Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
UIN
Ja aprēķinot procentu maksājumus, par kuriem jāpalielina apliekamais ienākums, abos aprēķina variantos rezultāts ir ar "-" zīmi, tad palielinu apliekamo ienākumu par visu samaksāto procentu summu?
Paldies.
Ответы (13)
kapēc tad jāpalielina? Manuprāt tad nekas nekur nav jārāda. Un ja būtu ar + zīmi, arī tad jūs palielinātu?
nekas nekur nav jāparāda, 15.rindudeklarācija neaizpilda
Storno, ja būtu ar "+" zīmi, tad viss būtu skaidrs, palielinātu par lielāko no aprēķinos iegūtajām apliekamā ienākuma palielinājuma summām ,kuras noteiktas saskaņā ar likuma 6.4 panta pirmo un otro daļu. Es tā saprotu.
nu jā- ar plus zīmi- tad ir jāpalielina, bet ja iznāk ar mīnus zīmi, jūs taču nerādīsiet UIN līdz ar to faktiski samazināsiet apliekamo ienākumu. Man teica, ka ja ir ar - zīmi, tad nerāda neko. Vienkārši paliek aprēķins kā tāds (man ari iznāca mīnus)
Man atkal VID konsultācijā teica, ka tad es uzrādot reāli samaksātos procentus. Ej nu tagad saproti. Kā vienmēr, cik cilvēku, tik viedokļu un cik VID nodaļu, tik arī viedokļu.:-@
es gan domāju, ka ar mņus zīmi nekur nav jārāda- pagaidīsim vēl kādu viedokli
6.4 pants. Apliekamā ienākuma koriģēšana par procentu maksājumiem
(1) Apliekamo ienākumu palielina par procentu maksājumiem (arī diskonta veidā), kas PĀRSNIEDZ procentu maksājumu summu.....
Analogi arī punktā (2)
Tātad, ja nepārsniedz, tad tajā ailē nekas nav jārāda
Pilnīgi piekrītu Lienebe, vajag takš pašam arī daudz maz loģiski domāt:-x
Intereses pēc piezvanīju uz Latgales priekšpils. VID nodaļu. Par konsultanti paliku stāvā sajūsmā.
Man pagāja laikam 15 minūtes, lai viņai vispār ieskaidrotu, par ko es viņai jautāju. Beigās es sapratu, ka es ar savu necilo pieredzi grāmatvedībā saprotu vairāk, nekā viņa, jo tā arī viņa man neko nevarēja paskaidrot par uzrādīšanu vai neuzrādīšanu, tā kā viņai vispār nebija pat saprašanas par aprēķina metodiku. Lieki notērēju laiku un palielināju rēķinu par telefonu.
Konsultantiem bieži vien ir katram savs lauciņš uz kuru viņi atbild. Viens zina vienu cits citu un atkal par citu neko nezin. Vienīgi grāmatvedim ir jāzina VISS
Ну я к примеру уже час в толк взять не могу, что значит плюс, что значит минус и как вы считали.
По закону если есть превышение фактически уплаченных процентов над допустимыми, то в декларации восстанавливается большая сумма превышения.
Если нет превышения, то ничего и не указывается.
Man revidente lika 15.1 un 15.2 ierakstīt aprēķināto summu ar ''-'' zīmi un 15.rindaneraksta neko, bet lai redz ka ir rēķināts!!
man nebija pārsnieguma - es neko neuzrādīju, bet aprēķina lapu izdrukāju un iešuvu pie citiem pielikumiem, kas nav jānodod, bet ko glabāju pie gada nobeiguma dokumentiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения