Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

PL norakstīšna vai izslēgšana К списку тем

PL norakstīšna vai izslēgšana
Sakiet lūdzu kā grāmatvedībā tiek veikta PL norakstīšana un izlēgšana, ar ko tās atšķirās? Piemēram, PL finansiāli ir 0.00, bet es to turpinu lietot saimn. darbībā, vai tā būs kļūda, ja izņemu PL no bilances

D129x K12xx - iegādes vērtība

vai tomēr tām summām ir jākarājās, kamēr nav akta par izslēgšanu??? Ko es daru ar PL nolietojumu nodokļu vajadzībām( kategorijas atlikušo vērtību)? Principā turpināju rēķināt nodokļu nolietojumu.

Bet ja nu PL tiek ar aktu izslēgts - vairāk nelietoju to saimn.darb., un tā fin. nolietojums ir 0. Ko es daru ar nodokļu nolietojumu?

Paldies, ja palīdzēsiet saprast.
Inese81
Inese81 22.04.2007 06:28
219 сообщений на сайте

Ответы (4)

varbūt, ka es kļūdos, bet ja PL finansu grāmatvedībā atlikusī vērtība ir nulle, tad nolietojums nodokļiem jau nekāds nesanāk, jo nolietojumam nodokļiem PL norakstās ātrāk nekā finansu grāmatvedībā... ja es pareizi saprotu, tad ja finansu grāmatvedībā PL atlikusī vērtība jau ir nulle, tad nodokļu vajadzībām šis PL jau ir norakstījies iepriekšējo periodos.
Cleo
Cleo 22.04.2007 09:55
19234 сообщения на сайте
Viss ir ļoti vienkārši.

Nolietojuma periods abos gadījumos tik tiešām visbiežāk atšķiras.

Ir situācijas, kad ātrāk nolietojas finanšu uzskaitē, bet ir arī otrādi.

Ja Jums ir tikai viens PL šajā kategorijā un finanšu uzskaitē atlikusī vērtība ir nulle, tad, norakstot to fin.uzskaitē, izslēdz arī no kategorijas, jo tajā nav neviena PL.

Ja kategorijā ir vairāki PL, tad viena PL izslēgšana nodokļiem nav "pamanama", ja izslēdzamā PL atlikusī vērtība ir nulle.
Mu-maija
Mu-maija 22.04.2007 12:27
15888 сообщений на сайте
Ja PL kategorijā ir daudz, un norakstītā PL atlikusī vērtība fin.uzskaitē ir nulle, tad izslēdzot to no saimn.darbības, kategorijā var (un bieži vien ir) palikt nenorakstītā atlikusī vērtība. Šo atlikušo vērtību (nodokļiem) no kategorijas nedrīkst norakstīt (proti, samazināt AIe) un tad tas kripatiņš var vilkties ilgu laiku (praktiski par latiņam katru gadu), kamēr VISAS kategorijas atlikusī vērtība nekļūs mazāka par Ls 50 vai kategorijā nepaliks neviena PL.
Mu-maija
Mu-maija 22.04.2007 12:38
15888 сообщений на сайте
Izslēgt un norakstīt - būtībā ir viens un tas pats priekš grāmatvedības. PL vairs nav, tam arī nav ko aprēķināt, ne finanšu, ne nodokļu nolietojuma.

Ja PL turpina izmantot saimnieciskajā darbībā rī pēc tā pilnigas nolietošanās (tātad nav pareizi noteikts lietošanas laiks), to var pārcemot vai atstāt ar 0 vērtību. Lai gan, tā kā bilancei jāatspoguļo patiesais uzņēmuma materiālais stāvoklis, pēc loģikas - PL jāpārceno.

Ko dara ar nodokļu nolietojumu, jāzin kas tas par PL, ko izslēdz -1.kategorijasvai citu. No tā arī atkarīgs kā turpina rēķināt nolietojumu nodokļiem (kategorijai vai atsevišķi par PL). Jāizlasa likuma "Par UIN" 13.pantsun 556.MKnoteikumi.
Andaz
Andaz 22.04.2007 17:49
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.