Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zalktis kā nemateriālais ieguldījums К списку тем
Zalktis kā nemateriālais ieguldījums
Tie, kas lieto Zalkti zina, ka laiku pa laikam iznāk programmas papildinājumi - jauna versija, bet līdz ar to tiek izsniegta jauna licence ar jauno nosaukumu.
Kā darāt jūs - ja pati pirmā license ir nemateriālais ieguldījums D1120, kas ir papildinājumi? Vai vienkārši izdevumi D77.. vai palielinās nemateriālā ieguldījuma vērtība D1120???
Vai vispār nemateriālajiem ieguldījumiem ir "pārvērtēšana"???
Paldies!
Ответы (23)
Es palielinu vērtību.
Kaut gan likt uz izdevumiem laikam arī nebūtu nekāds grēks.
Jāgaida, ko citas gudrās galvas teiks.
A, kur ilgtermiņa ieguldījumu kustības pārskatā tu parādi to pārvērtēšanu vai kā tas pareizi sauktos - vai ailītē pārvērtēšana? Man tabulas šajā ailīte stāv krustiņš??? Esmu neizpratnē, vai tad nemat. ieguld. nav pārvērtēšanas?
Manā gadījumā tas bija uzņēmuma pirmais gads un visas summas ir ailē "Iegādes".
Man arī pirmais gads, bet man ir tikai viena NI kartiņa visām versijām un skaitās, ka pirmās versijas vērtība palielinās
Nu tā sanāk - kā gan citādi. Programama un licence taču tikai viena, tātad viena arī kartiņa.
Bet labāk pagaidiet vēl kādas atbildes, es nevaru apgalvot, ka mans variants ir tas pareizākais. Gan jau būs tādi, kuri dara citādi un kuri teiks, ka dara pareizi.
Если обновляется версия, на которую у Вас имеется лицензия, то это расходы текущего периода. Стоимость лицензий не может ни увеличиваться, ни уменьшаться - приобретённое право использования либо есть, либо его нет.
Если приобретается лицензия на новую версию, то старая списывается (выбывает), новая ставится на учёт.
Es lieku uz izdevumiem un šogad tie bija, liekas, ka 12 lati ar PVN. Summa arī nebūtiska.
Es uzskatu, ka šīs summas nav būtiskas, tāpēc norakstīju Zalkti uzreiz izmaksās un turpinu to darīt nopērkot atjauninājumus.Nav jau 100 lati, bet 12 lati.:-)
Aivareno
Tā jau arī var spriest. Bet ja paraugās no citas puses - izmantojam programmu, kuras nav uzskaitē...
Kā to ņem - koks ar vairākiem (ne tikai diviem) galiem.
Kā jau teicu - atbildes ir dažādas. Kura ir vienīgā pareizā - kas to lai zina.
Aivars007, VID interesē vai man ir licence uz šo programmu, bet nevis vai es šos 50 latus"ķidāju" pa grāmatojumiem vai nē? Bet var jau "ķidāt".Jums ir pilnīga taisnība, jo pareizās atbildes nav.Galvenais lai nodokļi nomaksāti un licence pie rokas!:-D
Nu re, beidzot viens prātīgs cilvēks...
Ja Zalkti likt kā nemateriālo ieguldījumu, tad cik ilgs būs lietderīgas lietošanas laiks?
Подскажите пожалуйста, если Залктис (50+ПВН) отнести как нематериальное вложение, какой срок пользования ставить? ведь лицензия на Залктис не ограничена сроками использования.
А если списать сразу в расходы, то на какой счет его правильнее отнести?
Ja uzreiz uz izdevumiem ( kā es lieku) tad D755XX vai vienalga kāds cits. Ja nemat. tad cik grib tik var likt 3 gadi 5 gadi.
Man arī ideja likt uzreiz uz izdevumiem labāk patīk. Summa jau nav liela...
Ilma, jums arī Zalktis? ja ir nepareizi aprēķināts nolietojums, kadā veidā to var izdzest no programmas vai izlabot?
Zalktī var visu labot un dzēst. system log reģistrā saglabāja visa informācija par katru labojumu, tā veidu datumu un iegrāmatojuma veicēju....
Bet Hronoloģiskā žurnalā es nevaru atrast nolietojuma aprēķināšanas grāmatojumus... kur tad ir jāskatas?
nesapratu. Kāds sakars ar hronoloģisko žurnālu PL nolietojuma grāmatojumiem? Vai nevarat atrast kad tos iegrāmatojāt?
Ja man vajag izdzest kādu grāmatojumu es to parasti daru Hronoloģiskajā žurnālā, atrodu un tad - Stornēt. Bet šajā gadījumā, kā man atrast nolietojuma nepareizos grāmatojumos? Vai system log reģistrā jāmeklē?
Viss, kas saistīts ar PL ir jāskatās pie pamatlīdzekļiem (augšējā rīku joslā). Izpētiet programmu
Закрыть
Краткое описание нарушения