Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kredītu % UIN deklarācija К списку тем
kredītu % UIN deklarācija
Sveiki!
Lasu likuma 6.4. pantu. Tur rakstīts, ka ienākumu jāpalielina par % summām, kas pārsniedz procentu maksājumu summu, kas aprēķināta pēc statistikas pārvaldes koeficienta utt, utt.
Taču var nepalielināt, ja, ja kredīti un līzingi ņemti Latvijas Republikā vai citā Eiropas savienībā reģistrētā kredītiestādē.
Tad lūk, mēģinu atrast šo Latvijas Republikā reģistrēto kredītiestāžu sarakstu un neko nevaru atrast...
![](https://static.vgk.lv/smilies/07.gif)
Atrodās tikai Latvijas Bankas 2000 gada pārskata pielikums ar nelielu sarakstiņu... Zinu, ka šobrīd tas saraksts ir krietni lielāks.. Vārbūt kāds var ieteikt, kur meklēt?? Būšu ļoti pateicīga. Paldies!
Ответы (10)
Vai lasat likumu, kas piemērojams 2006.g. gada pārskatiem?
Lasu patreiz spēkā esošo likumu. Zem panta gan ir piebilde, kuros gados izdarīti grozījumi, un, ka tie stājās spēkā ar 01.01.2007.) Kā lai zinu, vai man jāpalielina apliekamais ienākums vai nē? Nezinu, kas bija spēkā pirms grozījumiem...
Par 2006.g. pārskatu jāpalielina, bet sākot ar 2007.g. nebūs jāpalielina( kamēr nesadomās atkal ko grozīt).
Jāpalielina, ja aizņēmumi ir ņemti ne no bankām. Es tā saprotu.
Tātad, ja kredīti ņemti Nord/LB banka, SEB Latvijas Unibanka, Hansa līzings, tad varētu būt, ka varu droši nepalielināt?
Droši var nepalielinātm no bankām saņemtiem kredītiem. Tik jāatcerās, ka SIA Hansa Līzings, nav Hansabanka u.c līzingi.
Atvainojos, kaut kā iedomājos ka runa iet nevis par kredītiestādēm , bet līzingie. Ja bankā ņemts kredīts arī tagad nav nekas jāpalielina.
Tātad no šiem 3 līzingiem, man jāpalielina par Hansa līzingu, ja pareizi sapratu?
Bankas kredītu nesauc par līzingu , tas ir kredīts un nav jāpalielina, bet no SIA xxxx parasti ņem līzingus un tiem ir jāpalielina. Jums tam SIA Hansalīzings.
Закрыть
Краткое описание нарушения