Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Rezervju grāmatojums audita uzrēķinam К списку тем
Rezervju grāmatojums audita uzrēķinam
Sveikas kolēģes, man 2007.gadā bija audits par 2004-2005.gaduun ir uzrēķins, kuru mēs šobrīd pārsūdzam. Man revidente lika gada pārskatā iekļaut informāciju par šo notikumos pēc bilances datuma, kā arī bilancē izveidot uzkrājumus 50% apmērā no uzrēķinātās summas. Tad nu es tagad sāku domāt un apjuku, kā tas grāmatojas - Debets - KAS? / Kredīts 43..
Kāds konts būs debetā un kurā vietā man šī summa būs jāatspoguļo PZ aprēķinā? Palīdziet, lūdzu, ar padomu :'(
Ответы (4)
Tā, kamēr man neviens neatbild vēl pasēdēju, pati padomāju. Vai tas būs pareizi, ka izveidošu piemēram 8 kontu grupā jaunu kontu piemēram "Auditā papildus aprēķinātie nodokļi", iekļaušu PZ aprēķinā pie citiem izdevumiem un par šo uzkrājumu summu UIN deklarācijā palielināšu apliekamo ienākumu?
PZ aprēķinā varētu pie pārējiem saimnieciskiem izdevumiem. Grāmatojumi varētu būt pareizi.
Paldies

Tagad jau tā arī nogrāmatoju, bet uzreiz radās jauns jautājums šajā sakarā - vai es pareizi domāju, ka šajā gadījumā uzkrājums audita aprēķinam neietekmēs atlikto UIN, jo ja skatās pēc būtības, tad jau šie izdevumi nekad nevarēs būt par saimn.darbības izdevumiem, par kuriem ir atļauts samazināt ar UIN apliekamo bāzi:-( īsāk sakot aprēķinot atlikto UIN šādu uzkrājumu vērā neņemu?
Vispirms jau ne rezerves, bet uzkrājumi.
Ja neņemsiet vērā šo summu, nosakot atlikto UIN, tad pamatojiet ar pietiekami lielu varbūtību, par notikuma neiestāšanos (proti, Jūsu parliecību par to, ka izdosies aizstāvēties no šī soda). Ja sodu nebūs jāmaksa, tad arī UIN nekad nebūs maksajams lielakā summa.
IMHUHU.
Закрыть
Краткое описание нарушения