Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

UVIS ludzu palidzet К списку тем

UVIS ludzu palidzet
Kупили ОС:1- -Накладная,2-начинили ее прибамбасами -отдельный счет. Ввела ОС одной сумой, пытаюсь привязать к документам!-берет только один раз->так нельзя?? Ввожу вторую через реконструкцию-в моей версии нет НДС делаю его без птички grāmatojumos, neit PVN pielikums, summa pirms PVN mazak par to PVN(minusos) un rēk.к оплате тоже без НДС. Пожалуйста помогите консултацией
Ievabbb
Ievabbb 02.03.2007 15:55
1 сообщение на сайте

Ответы (40)

Jūs rakstījāt - Jumim vēl ir ļoooti jāpacenšas, lai vismaz grāmatojumus piesietu pie PL operācijām

Es jautāju - kur to var izdarīt
Larao
Larao 03.12.2007 17:23
6767 сообщений на сайте
Priekš kā to vajag? kaut ko siet un piesiet?
Andaz
Andaz 03.12.2007 17:25
27892 сообщения на сайте
Tur jau ir tas āķis, ka Jumim vēl ir jāizaug līdz vienotai sistēmai dokuments-grāmatojums. Nu nevar vēl grāmatvedis visas operācijas šajā programmā uzreiz nogrāmatot ievadot dokumentu. Tilde jau sen sola šādu iespēju, tikai kaut kā nesanāk uztaisīt.

Pamatlīdzekļi un algas jāgrāmato atsevišķi.

Kāpēc jāpiesien? Lai nerastos ļoti cilvēcīgas kļudas: aprēķina, piemēram, PL nolietojumu Jumī, izdrukā atskaiti, iet finansu dokumentos un raksta ciparus ar roku; nogurums, neuzmanība un gala rezultātā 72.25 pārvēršas par 72.52 vai vēl trakāk 27.25. UVIS programmā šāda pārvadīšana nav jāveic - aprēķina to pašu nolietojumu un nogrāmato ar vienas pogas nospiešanu.
Aldis_pck
Aldis_pck 03.12.2007 17:39
77 сообщений на сайте
neuzmanība un gala rezultātā - normāla neuzmanības klūda ko ātri var pārbaudīt, jo atlikumi nesakrīt!

Bet Uvism sākotnējo dokumentu ievadam ar nepareizi ciparu - 72.25 pārvēršas par 72.52 vai vēl trakāk 27.25 un atlikumi visur iet un kļūdu pamanīt vispār nav iespējams

skaisti vai ne
Larao
Larao 03.12.2007 17:45
6767 сообщений на сайте
OK OK - miers mājās es taču teicu ka Jumis arī ir laba programma, citādi mēs turpināsim bezgalīgi.
Aldis_pck
Aldis_pck 03.12.2007 21:40
77 сообщений на сайте
Larao - UVI tik traki jau nav. Ja kase sakrīt ar naudas atlikumu seifā, bankas kontu atlikumi UVĪ ar atlikumiem bankas izrakstos, atlikumi krājumu kontos ar noliktavas pārziņu un veikala vadītāju dotajām atskaitēm, debitoru un kreditoru atlikumi ar savstarpējo norēķinu salīdzināšanas aktiem, 124 konts mēneša beigās slēdzas, VID izdrukas ar 57 konta analītiskajiem atlikumiem - domāju, kādu laiciņu var gulēt mierīgi. Un katra mēneša operatīvajā bilancē un P/Z aprēķinā un naudas plūsmas pārskatā brīnumi neparādās, ko vairāk var vēlēties grāmatvedis?
Stradniex
Stradniex 03.12.2007 21:59
573 сообщения на сайте
Paldies Stradniex!!! Es vairs neesmu viens
Aldis_pck
Aldis_pck 04.12.2007 08:45
77 сообщений на сайте
Stradniex

Šāda labuma iegūšanai vairs tiešām neko, bet ja Aldis_pck (piedodiet) runā muļķības, tad es uz to nevaru mierīgi noskatīties
Larao
Larao 04.12.2007 09:22
6767 сообщений на сайте
Laikam jau kā saka jāiebrauc ar savu viedokli.

Uvī šāda kļūda ir iespējama tika gadījumā ja nojūk pamatlīdzekļu programmā vai algu programmā kāda no aprēķinu matemātikām. Tālāk aprēķina rezultāts ( kāds nu tas bijis kļudains vai nē) aiziet uz galveno grāmatu kā automātiskais grāmatojums. cilvēka faktors šai posmā vairs nepastāv. Pilnīgi izslēgta savsarpējā algu bloka un pamatlīdzekļu bloka uzskaites datu nesakritība. savukārt ja šie bloki nav sasistīti ar galveno grāmatu un automātiski negrāmatojas aprēķinu rezultāti - cilvēka faktors ir posmā aprēķina rezultāta reģistrēšana galvenajā grāmatā. Arī ar roku reģistrējot grāmatojumu no pamatlīdzekļu bloka atskaitēm galvenajā grāmatā jūs taču datora veiktos aprēķinus nepārbaudīsiet un grāmatosiet dotora atskaitēs iedotās kopsummas.

Kā Jumī tā Uvī var nekorekti aprakstīt pamatlīdzekļa kartiņu rezultātā programmas aprēķina rezultāts atšķiras no tā ko iegūst veicot visu matemātisko darbību pārbaudi ar roku iegūt citu rezultātu- tikai šaubos vai ir daudz grāmatveži kas programmas aprēķinus ar roku pārbauda- Ja pārbauda tad neviens to neliedz darīt arī Uvī pirms spiež pogu "Grāmatot"

Dievs un pilnība uz pasaules nav neviena programma ir programmas ar plašāku vai šaurāku funkcionalitāti un paša nespēju ieraudzīt ka citā programmā ir plašākas iespējas konkrētajā operācijā nevajag nosaukt par otra muļķibu, tā ir nespēja vai nevēlēšanās objektīvi vērtēt citas grāmatvedības programmas.

par Alda kompetenci šais jautājumos nekad neesmu šubījusies jo viņš manu programmu un datorsistēmu uzrauga jau no 1995 gada- nav bijis gadījums kad man kā grāmatvedim ir šaubas par viņa ieteiktā risisnājuma pareizību. - pie kam darbs ir ar pieklājīga apjoma datiem un uzņēmumiem.
Guntagermane
Guntagermane 04.12.2007 14:13
1303 сообщения на сайте
Bez tam viņa un komandas liels pluss- zinošs grāmatvedis konsultants programmas lietošanā un pats zinošs datorspeciālists ( dzelžu daļā) . Man savā laikā piegriezās Rīgas "šaurie" speci:( iz dzīves strādājot uz darba līguma uzņēmumā kur grāmatvedības programma bija tīklā ar 5 datoriem)

1. es saskruvēšu kasti- tālāk nemāku

2.esuzinstalēšau programmu ( Vindovs; ofiss)- - ko Tu man prasi apr apvārsni- es tam klāt nekeršos

3.eszinu tika speciālo grāmatvedības programmu- citu neprasi. Vajag palaist tīklā- meklē citu.

Alda gadījumā vai tas daudziem tīk vai nē- viss vienā personā.
Guntagermane
Guntagermane 04.12.2007 14:18
1303 сообщения на сайте
Nu nevar vēl grāmatvedis visas operācijas šajā programmā uzreiz nogrāmatot ievadot dokumentu.

Var! Atver finanšu dokumentu un visu tur ar vienu ciparu sabaksti! Un būs tev "pīlīt, vasarssvētki!"

Ja runājam par progrmammām! Man personīgi ļoti nepatīk programmas, kas uzņemas Dieva lomu - pašas kaut ko sagrāmato, aprēķina... Priekš tad grāmatvedis? Tāpēc jau mums tagad ir saradušies tik truli grāmatveži, kas paši neko nejēdz - uz visu viena atbilde - man programma tā izdarīja! Tas nav pareizi! Jādara ir grāmatvedim, bet programmai jāpalīdz!

Tāpēc man arī Apvāršņa uzstādījumi nepatīk - ko izrēķināšu - tā būs! Man nav jātaisa kaut kādi papildus grāmatojumi ienākoša pavadzīmei, kurai atšķiras noapaļošana un PVN aprēķins apaļošanas dēļ! Tā nav mana vaina! Bet smalkais Uvis un Apvārsnis liek man taisīt čupu ar grāmatvedības izziņām un atzīt savu neesošo vainu!

Man jāraksta izziņas par savām un nevis programmas kļūdām!
Andaz
Andaz 04.12.2007 15:20
27892 сообщения на сайте
Ar Apvārsni un tagad UVI strādāju no 1999. gada. Neesmu nevienu lieku izziņu rakstījis un kaut ko lieku grāmatojis. Visu var izdarīt uz rēķina vai maksājuma uzdevuma. Mēneša beigās ar izziņu noslēdzu Koku PVN, kad ir pārbaudīts vai pareizi. Excel drusku dažas pārbaudes PVN deklarācijai, jo daudzi avansi, Eiropa, trešās valstis. Kā Andaz rakstīja - grāmatvedis un programma ir kā komanda - ja abiem cipari sakrīt, OK - ejam brīvdienās!!!
Stradniex
Stradniex 04.12.2007 15:32
573 сообщения на сайте
Andaz par Tāpēc jau mums tagad ir saradušies tik truli grāmatveži, kas paši neko nejēdz - uz visu viena atbilde - man programma tā izdarīja! Tas nav pareizi! Jādara ir grāmatvedim, bet programmai jāpalīdz!

Nevis dēļ programmām bet dēļ iedomības un skolās iedotās augstās pašvērtības.

Uzskatu ka tas nav grāmatvedis kas kaut vienu mazu uzmēmumu nav izgrāmatojis ar roku lai saprastu kas ar kuru dokumentu un grāmatojumu kurā reģistrā notiem.
Guntagermane
Guntagermane 04.12.2007 16:54
1303 сообщения на сайте
Guntagermane

Ja visi tā domātu, tad dzīve būtu tik skaista

Bet realitāte ir tik drūma
Larao
Larao 04.12.2007 16:57
6767 сообщений на сайте
Atvainojiet- ne to pogu nospiedu-

Uzskatu ka mūslaiku skolā iepotētā augstā pašvērtība un mānīgais ieskats ka jaunais grāmatvedis ir gudrs daudzus labus speciālistus nomaitā ( Vienkārši esmu nikna uz kārtēju praktikantu- nepabeigto augstāko kurš 231 konta atlikumu izskaidroja ar vārdiem - tas nozīmē ka uzņēmumam ir nauda)

Taču tas nedrīkst būt iemesls noniecināt labas programmās-pa ceļu taču arī ar Zirga pajūgu neviens negrib braukt - neskatoties uz to ka avārijas un cilvēku kropļošnas notiek bez jēgas.

Kādēļ grāmatvežiem šai laikmetā būtu jāstrādā ar aizvēsturiskiem darbarīkiem ?

Andazam iesaku pakonsultēties ar kādu konsultantu- ticiet man kā saka izgāju jau "māku māku"etapu lamājot programmu cauri ( liekas ka pats visu dara pareizi tikai programma nekam neder)- programmas savās iespējās aug ar katru mēnesi.
Guntagermane
Guntagermane 04.12.2007 17:04
1303 сообщения на сайте
Nākotnes grāmatvdeis

http://gizmodo.com/gadgets/man-vs%27-beast/chimpanzees-beat-college-students-at-computerized-brain-test-329518.php
Larao
Larao 04.12.2007 17:43
6767 сообщений на сайте
Galā slēdziens viens - tādi laiki.

Kad beidzu augstkolu ar specialitāti grāmatvedis par galvenajiem ( no kursa 40-50 cilvēki) aizgāja labi ja divi trīs cilvēki - tagad lekciju skaits kursos- aptuveni 100 stundas (tas vēl daudz teikts) un papīrs ka bilancspējīgs Ja ir dūša - uz priekšu konsultācijas grāmatvedībā un uzņēmumu galvenais grāmatvedis.

Vai tiešām notikuši brīnumi- domāju ka patiesība pa vidu.
Guntagermane
Guntagermane 04.12.2007 18:08
1303 сообщения на сайте
Kad mācījos LVU (tad vēl bija LVU) - pēc pirmās prakses savai pasniedzējai pajautāju, kā tas ir, ka aizejot praksē es ne nieka nejēdzu! Viņa man atbildējs: "Ja gribi mācēt kārtot grāmatvedību, tad ej uz tehnikumu! Universtitāte sagatavo vadošos darbiniekus." Lūk!

Un, ja mēs vēl par konsultantiem te parunājam, tad daudzi konsultanti ne par matu nav labāki! Baloža skola - protu, protu!

Tāpēc es negribu krāmēties ar praktikantiem, jo viņiem šķiet, ka ir ārkārtīgi gudri, un uz taviem aizrādījumiem vispār negrib reaģēt!

Tā kā pati esmu grāmatvežus apmācījusi, tad man ir jāsaka, ka vienu semestri augstskolā izturēju! Man bija 2 grupas - vieni tādi, kas tikko no skolas sola, bet otrie - tādi, kas jau strādā par grāmatvežiem.

Cik drausmīgi bija strādāt ar jauniņajiem!!! Tik viegli ar "vecajiem"! Viņi katru vārdu klausās un pieraksta, lai gan no daža laba pati varēju pamācīties! jo viņi zin, ka par daudz nekad neiemācīsies! Un, ka atkārtošana zināšanu māte! Bet jauniņajiem - neapskaužu tos uzņēmumus, kuros viņi strādāt aizies!

Vēl - neesmu dinozauriem rada, bet, kad es mācījos augstskolā, tad tikt tie maģistra grāda, oi, oi, oi! Maģistratūrā neņēma kuru katru skolu beigušo! Vajadzēja savas zināšanas pierādīt. Un, ja kādam šāds grāds bija, tad 100 punkti viņš bija tiešām ļoti gudrs un erudīts!

Bet tagad? Katram sētas suņam jau ir maģistra grāds! Ok, no 1000 "grādīgajiem" 2 tiešām ir gan zināšanas, gan sajēga, bet pārējiem? tagad maģistra grāds neko vairs nenozīmē:(
Andaz
Andaz 05.12.2007 13:43
27892 сообщения на сайте
Nebija jau runa par mācēšanu strādāt bet par elementārām pamatzināšanām grāmatvedībā. Ko kurā kontu grupā liek.
Guntagermane
Guntagermane 05.12.2007 16:57
1303 сообщения на сайте
Tas jau ir saistīts! nevari strādāt, ja nezini elementāras lietas!
Andaz
Andaz 05.12.2007 17:26
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.