Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
naudas plūsma jaunam uzņēmumam К списку тем
naudas plūsma jaunam uzņēmumam
Palīdziet, lūdzu!
Uzņēmums dibināts 2006.gadaaprīlī, tāpēc naudas plūsmas tabulā (lietoju netiešo metodi) par iepriekšējo gadu neko nerakstīju.
Par pārskata gadu sastādīju un šodien aiznesu gada pārskatu uz VIDu, bet šie atmeta atpakaļ. Es uzrakstīju rindā "Nauda un tās ekvivalenti perioda sākumā" naudu no sākuma bilances (20.04.06.), a šī man saka, ka perioda sākumā var būt tikai tas, kas ir iepr.periodabeigās. Es saku, ka man perioda sākums ir 20.04.06. (tas arī norādīts gada pārskatā) un man nekāda iepriekšējā perioda nav. Viņa saka, ka man vajag perioda sākumā naudu 0 un to ciparu no bilances iemaukt kādā rindā (kurā - viņa nezināja teikt).
Bet tad man nav skaidrs - PL iegādi es naudas plūsmā arī parādīju tikai to, ko es gada laikā iegādājos un neskaitīju kā iegādi arī sākuma bilances ciparu.
Kā tad tur īsti ir ar to perioda sākumu? Viņai redz nekāda mana sākuma bilance neinteresē...
Ответы (28)
tikpat labi viņa varēja man prasīt, no kurienes man p/z ir cipari, ja iepriekšējā gada nav :(( un sākuma bilance taču man ir bilances veidlapā kā "uz perioda sākumu", t.i. uz 20.04.2006.
Забудьте про начальный баланс. Считайте, что его нет. У вас действительно 0 на начало периода.
Nu es taisīju un VID arī piekrita ka bilancē un arī naudas plūsmā uz perioda sākumu ir gan Naudas līdzekļi mums 2000 gan PK 2000 kas arī parādījās gan bilancē gan naudasplūsmā.Jo uzņēmums var sākt savu darbību tikai reģistrējot UR PK un tas arī jānorāda bilancē uz perioda sākumu un attiecīgi arī naudas plūsmā un PK izmaiņu pārskatā. Un tas man arī liekas loģiski.
bet es bilancē rakstu datus uz 20.04.2006., kad uzņēmums sāka darbību.
Bet ja vajag 0 sākumā, kā lai es parādu, ka man sākumā bija nauda kontā, PL un neapmaksātas daļas? Es saprotu, ka naudas plūsmā pie PL iegādes es varētu parādīt visu PL iegādi, bet kur ielikt to naudu, kas bija sākumā???????
Sākumā nav nekāda 0 bet viss kas saistīts ar uzņēmuma darbības sākumu t.i reģistrēšanos UR.Unnaudu arī jāieliek kā ir sākumā pie reģistrēšanās UR.manpiem. bija 2000 , Jums būs cits.
Я ставила на начало периода 0, по-моему, так логичнее.
Ilma, es darīju tāpat kā Jūs, jo arī man tas likās loģiski, bet VIDā man pateica, ka naudas plūsmā nauda uz sākumu man nevar būt, jo nav uz iepr.periodabeigām. Nekāda sākuma bilance viņu neinteresē. Viņa man lika naudu uz sākumu rakstīt 0, un to naudu, kas man bija, iebāzt kādā rindā, bet nav taču kur!!!!!!!! un bilancē taču man ir nauda uz sākumu!!! Nezinu, kā lai viņu pārliecina. Solīja gan šodien zvanīt, ja kaut ko noskaidros. Tagad ar nepacietību gaidu
Bilancē jābūt cipariem uz perioda sākumu pēc UR . Un uz perioda beigām.Varbūt Jums nebija uz perioda sākumu nekas t.i. nulles tāpēc arī radās problēma. Cipariem uz perioda sākumu jābūt!!! Tad nekādas problēmas neradīsies. VID pats tā arī teica.
Правильно в СГД сказали, данные за предыдущий период в отчете по денежному потоку берутся из предыдущего года, а Вашей фирмы в предыдущем году не существовало. По-моему, не составляет проблемы составить денежный поток и исходя из того, что на начало 2006 года у Вас ничего не было, что, кстати, и соответствует действительности.
Ilma, откуда у них цифры на начало периода, если заполняются данные по годам? Фирмы в 2005 году не существовало.
Tie ir cipari uz perioda sākumu. Tieši tā arī man paskaidroja VID un manuprāt arī to kaut kur lasīju, ka bilance vienmēr sākas ar sākuma cipariem. tī uz perioda sākumu.Un uz perioda sākumu ie UR dati.
По-моему, начало периода подразумевает начало таксационного периода( то есть года) а на начало года фирмы не существовало, следовательно не может быть и никаких цифр. Сколько сдавала годовых отчетов по новым фирмам, ни разу не ставила в предыдущий период цифры. Не знаю.
Uzņēmumam, kas tikko dibināts man naudu uz sākumu rakstīju 0 un 2000 latu parādījufinansēšanas darbības naudas plūsmā - kapitāla līdzdalības daļu ieguldījumi. Vismaz pagājušo gadu man tādu plūsmu VIDā pieņēma bez iebildumiem.
Es norādīju, ka man perioda sākums ir 20.04.2006. Viņa man neļāva rakstīt naudas atlikumu uz perioda sākumu, jo tai jābūt tādai pašai kā iepr.periodabeigās, bet man taču nav iepriekšējā perioda!!
Ja man tiešām naudas plūsmā naudai uz perioda sākumā jābūt 0, kurā rindā tad man jāliek tā nauda, kas man sākumā bija?
Jena, у Вас не было денег на начало периода, Dimma Вам написала, как поступить в такой ситуации.
labi, naudu, bet rindā, kur ir PL iegāde, es rakstīju tikai tos PL, kas iegādāti gada laikā. Tad pēc analoģijas ar naudu, man tur jāraksta arī tie PL, kuri tika ieguldīti pamatkapitālā? un neapmaksātās daļas, kas man bija 20.04.2006.?
Nu redziet cik VID tik viedokļi un pa laimi šoreiz VID viedoklis sakrita ar manējo.Bat iesaku vēlreiz konsultēties pie kāda cita VID konsultanta.
Uzcepu savādāk - kur nav naudas sākumā (lai gan bilancē ir). Jāiet nodot, redzēs, kas būs
"man tur jāraksta arī tie PL, kuri tika ieguldīti pamatkapitālā" - а разве фирма приобрела их за деньги? Это отчет о ДЕНЕЖНОМ потоке, т.е. о том, как получались и тратились деньги.
Martinas, paldies. Izlaboju vēlreiz, bet tāpat īsti nesaprotu, kur lai lieku to naudu, kas man bija sākumā
Uzņēmumam taču viņa bija, jau uzsākot darbību 20.04.2006.bilancē, un netika ieguldīta turpmākā gada laikā līdz 31.12.2006.. Kāpēc tad to nedrīkst rakstīt kā atlikumu perioda sākumā?
Закрыть
Краткое описание нарушения