Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jauns uzņēmums
Labdien!
Sakiet, lūdzu, uzņēmums dibināts 2005.g., gada pārskatu pagājušo gadu neiesniedza, jo iekļāvās 18 mēnešos, bet vai šogad bez gada pāskata ir jāiesniedz arī kaut kāda sākuma bilance vai to vajag uztaisīt priekš paša uzņēmuma?
Paldies!
Ответы (7)
Ceru, ka nē, jo man arī ir jauns uzņēmums. Vismaz neesmu neko dzirdējusi, ka kaut kas tāds būtu jādara.
Nē, man arī bij jauns uzņēmums. Neko atsevišķi netaisīju, tikai bilancē, kur jāuzrāda iepriekšējā perioda dati, uzrādīju tos datus, kas bija sākuma bilancē - naudu un pamatkapitālu.
O. Labi. Šito es nebiju iedomājusies. Visur sākuma datos saliku 0.00. Bet kā Jūs Regacy taisījāt pašu kapitāla izmaiņu pārskatu?
Pašu kapitāla izmaiņu pārskatā man ir dati uz perioda sākumu - pamatkapitāls, tad pārskata gada peļņa vai zaudējumi (kas nu sanācis)un dati uz pārskata gada beigām.
Kopā trīs rindiņas un trīs stabiņi.
Nu skaidrs. Es kaut kā biju izdomājusi, ka uz perioda sākumu ir 0, tad palielinājums par iemaksāto pamatkapitālu, tad attiecīgi peļņa vai zaudējumi un beigu atlikums. Bet Jums droši vien ir taisnība, jo pamatkapitāls tiek iemaksāts pirms dibināšanas, attiecīgi uz pārskata perioda sākumu, kas ir dibināšanas diena, pamatkapitāls un attiecīgā nauda kontā jau ir.
Paldies!
Думаю, что начальный баланс - это внутренний документ предприятия, т.е. в инспекцию он не сдавался.Следовательно, в инспекции данные по фирме на начало периода =0.
Katrā VID nodaļā šo jautājumu traktē atšķirīgi.
Vienā VID nodaļā man pieņēma pārskatu ar 0, citā lika ierakstīt 2000, kā raksta Ragacy.
Закрыть
Краткое описание нарушения