Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā tad īsti paliek ar to PL nodokļiem????? К списку тем
Kā tad īsti paliek ar to PL nodokļiem?????
Varbūt esmu apnikusi ,bet viss mans darbs pie gada pārskata iestrēdzis
Nav man pārliecības,par PL aprēkini nodokļiem :ja pārskata gads jaunam SIA ir 11 mēneši ( no 2006.gadafebr.vidus),bet strādājām reāli tikai 8 mēnešus ,tad PL nodokļiem par šiem 3 mēnešiem nerēķinam vai rēķinam????Lūdzu, lūdzu varat mani lamāt, bet kā lai uzzinu.Konkretasatbildes nevaru izlobīt>:-0
Ответы (7)
Пропорционально отработанному периоду налоговый начисляете, т.е. за 11 месяцев.
Tātad tos 3 mēnešus ,kad oficiāli ar iesniegumu Vidam bijām iesnieguši ,ka pārtraucam darbību tomēr skaitam?
es domāju, ka jārēķina proporcionāli 11 mēnešiem, kopš uzņēmuma dibināšanas. "7) nodokļa maksātāja pamatlīdzekļu taksācijas perioda nolietojuma kopsummu, ieskaitot iepriekšējā punktā minēto vērtību, nosaka, summējot pa pamatlīdzekļu kategorijām aprēķināto nolietojumu. Ja nodokļa maksātāja taksācijas periods ir īsāks vai garāks par 12 mēnešiem, nodokļa maksātāja pamatlīdzekļu taksācijas perioda nolietojuma kopsumma, kas aprēķināta saskaņā ar šo pantu, tiek reizināta ar koeficientu, kuru savukārt aprēķina, mēnešu skaitu taksācijas periodā dalot ar 12. Nosakot pamatlīdzekļu atlikušo vērtību nodokļa aprēķināšanas vajadzībām, tiek piemērota koriģētā taksācijas perioda nolietojuma kopsumma;" - runa neiet par to, cik mēnešus reāli strādāja, bet kāds ir taksācijas periods- Jūsu uzņēmuma taksācijas periods ir no... februāra līdz decembrim.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20uznemumu%20ienakuma%20nodokli.doc
Nu tad p'arlasiet iepriek's'ej'as atbildes.
Nolietojums nodok'liem visp'ar'ej'a gad'ijum'a tiek r'e'kin'ats proporcion'ali m'ene'su skaitam, kad uz'n'emums bija re'gistrets. J'usu gad'ijum'a tie ir 11 m'ene'si.
Tom'er J'us esiet iesniegu'si VID inform'aciju par saimn.darb.ib'as neveik'sanu.T'atad ar'i par tiem m'ene'siem Jums "nepien'akas nolietojums"
Paldies!tātad sanāk man par tiem trīs nepienākās rēķināt nolietojumu, kaut arī taksācijas periods ir 11 mēneši.:-|
Mani vienkārši samulsināja 13. panta 1. punkts ,ka jārēķina tiem PL ,ko saimnieciski(!) lietojam.Tā kā saimniecisko darbību bijām oficiāli pārtraukuši, tad jau neskaitam.Betfinasēm ir jārēkina.Vispār likumdošana mums ļoti "skaidri" dod formulējumus.Jābūt atjautīgam un jāsaprot netieši mājieni.:-|
Ja izrēķināsiet mazāk, sods nedraud. Ja būsiet izrēķinājusi vairāk (nosacīti apkrāpusi valsti), tad gan draud represijas. Tā ka labāk izvēlieties mazāko ļaunumu - rēķiniet tikai par tiem mēnešiem, kad firma patiešām darbojās.
Tāds ir mans padoms.
Reāli jau pirms uzņēmuma darbības apturēšanas, arī pamatlīdzekļi ir janoņem no ekspluatācijas.Tā kā nolietojums rēķināsies tikai par reāli strādāto laiku!
Закрыть
Краткое описание нарушения