Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN К списку тем

PVN
Uzņēmums, kurā tikko sāku strādāt, PVN priekšnodokli (2003.g. u.c.gadus) atskaitīja tajā brīdī, kad tika veikta samaksa par preci u.c. maksājumi.

1) Sakiet kolēģi, kā pareizāk rīkoties ja es vēlos šogad PVN priekšnodokli atskaitīt, tad kad tiek saņemtas PPR. Kā pareizi un kad norakstīt to PVN priekšnodokli, kas man ir atlikumā uz 01.01.2004. kontā D230?

2) Pagājušāgada "BIlancē" bija raksts par to, ka Liepajas uzņēmumu sodija par to, ka viņi PVN priekšnodokli atskaitīja nevis preces saņemšanas, bet gan maksājuma laikā. Vai VID ir pamatotas tiesības mūsu uzņēmumam uzlikt par to uzrēķinu?
Rita
Rita 19.01.2004 13:18
959 сообщений на сайте

Ответы (6)

Es līdz šim vienmēr priekšnodokli atskaitu tikai samaksas brīdī, līdz tam viņš karājās D2311. Nekādu problēmu nav bijis, pārbaudes notiek katrus divus-trīs mēnešus. Vai varbūt es kaut ko nesaprotu?
Meicha
Meicha 19.01.2004 14:57
396 сообщений на сайте
Visu Jūs pareizi sapratāt. Mūsu uzņēmumā arī priekšnodoklis tiek uzskrāts D230.

Paldies, ka mani nomierinājāt, jo šajā uzņēmumā jau labu laiku nav bijusi pārbaude(cerēsim, ka arī nebūs vēl kādu).
Rita
Rita 19.01.2004 15:05
959 сообщений на сайте
Likumā ir teikts : "Minētos atskaitījumus DRĪKST veikt pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas vai – preču piegādes darījumos – pēc nodokļa rēķina un preču saņemšanas". Tas nenozīmē, ka obligāti ir jāatskaita.
Martinas
Martinas 19.01.2004 15:20
38532 сообщения на сайте
Starp citu, mazliet atvirzoties no tēmas, mana pieredze : auditore lika noprast - ja negribat problēmas, tad atskaitiet TIKAI pēc nomaksas.
Meicha
Meicha 19.01.2004 16:03
396 сообщений на сайте
Interesanti, kādas var būt problēmas atskaitīt nodokli uzreiz pēc preču saņemšanas, ja tas IR ATRUNĀTS likumā? Cik zinu, vairums uzņēmumu tā arī dara.
Lindak
Lindak 19.01.2004 16:06
39 сообщений на сайте
Es sapratu, ka viņiem vieglāk pārbaudīt, kas ir samaksāts un kas nav (mēs regulāri atprasām pārmaksu atpakaļ).
Meicha
Meicha 19.01.2004 16:14
396 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.