Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

IIeN atskaite К списку тем

IIeN atskaite
Kā ir pareizi - marta iedz.ien.nodokliVID atskaitē raksta maijā? Ja tā, kāpēc? Un ko darīt, ja nokonstatēju, ka iepriekšējās atskaitēs norādīts janvārī par decembri, februārī par janvāri utt.?
Pixie
Pixie 02.05.2007 21:41
70 сообщений на сайте

Ответы (6)

В отчете указывается удержанный ПНН. Удерживают его в момент выплаты зарплаты.
Julijatim
Julijatim 02.05.2007 21:52
8799 сообщений на сайте
atskaitē norāda taksācijas mēnesī ieturēto IIN. Ja darba alga par decembri tiek izmaksāta janvārī, tātad IIN tiek ieturēts janvārī, jo IIN ietura ienākuma izmaksas brīdī nevis aprēķina brīdī kā soc.iemaksas Tāpēc atskaitē par janvāri ir norādīta janvārī aprēķinātā alga un soc.iemaksasun decembra algas nodoklis, ja alga izmaksāta janvārī.

Marta algas IIN, ja alga par martu izmaksāta aprīlī, tad norādīsiet atskaitē kur taksācijas mēnesis ir aprīlis (aprēķinātās alga un soc.iemaksaspar aprīli, IIN par martu), un šo atskaiti iesniedz attiecīgi līdz 15.maijam (kādam ir noteikts savādāks termiņš).

Nekas nav jādara, atskaitēs ir iesniegts pareizi, ar norunu, ka darba alga tiek izmaksāta nākošajā mēnesī par iepriekšējo mēnesi.
Cleo
Cleo 03.05.2007 08:24
19234 сообщения на сайте
Autorei doma ir pareiza,tikai viņa nepiefiksēja,ka maijā(tas ir šajās dienās) rakstīs atskaiti par aprīļa mēnesi.Viņas priekšgājēja jau arī tā darīja:))
Zajac25
Zajac25 03.05.2007 19:25
428 сообщений на сайте
Tātad kopsavilkums - VID'ā atskaitē par aprīļa mēnesi, ko iesniedz līdz 15.maijam rakstīšu aprīļa algu, aprīļa soc.nodoklisun aprīļa IIeN? Jo tieši tā līdz šim ir darīts. No Cleo atbildes saprotu, ka nē. Alga par aprīli tiek izmaksāta 5.maijā.

Piedodiet, pārjautāju "dļa osoba tupih"...
Pixie
Pixie 03.05.2007 22:00
70 сообщений на сайте
šajā atskaitē šī aile, par ko tika uzdots jautājums skan šādi "Ieturētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis (latos)". Saskaņā ar IIN likumu nodokli ietur ienākuma izmaksas brīdī nevis ienākuma (darba algas) aprēķina brīdī (17.panta 5. Algas nodoklis iemaksājams budžetā reizi mēnesī, kad bankā tiek saņemta nauda iedzīvotāju ienākumu izmaksai. Darba devēji, kas iedzīvotāju ienākumus izmaksā no kases ieņēmumiem, nesaņemot naudu bankā, iemaksā algas nodokli budžetā nākamajā dienā pēc algas izmaksas.)- loģiski, ja alga par aprīli tiek izmaksāta 5.maijā, tad IIN tiek ieturēts 5.maijā un uzrādāms atskaitē PAR MAIJU. Savukārt alga par martu tika izmaksāta pieņemsim 5.aprīlī un šo IIN no marta algas uzrāda atskaitē PAR APRĪLI. Atskaiti kā zināms PAR APRĪLI mēs sniedzam termiņā līdz 15.maijam

Pixie, ja ka'Jūs sakāt - līdz šim esat darījusi ne tā, tad tas nav pareizi. Aprīļa atskaitē IIN no aprīļa algas uzrāda tikai tādos gadījumos, ja darba alga par aprīli ir izmaksāta 30.aprīlī- tad gan aprēķinātais gan ieturētais IIN ir vienā taksācijas periodā.
Cleo
Cleo 03.05.2007 22:15
19234 сообщения на сайте
ieteicams palasīt arī likumdošanu

IIN likums http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20iedzīvotāju%20ienākuma%20nodokli_jauns.doc

MK Nr. 793 Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" normu piemērošanas kārtība" http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/iin/iein_26092006_nr.793.doc u.c.
Cleo
Cleo 03.05.2007 22:21
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.