Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Актуальная дискуссия
Par grāmatvedības izziņām vai uzziņām. К списку тем
Mazulite 16.03.2007 12:37
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Ответы (11)
Tā man arī ir - nekad negribās tās grāmatvedības izziņas rakstīt par apdrošināšanas, preses izdevumu norakstīšanu uz 7. kontu grupu no 2410..un tamlīdzīgi, ievadu tikai grāmatojumu, kaut zinu, ka vajadzētu iekšēju attaisnojuma dokumentu.
Klaudijan 16.03.2007 12:55
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
programma konvertē automātiski, vai ja atšķirās kursi, tad taisu konvertāciju, bet nedrukāju. ar roku pierakstu uz dokumenta kursu un summu. ja vajadzēs izdrukāšu, tā ko lieku makulatūru krāt.
Sibylla 16.03.2007 13:21
1499 сообщений на сайте
1499 сообщений на сайте
Tāpēc ir grāmatvedības metodika, kurā aprakstīts kā grāmatot, piemēram, valūtas kursu svārstības, PL notietojumu, nākamo periodu izdevumus.
Katrs, kurš šaubās par grāmatojumu pareizību, paņem šo metodiku un palasa!
Es izziņas rakstu tikai tad, ja ir kaut kļūdu labojums.
Tāpēc ir grāmatvedības metodika, kurā aprakstīts kā grāmatot, piemēram, valūtas kursu svārstības, PL notietojumu, nākamo periodu izdevumus.
Nu jā es domāju tieši tā pat tāpēc ir ļoti būtiski aprakstīt precīzi un detalizēti, to kā un ko uzskaita, bet no vienas puses ja ir grāmatvedības izziņas, tad ir daudz pārskatāmāk un konkrētāk redzams, jo katram grāmatojumam kuram nav dokumenta ir grāmatvedības izzinā, kurā var visu pamatot. Un bieži vien ir tā, ka paiet viens gads un Tu sāc domā, nu tā kā to un to vajadzēja darīt. Un visas situācijas jau arī nav iespējams aprakstīt metodikā.
Mazulite 16.03.2007 17:40
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Ja nav aboslūti nekāda dokumenta, patiešām labāk ir uzrakstīt grāmatvedības izziņu.
Programmā "Zalktis", piemēram, sastāda grāmatojumu ar nosaukumu "grāmatvedības izziņa" un to arī izdrukā - nekas papildus nav jādara.
Es personīgi rakstu šādu izziņu katru mēnesi par PVN proporciju, piemēram, kaut arī ir dokuments - PVN mēneša deklarācija.
Arī kontam 2410 gada sākumā sastādīju grāmatvedības izziņu, kurā norādīju katru summu atsevišķi ar piezīmi, par ko un kam. Pēc tam tomēr ir vienkāršāk atrast visus nepieciešamos datus, ja ievajagas.
Bet katrs dara tā kā viņam ērtāk, un, protams, rēķinoties ar revidenta prasībām.
Programmā "Zalktis", piemēram, sastāda grāmatojumu ar nosaukumu "grāmatvedības izziņa" un to arī izdrukā - nekas papildus nav jādara.
Es personīgi rakstu šādu izziņu katru mēnesi par PVN proporciju, piemēram, kaut arī ir dokuments - PVN mēneša deklarācija.
Arī kontam 2410 gada sākumā sastādīju grāmatvedības izziņu, kurā norādīju katru summu atsevišķi ar piezīmi, par ko un kam. Pēc tam tomēr ir vienkāršāk atrast visus nepieciešamos datus, ja ievajagas.
Bet katrs dara tā kā viņam ērtāk, un, protams, rēķinoties ar revidenta prasībām.
Runājot par revidentu man bija interesanta situācija, parādot mapi ar grāmatvedības izziņām viņa man teica, ka man esot par daudz makulatūras, bet es tā nedomāju, jo ja tomēr nav īsta dokumenta izziņu vajag uzrakstīt, kaut vai par tiem pašiem pārgrāmatojumiem no nākamajiem periodiem uz izdevumiem utt.
Mazulite 16.03.2007 18:08
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Я обязательно делаю справки на валютную конвертацию и по начислению курсовой разницы, иначе на каком основании делаются проводки по прибылям/убыткам в результате этих операций.
Примеры в хранилище в папке valuta.
Примеры в хранилище в папке valuta.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть