Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dividende.
Uzņēmumam šogad(2006) ir peļņa, vienīgais īpašnieks izdomāja, ka ņems tomēr dividendes. Izlasījos forumā, bet laikam galva vairs nestrādā, vai man tās dividendes jāparāda 2006 gada pārskatā? Un cik var ņemt, ja peļņa 17000?
P.s. Piedodiet par muļķigo jautājumu.:-<
Ответы (29)
Дивидендов может быть хоть вся сумма прибыли.
Ja iepriekšējos gados ir nesegtie zaudējumi- neaizmirstiet arī tos;-)
Если в предыдущие года были убытки, то часть прибыли гасит эти убытки.
После выплаты дивидендов пашу капитал не может быть меньше уставного капитала.
6 LGS
18. Dividendes
Dividendes ieņēmumos atzīst tad, kad uzņēmums (akcionārs vai dalībnieks) ir tiesīgs tās saņemt. Uzņēmums (akcionārs vai dalībnieks) ir tiesīgs dividendes saņemt tikai pēc tam, kad tās ir apstiprinātas. Ja paziņojums par apstiprinātajām dividendēm tiek saņemtas pēc uzņēmuma bilances datuma, bet pirms gada pārskata apstiprināšanas publiskošanai, uzņēmums šo dividenžu summu uzrāda pārskata gada finanšu pārskatā. Ja paziņojums par apstiprinātajām dividendēm tiek saņemts pēc uzņēmuma bilances datuma un pēc gada pārskata apstiprināšanas publiskošanai, uzņēmums dividenžu ieņēmumus uzrāda nākamajā pārskata gadā.
Frezy
No peļņas jāatņem tie zaudējumi un pārējo var izmaksāt? Un jāuzrāda 2006 gada pārskatā?
Elenok.
Paldies!!!:-)
Pārējiem arī paldies!!!!
Эти дивиденды будут только в следующем годовом отчёте.В этом году в протоколе утверждения баланса надо написать какую сумму решили использовать для дивидендов.
Коммерческий закон
Статья 161. Дивиденды
(1.1) Дивиденды устанавливаются по решению собрания участников.
(часть 1.1 введена законом от 07.05.2004)
(2) Дивиденды выплачиваются участникам пропорционально сумме номинальной стоимости принадлежащих им долей.
(3) Дивиденды начисляются и выплачиваются за полностью оплаченные доли.
(4) Дивиденды не разрешается устанавливать, начислять и выплачивать, если из годового отчета следует, что собственный капитал общества меньше основного капитала.
Lorgam
Kā tad 2006.gadapārskatā man visa peļņa jāliek uz pārsk.gada nesadalītā peļņa un uz dividendēm nē????Vot galīgi saputrojos, bet tas protokols tak man nav VID jāuzrāda? bet gada pārskatā tad ir vismaz jāmin, ka tiks izmaksātas dividendes?
1) Lēmumus ta uztaisīšu.
2) Viens īpašnieks
3) Daļas ir apmaksātas
4)Pašu kapitāls ir lielāks par pamatkapiltālu.
Tā kāvar dividendes izmaksāt.:-(
Вы годовой отчёт составляете на 31,12.На этот период у вас нераспределённая прибыль.
Отчёт утверждаете в апреле.Вот тогда-то и переведёте часть прибыли в дивиденды.
un tas tevi satrauc, ka tik bēdīga sejiņa
Betes, и не забудьте, что дивиденды можно выплачивать только деньгами и одной суммой.Т.е. по частям платить нельзя.
Tak, ja tak poņela, šo za gadavoj otčot 2006 goda mņe nenada pakazivat eti dividendi, avsju pribiļ prosta v pārskata nesadalītā peļa? Tak? A napisat nada šo est misļ viplatit?
Princesīte
Satrauc, satrauc, ja pēkšņi izdomā,ka vajag,a ja nav nojausma kā to dara!!!:-D
vaitad nav ja uskaidrāka bilde???
tas nav jāraksta, jo dokumentāli nolems to pēc gada pārskata, atstāj uz nesadalīto peļņu
А почему нельзя платить частями?
Tak, ja tak poņela, šo za gadavoj otčot 2006 goda mņe nenada pakazivat eti dividendi, avsju pribiļ prosta v pārskata nesadalītā peļa? Tak? - Так
A napisat nada šo est misļ viplatit? - да.Мысль - это хорошо, но, для бухгалтера надо решение.
да не понятно почему нелбзя платить частями. По-моему эта норма раньше была в Комерческом законе,а сейчас ее убрали.ИМХО
Sof_b, вот сама почитала закон и не нашла.Но мне кажется, что где-то читала.Может напутала что-то.
Закрыть
Краткое описание нарушения