Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zalktis PL nolietojums
Sakiet lūdzu kā Jūms ir ar pamatliidzekļiem zalktī??
Visi man ir savadiiti nolietojums sarēķināts, bet gada beigās nav pareizā atlikusī vērtība.(nenoņem ši gada nolietojumu) Es kaut ko nepareizi daru??:-S
Ответы (8)
Pajautājiet izstrādātājiem
zalktis@zalktis.lv
Šeit jau neviens neredz, kas Jums ir datorā ievadīts, grūti būs atbildēt. Man visu rēķina pareizi. Un arī atlikusī vērtība ir pareiza.
nu jā - pamatliidzekļu atskaitē rāda pareizo atlikumu bet virsgrāmatā nepareizo...kaut ko neesmu iegrāmatojusi??(laikam)
nu mēģināšu jautāt zalktis izstrādātājiem...
Lai virsgrāmatā rādītu pareizi, Jums jāveic grāmatojums. Zalktis automātiski nolietojumu neiegrāmato - tikai aprēķina un ieraksta kartītēs un atskaitēs.
Tur arī ir tā vaina.
nolietojums ir iegraamatots
Ja ir iegrāmatots, ko Jums rāda nepareizi?
No virsgrāmatas jāņem divi skaitļi (debets - sākotnējā vērtība, kredīts - nolietojums), no lielākā jāatņem mazākais (debets-kredīts), un šis skaitlis ir bilancē ierakstāms kā PL atlikusī vērtība.
Kādas problēmas?
Paldies!!!
nu saktīšos kas man tur īsti nav kā vajag bet visā visumā viss ir tieši tā arī izdarīts.
Apskatieties vai Jūsu iegrāmatotā nolietojuma summa atbilst tai summai, ko programma ir aprēķinājusi.
vispā jau virsgrāmatā pamatlīdzekļi ir sākotnējā vērtībā kontā teiksim 1210; 1220; 1230 (kā nu kuram), bet uzkrātais nolietojums atspoguļojas K 1290 PL Nolietojums (citiem varbīt cits konts).
aprēķināto nolietojumu iegrāmato
D 7420 PL Nolietojums (izmaksas)
K 1290 PL Nolietojums (bilances konts)
Bilancē ieraksta atlikušo PL vērtību, kuru iegūst no PL sākotnējās vērtības (kontā 1210; 1220; 1230 ...) atņemot uzkrāto nolietojumu (kontā K 1290). Vienkāršā variantā, ja nav izmaiņu PL sastāvā,
Ja ir iepirkti vēl Pl un/ vai izslēgti, tad protams arī šīs darbības jāiegrāmato un jāņem vērā aprēķinot atlikušo Pl vērtību.
Mēs jau tiešām neredzam ko tieši un kā Jūs esat iegrāmatojusi PL nolietojumu un kas tieši Jums neiet, ar kādu datumu iegrāmatots un uz kuru periodu skataties, ka neiet....
Закрыть
Краткое описание нарушения