāmatvedībasa un finansu fakultātes). Pamatlīdzekļa bilances konta vērtība virsgrāmatā mainās tikai tad, kad tiek iegādāts vēl kāds pamatlīdzeklis vai kad kāds no esošajiem PL tiek norakstīts.
Kā, šeit ir forums un te ne tikai atbild uz jautājumiem, te mēdz arī vienkārši dalīties pārdomās. Ja, aizvainoju, tad atvainojos, jo nemaz nebija padomā pazemot vai aizvainot.
Neviens nav piedzimis par grāmatvedi!Un nevajaga būt tik greizsirdīgi vai apvainojušies, ja kāds grib kaut ko izprast, ko nav sapratis kaut arī tie ir tikai pamati.Nebiedēsim viens otru, bet palīdzēsim!LOL
Paldies Squirrel
neviens jau vēl pat nesāka biedēt
es gan nesapratu kāds te sakars greizsirdībai un apvainojumiem? Greizsirdība uz grāmatvedību??? Uz apvainojumiem te vēl neviens nebija pārgājis
vispār jau katrs mēs esam cilvēki un katram ir kāds savdabīgs humoriņš. Būtībā uz Lacux jautājumu Aivars007 atbildēja jau pašā sākumā ar savu humoriņa piesitienu.
Teorija ir viens, bet prakse - cits. Dažā mazā uzņēmumā pat kārtīgu pamatlīdzeļu nav (vai arī jau nolietojušies un jauni nav iegādāti), kur nu vēl tik lepnas lietas kā grāmatvedības programmu licences...
nu nevajag jau tik ļoti "pribedņatsja". Zalktis maksā 49 latus, domāju ka dažā mazā uzņēmumā pat darba galds ir dārgāks par programmu. Ja jau grib nodarboties ar biznesu, tad jārēķinās sākumā ar ieguldījumiem un programmas iegādi grāmatvedim, nevar taču vēl mūsdienās cerēt, ka mazā uzņēmumā grāmatvedis visus reģistrus kārtos uz tipogrāfiski iespiestiem ž/o, reģistriem, žurnāliem un rūtiņu lapām. Datorizācijas laikmest taču jau pār slieksni pārkāpis....
Закрыть
Краткое описание нарушения