Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Degviela!!
Lūdz palīdziet!
Saņemu rēķinu no Statoil par degvielu (mēneša laikā iepirkto)
D 2380 K 5310
D 5725 K 5310
šoferis atnes ceļazīmi
D 7... K 2383, kur man jāliek šis grāmatojums uz ceļazīmes???
Vai jātaisa avansa norēķins un tur viss jāgrāmato? Bet ko lai es rakstu avansa norēķina otrā pusē, kur prasīts kam un par ko samaksāts, ja norakstīšana ir pēc ceļa zīmēm???
Ответы (13)
Saņemu rēķinu no Statoil par degvielu (mēneša laikā iepirkto)
D 2380 K 5310
D 5725 K 5310
šoferis atnes ceļazīmi D 7... K 2383
Kaut kāds dīvains grāmatojums! 2380, pēc tam 2383???
Vai jums vispār ir skaidrs, ko grāmato kontā 2380? Lai gan varbūt jums tas saucas savādāk kā visiem citiem.
tak u nee neskolko podot4etnih lic
Ātrumā sajaucu kontus, bet domāts abās vietās ir 2383
Nu tad kādā sakarā uz avansu norēķinu personām rēķins grāmatots?
Ja jums tik dīvaini grāmatoju mi, tad, droši vien, tas metodikā aprakstīts un tad tā arī jārīkojas kā tur teikts.
Es tā nemurkšķos. Lieku uz izmaksām un miers. Paskatieties šodien vēl viena līdzīga tēma. Tur aprakstīti varianti.
Lasu un neko nesaprotu? kāpēc tā jāsarežģī dzīve?
saņemot statoil rēķinu es uzreiz grāmatoju
D izmaksas
D Pievienotās vērtības nodoklis 18% no rēķina
K Norēķini ar piegādātājiem (kreditoriem)
Ceļazīme apliecina vien to, ka degviela norakstīta izmaksās pamatoti.
Bet es daru tā:
Kontējam rēķinu no Statoil:
D 2383 K 5310
D 5721 K 5310.
Ceļazīmes:
D 2111 (degvielas krājumi) K 2383
D 7640 K 2111.
Tādējādi, ja nav ceļazīmju par visu ielieto degvielu, karājas Deb.atlikumskontā 2383, bez tam kontā 2111 redzams degvielas atlikums bākās.
Es zinu, ka sarežģīti;-) , bet toties skaidri un pārskatāmi.
Es nevaru Statoil rēķinu uzreiz laist uz izmaksām, jo pēc ceļa zīmēm netiek nobraukta visa degviela!!! Man tas atlikums vienmēr karājas kontā 2383. Es tikai nesaprotu avansa norēķinā, ko jūs rakstāt pie pamatojuma pēc kā tā degviela norakstīta - pēc ceļa zīmēm, man jau revident teica, ka tas nav pamatojums!! Laikam esmu stulba, ja pat avansa norēķinu nesaprotu!!
Newfolder
ziņojumu: 22 13.04.2007 16:07
Bet es daru tā:
Kontējam rēķinu no Statoil:
D 2383 K 5310
D 5721 K 5310.
Ceļazīmes:
D 2111 (degvielas krājumi) K 2383
D 7640 K 2111.
Tādējādi, ja nav ceļazīmju par visu ielieto degvielu, karājas Deb.atlikumskontā 2383, bez tam kontā 2111 redzams degvielas atlikums bākās.
Es zinu, ka sarežģīti , bet toties skaidri un pārskatāmi.
Taču tik skaiti ir aprakstīts
Bet, manuprāt, degvielas norakstīšanai un ceļazīmēm nav nekāda sakara ar avansa norēķiniem, jo degvielu taču apmaksā firma pēc rēķina caur banku, ja es pareizi sapratu. Bet avansa norēķinos redzamas summas, kas izmaksātas darbiniekam saimn.izdevumiemun attiecīgi, kā viņš šo naudu tērē. Man šie atlikumi ir divos dažādos kontos - 2381 (pēc avansa norēķiniem) un 2382 (pēc c/zīmēm).
Labrīt
degvielas norakstīšanai un ceļazīmēm nav nekāda sakara ar avansa norēķiniem
ar avansa norēķinu cilvēks atskaitās par izlietoto naudu
ar ceļažimi atskaitās par izlietoto degvielu
Larao,
ar avansa norēķinu cilvēks atskaitās par izlietoto naudu
ar ceļažimi atskaitās par izlietoto degvielu.
Tieši tāpēc arī tiem nav sakara
Protams, ja cilvis degvielu iepilda par skaidru naudu, tad gan, bet arī tādā gadījumā es negribētu jaukt visu kopā vienā mikslī. Labāk lai ir atsevišķos kontos un atskaitēs.
Bet vispār uzskaitei ir jābūt aprakstītai Jūsu uzņēmuma uzskaites metodikā, ja Jūs darīsiet tā kā tur ir rakstīts, tad neviens Jums nekā nevarēs pateikt
Закрыть
Краткое описание нарушения