Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vienkāršā grāmatvedība un KOKI? К списку тем
Vienkāršā grāmatvedība un KOKI?
Sakiet - kurā kolonnā man jāparāda, ja mans saimnieks izraksta rēķinu
"Pirkuma maksa par ciršanas tiesībām"?
Rēķinā ir summa bez PVN un PVN?
Ответы (18)
Tas pats ir ari ar otru pusi, ja mans saimnieks saņem rēķinu kurā ir norādīts, ka tie ir "KOKMATERIĀLI"
Aprēķināts arī PVN 18%??
Kurās kolonnās lai lieku?
Если тот, кто выписывает счет, не является плательщиком PVN, то и PVN в счете быть не может.
Vēl papildus jautājums par šīm abām lietām?
Kā ir ar PVN deklarāciju?
Какой журнал Вы имеете ввиду:хозяйственных операций или ПВН?
Скорее, хозяйственных операций.
Выписанные,но неоплаченные счета в журнале хозяйственных операций не отражаются,только в журнале учета ПВН.
Так вопрос задан непонятно...А может я не поняла о чем спрашивают...
Giza,
te es biju domājusi - IZDEVUMU / IEŅĒMUMU ŽURNĀLU - vienkāršais ieraksts.
Jā - saimnieks ir PVN maksātājs!
PVN likums nosaka, ka
13.2 pants. Nodokļa piemērošana ar kokmateriālu piegādi saistītajiem darījumiem
(1) Pievienotās vērtības nodokli par šā panta otrajā daļā minēto kokmateriālu piegādi, ja kokmateriālu piegādātājs un kokmateriālu saņēmējs ir reģistrēti Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas, budžetā maksā kokmateriālu saņēmējs, ievērojot šādus nosacījumus:
1) ar nodokli apliekamā persona no aprēķinātā budžetā maksājamā nodokļa kā priekšnodokli par iegādātajiem kokmateriāliem atskaita tikai to nodokli, kas norādīts kokmateriālu piegādātāja izrakstītajā nodokļa rēķinā, ja visi taksācijas periodā iegādātie kokmateriāli paredzēti savu apliekamo darījumu veikšanai. Šajā gadījumā pievienotās vērtības nodoklim par iegādātajiem kokmateriāliem nav jābūt samaksātam;
2) kokmateriālu piegādātājs un kokmateriālu saņēmējs, likumā noteiktajā kārtībā iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu, iesniedz arī nodokļa deklarācijas pielikumu.
(2) Šā panta pirmajā daļā minētā kārtība piemērojama darījumiem ar šādiem kokmateriāliem:
1) nocirstiem un atzarotiem, sagarumotiem vai nesagarumotiem, mizotiem vai nemizotiem, garenvirzienā sašķeltiem vai nesašķeltiem apaļkokiem, kuri sastāv no viena elementa bez mākslīgiem savienojumiem un kuru garums ir lielāks par vienu metru, bet tievgaļa diametrs - vismaz trīs centimetri;
2) jebkurā garumā sazāģētiem, ēvelētiem vai neēvelētiem zāģmateriāliem, kuri sastāv no viena elementa bez mākslīgiem savienojumiem un ir biezāki par sešiem milimetriem.
(3) Pievienotās vērtības nodokli par pakalpojumiem, kas sniegti darījumos ar šā panta otrajā daļā minētajiem kokmateriāliem, kā arī par ciršanas tiesību piešķiršanu budžetā maksā pakalpojumu saņēmējs, ja pakalpojumu sniedzējs un pakalpojumu saņēmējs ir reģistrēti Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas.
(4) Šā panta noteikumu piemērošanai Ministru kabinets nosaka:
1) kārtību, kā
Наташа, тогда это Вам объяснять, я про журнал расходов-доходов не знаю.
PIEDODIET - NU ir tā, ka saimnieks ir PVN nodokļu maksātājs un viņam tiek kārtota grāmatvedībā pēc vienkāršā ieraksta:
t.i. - Ieņēmumu / izdevumu žurnāls
t.i. PVN maksātāja žurnāls.
Как ведется учет по деревоматерилам в системе двойной записи - я знаю, а вот по журналу PVN не сильна.
IZDEVUMU / IEŅĒMUMU ŽURNĀLU - vienkāršais ieraksts - отражаются только "живые" деньги,полученные и оплаченные; выписанные,но неоплаченные счета и полученные,но неоплаченные счета в этом журнале не отражаются.Так как saimnieks ir PVN maksātājs надо вести журнал учета ПВН.
Или Вы спрашиваете про оплаченные счета ?
Jā ir gan rēķins, gan rēķins samaksāts.
1)Rēķins IZDEVUMU/ IEŅĒMUMU ŽURNĀLĀ jāparāda ir gan tad, kad saņemts un apmaksāts, bet vai jāizdala PVN?
Es nesaprotu - kam es varetu garaku aprakstit uz e-pastu?
PALDIES, PALDIES, PALDIES
Rēķins ieņēmumu izdevumu žurnālā jāparāda tikai tad kad tas ir saņemta nauda ( pie pārdošanas) vai kad par to ir samaksāta nauda(
pie piekšanas) . Tā kā PVN par kokmateriāliem faktiski netiek ne maksāts ne saņemts ja darījumi notiek starp divām apliekamām personām tad PVN vispār nekur neuzrādītu . Ja pārdos neapliekamai personai tad PVN jāuzskaita un arī saņems samaksu , tad PVN jāuzrāda atsevišķi kā ieņēmumi kas neattiecas uz IIN nodokļa aprēķināšanu.
Закрыть
Краткое описание нарушения