Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN 0%? К списку тем

PVN 0%?
Latvijā reģistrēts uzņēmums sniedz pakalpojuma pārdošanas konsultācijas ("saved kopā" pakalpojuma sniedzēju ar pakalpojuma ņēmēju, par ko saņem % no summas, ko sniedzējs saņēmis no ņēmēja) EEZ (bet ne ES) dalībvalstī reģistrētam un strādājošam uzņēmumam.

Vai esmu izpratusi pareizi, ka šajā gadījumā PVN likme ir 0%?

Vados pēc sekojošiem pantiem/punktiem likumā par PVN:

**4. pants. Preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas vieta.

7) Pakalpojuma saņēmēja juridisko adresi uzskata par pakalpojuma sniegšanas vietu šādiem pakalpojumiem, ja apliekamā persona šos pakalpojumus sniedz jebkurai citas dalībvalsts personai, kas veic saimniecisko darbību, vai Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētai personai:

3) juridiskie (arī advokātu, notāru), grāmatvedības, revīzijas, konsultāciju, tulkošanas, ekspertīžu, inženieru, tirgus izpētes un vadības pakalpojumi, kā arī patentu valdes darbība;

5) informācijas sniegšana, arī pieredzes apmaiņa;

un

7. pants. Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana.

(1) Nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota:

3) pakalpojumiem, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar šo likumu nav iekšzeme, izņemot šā likuma 6.pantapirmajā daļā minētos pakalpojumus;
Teksa
Teksa 25.04.2007 17:22
17 сообщений на сайте

Ответы (3)

liekas ka 7 pants attiecinams vairak uz transporta pakalpoj. jeb es varbut ari maldos. HMM?
Sanciss
Sanciss 25.04.2007 17:31
39 сообщений на сайте
Pārsvarā tur ir par transportu, bet neatrodu vietu, kur minēts, ka tas attiecas TIKAI uz transporta pak.....
Teksa
Teksa 25.04.2007 17:55
17 сообщений на сайте
Mūsu firmai līdzīga situācija-7.pantam atbilstoša pakalpojuma sniegšana 3.valstij Konsultējos VID,pamatojoties 4.p.7) un 7.p.(1)3) un tur atzina par pareizu 0% PVN.
Anita43
Anita43 25.04.2007 23:45
320 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.