Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Inventerizacijas gramatojumi К списку тем

Inventerizacijas gramatojumi
Palidziet ludzu ar padomu! Tikai nesen saku stradat gramatvedibas joma,tapec dazhi man neskaidri jautajumi Jums var likties tik elementari,bet ceru uz Jusu sapratni un atbalstu!

Uzskaitee ir ziedu veikals...nedeljaa 2-3 ienakoshas pavadzimes, kuras uzreiz tiek norakstitas uz 7120. Bet par cik tie ir ziedi, ljoti liela dalja aiziet bojaa un tie ir janoraksta. Katras nedeljas beigas tiek planots veikt inventerizaciju (veikals strada tikai 2. nedelju). Kadi konti tiek lietoti shados gadijumos? Kur es varetu iegut sikaku informaciju (likumu) par inventerizacijas veikshanu?

Paldies par sapratni!
Agp
Agp 12.03.2007 16:18
9 сообщений на сайте

Ответы (18)

Ko jūs vēl taisāties norakstīt, ja jau pie pirkšanas uz izmaksām norakstāt?
Andaz
Andaz 12.03.2007 16:37
27897 сообщений на сайте
"Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju" MK noteikumi Nr.585

"Norādījumi par inventarizācijām" FM norādījumi Nr.832 (manā failu glabātuvē)
Andaz
Andaz 12.03.2007 16:39
27897 сообщений на сайте
Vai tad prece kas sabojajusies man nav janoraksta?
Agp
Agp 12.03.2007 17:08
9 сообщений на сайте
Bet vienreiz jau jūs norakstāt! Pie saņemšanas.
Andaz
Andaz 12.03.2007 17:14
27897 сообщений на сайте
Man tāda grāmatvedība vispār šķiet dīvaina, ka visas preces uzreiz noraksta izdevumos.

Kā tad paliek ar preču uzskaiti un inventarizāciju?

Pārskata perioda beigās atjaunojat preču krājumus uzskaitē?

Pareizi Andaz skaidro - ja vienreiz jau norakstījāt, ko taisāties norakstīt vēlreiz?
Aivars007
Aivars007 12.03.2007 17:18
26984 сообщения на сайте
Var jau arī tā - uzreiz uz izmaksām un tad ar inv.aktuperioda beigās regulē atlikumu.

Bet jums, Agp, jālasa, kas grāmatvedības metodikā rakstīts - kāda veida krājumu uzskaite uzņēmumā notiek - pēc nepārtrauktās vai periodiskās inventarizācijas metodes.
Andaz
Andaz 12.03.2007 17:21
27897 сообщений на сайте
Agp- ieejiet "meklēšana" virs krēsla, atķeksējiet "forumā" un izņemiet ķeksīti "visur" un meklējiet vārdu "normatīvs".Tur Jūs atradīsiet daudz par šo tēmu, jo ziedu norakstīšanai Jums būs vajadzīgs preču zuduma normatīvs, ar ko Jūs salīdzināsiet norakstītās summas, un tālāk arī sekos vai nesekos grāmatojumi, jo par virs normatīva norakstītajām būs jāpalielina UIN apliekamā bāze. Iesācējiem es īsti nezinu,bija savādāk - vai nu pēc prognozēm noteica vai pēc līdzīgā uzņēmuma, bet vispārējā gadījumā pēc 3 iepriekšējo gadu fakta to rēķina.
Vijoliite
Vijoliite 13.03.2007 06:56
1711 сообщений на сайте
Gadījumā, ja uzņēmumam tehnoloģisko procesu, saimnieciskās darbības specifikas u.tml rezultātā rodas preču (produkcijas) zudumi, tad uzņēmums nosaka plānoto zudumu normatīvus taksācijas periodam, pamatojoties uz faktisko preču zudumu (norakstīto preču) vērtību iepriekšējos trijos taksācijas periodos. Uzņēmumi, kuri ir jaunizveidoti vai kuru darbības veids, izmantotās izejvielas vai pārdodamo preču sortiments būtiski mainījies, plānoto zudumu normas nosaka, pamatojoties uz attiecīgā uzņēmuma prognozi taksācijas periodam un ievērojot tā darbības, nozares vai ražošanas veida specifiku. Ja uzņēmumā nav noteikts plānoto zudumu normatīvs, tad attiecīgie preču zudumi un norakstīto preču vērtība ir uzskatāmi par izdevumiem, kas nav tieši saistīti ar saimniecisko darbību. Pie izdevumiem, kas nav tieši saistīti ar saimniecisko darbību pieskaita arī zudumus un norakstīto preču vērtību, kas pārsniedz uzņēmuma plānoto normatīvu taksācijas periodam.
Vijoliite
Vijoliite 13.03.2007 07:05
1711 сообщений на сайте
mjaa....pashlaik visu to saprotu ar mokaam...varbuut kaads var ieteikt kaadu konsultantu,kas nesteidzoties vareetu par to visu procesu uzstaastiit un paraadiit uz papiira?
Agp
Agp 13.03.2007 10:50
9 сообщений на сайте
Agp

Izstrādājiet un lai Jūsu priekšnieks apstiprina metodiku preču uzskaitei. Tad arī Jums būs uz papīra tas, ko vēlaties saprast.

Mēģiniet lietotāju failu glabātuvēs atrast šādas metodikas paraugu, būs vieglāk.
Aivars007
Aivars007 13.03.2007 10:53
26984 сообщения на сайте
Ja esat pēc augstskolas, iesaku aiziet uz kādiem labiem kursiem. Piemēram "Biznesa komplekss" rīko ļoti kvalitatīvus. Tas palīdzēs labāk kā vnk konsultācija. Pēc tam materiālu kā rokasgrāmatu varēsiet izmantot.

Jo, ja neesat pieredzes bagāts grāmatvedis, arī metodiku būs ļoti grūti izstrādāt.
Andaz
Andaz 13.03.2007 11:05
27897 сообщений на сайте
Firminja jauna...tagad jau paraleeli censhos uzstradat to metodiku, bet sanaak taa paleeni...tagad saaku domaat par to precu uzskaiti un iepirkshanu...vai iepirkto preci uz 2130 vai uz 7.grupu...man ir teikushi ka uz 7. nedriikst,jo kaa tad es varu kaut ko paardot, ja esmu jau norakstiijis...tagad uzzinaaju par planoto zudumu normativiem un atkal esmu apjucis Ari gramatvedi negribas njetm...gribas pasham visam iziet cauri...pieredzei...
Agp
Agp 13.03.2007 11:30
9 сообщений на сайте
Mīļais cilvēk! Vai jūs zobus arī pats sev ārstējat???

Kāpēc daudziem šķiet, ka sakārtot grāmatvedību ir nieks vien!

Grāmatvedību mācās daudzus gadus. To nevar tā - apsēdos un sataisīju!

Protams, ir apsveicami, ja gribas pašam visam cauri izurbties, bet lai zinātu kam urbties, ar ko sāk, un kādā veidā, bez kursiem nu neiztikt!

Lai sataisītu metodiku, grāmatvedība ir jāpārzin!

Pieredzes bagāts grāmatvedis nekaunas ik pa laikam kādus grāmatvedības kursus apmeklēt, kāpēc jūs to uzskatāt zem sava goda?

Forumā grāmatvedību iemācīties nevar!
Andaz
Andaz 13.03.2007 11:39
27897 сообщений на сайте
Tā jau ir - "Ari gramatvedi negribas njetm...gribas pasham visam iziet cauri...pieredzei... ", bet kā vienmēr skopais maksā divreiz.

Larao
Larao 13.03.2007 11:42
6767 сообщений на сайте
Var jau paņemt grāmatvedi uz laiku, kurš varētu izstrādāt metodiku un palīdzēt ar padomu, kaut gan diez vai ka'ds būs ar mieru
Larao
Larao 13.03.2007 11:44
6767 сообщений на сайте
Kapec domajat ka uzskatu to zem sava goda? Kursi ir labi un vajadziigi,bet ir situacijas, kad tos nav iespejas iziet...tad es priekshroku dodu palasit forumus neka izdomat pasham savu unikalu uzskaites veidu
Agp
Agp 13.03.2007 11:50
9 сообщений на сайте
Attiecībā uz 7.grupuJums jāpieņem lēmums, kuru no veidiem izvēlēties.Pārzinu abus no šiem veidiem un labāk patīk - grāmatot preču iegādi un 7120. kontu un gada beigās pēc inventarizācijas rezultātiem koriģēt atlikumus 2130.kontā.Un tās kārtējās iknedēļas inventarizācijas - tās jau var būt ārpus bilances un uzskaite materiālajai atbildībai arī ārpusbilances, ja tāda ir vajadzīga.
Vijoliite
Vijoliite 13.03.2007 12:19
1711 сообщений на сайте
Jaa...taa buus arii jaadara....PALDIES!
Agp
Agp 13.03.2007 12:44
9 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.