Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Automašīnas remonts
Servisam nopirkta sasista a/m ar domu saremontēt un braukt pašiem. Iegrāmatots kā PL ar sākotnējo vērtību Ls200, amortizācija netiek rēķināta, arī remonts vēl nav sākts, tikai pa reizēm nopirkta kāda rezerves daļa. Sakiet lūdzu, kur labāk iegrāmatot šīs rez.daļas - 1240 vai 2410.
Nav jau nekādas garantijas ka to mašinu vispār saremontēs;-) un iespējams ka tās rez.daļas ieliktas citā mašinā...
Ответы (10)
Varbūt grāmatot uzreiz uz izdevumiem un tad kad saremontēs ar aktu, kas salikts iekšā, palielināt PL vērtību?
Ja nav garantijas, ka auto būs braucams, tad nesaprotu, kāpēc pie PL jāliek?
Ja nopirkāt mašīnu, kura nebrauc, tad logiski ka viņai vajag veikt kapitālo remontu, kurš palielinā PL vērtību. Norakstīt uz izdevumiem rezerves daļas, kuras iegadatas mašīnai kura nekalpo saimn.darbībai - nebūs pareizi.
Šefs saka ka remontēs, bet kaut kā tā lieta neiet, kā man labāk grāmatot rez.daļu summas? Tad uzreiz saimnieciskos izdevumos, bet vajag pamatojumu, kādu?
Vai tad tomēr labāk uz 1240, bet ja arī nesāks ripot, kā es tikšu vaļā no šiem uzkrātajiem izdevumiem?
Ja rezerves daļas ir nopirktas un ar tām nekas netiek darīts, tad tie ir krājumi - D21xx.
Manas domas.
Par to gan es nebiju aizdomājusies?
Laiks bija aizdomāties!
Visiem grāmatojumiem ir jāatbilst patiesībai - nekas nav jāizgudro.
Tagad iegrāmatojiet krājumos (D21XX), kad kāds būs izdomājis, ko darīt un arī kaut ko izdarīs, tad arī iegrāmatosiet atbilstoši faktiskajai situācijai - vai nu D12XX K21XX vai arī D7XXX K21XX.
Lai jauks vakars!
Milzīgs paldies! Lai skaists vakars arī Jums!
Milzīgo lūdzu krājumi man izbeigušies, tāpēc vienkārši - ņemiet par labu!
Закрыть
Краткое описание нарушения