Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN - kļūda par 1 sant.
Iesniedzot PVN deklarācijas 1.pielikumuEDS, katru mēnesi "izlec" vesela rinda ar kļūdām PVN summās par 1 santīmu, jo ir salīdzinoši daudz EKA čeku un arī PPR, kur nepareizi aprēķināts PVN - starpība 1 santīms.
Kā jūs šajos gadījumos rīkojaties?
Vai informējat arī vaininiekus, un vai tam ir kāda jēga? Jo... viņiem visiem taču tā nepareizi ieprogrammēti EKA un arī PPR izrakstīšanas programmas.
Ответы (16)
Mums veikalā izsistajā EKA čekā pie preču pārdošanas patstāvīgi ir neprecizitātes PVN aprēķinā.Tur neviens nav vainojams,ja nu vienīgi EKA aparāts,kurš pats aprēķina PVN. Pagaidām VID pārbaudēs šī neprecizitāte nav bijusi būtiska,jo ja preču saņēmējs būs PVN maksātājs,viņam šis pats PVN cipars būs tieši tāds pats priekšnodoklī!!Tāpēc es atstāju tādu,kādu aparāts aprēķinājis un iesniedzu VIDā uz EDS;-)
Может и правильно все. Есть еще законы арифметики, который обойти трудно.
Вот посчитайте например НДС если конечная цена товара 6,00 латов. Получается или 5,08+0,91 или 5,09+0,92, а ровно 6 латов не получацца.
Maija
Piekrītu, ka tā dzīvē ir.
Taču... конечная цена-i būtu pareizi jāveidojas šādi: preces cena + PVN, nevis no otra gala - izdomāta summa - PVN.
Piekrītat man?
Почему. Можно и так и эдак. Покупателю проще круглые цифры запоминать. Или продавцу ставить цену 5,99, а потом крутить рекламу, что у нас все за 5 латов. Цена - дело вкуса, а НДС - это уже дело арифметики.
Nepiekrītu gan, ka Можно и так и эдак...
Likums par PVN un arī loģikas likumi nosaka, ka nodokli PIEVIENO cenai, tas tā arī saucas PIEVIENOTĀS vērtības nodoklis, nevis ATSKAITĪTAIS nodoklis...
Yansis
Es jau nesaku, ka tā ir nauda...
Bet... galvu jauc, nervus bojā utt.
man šīs kļūdas mēnesī sastāda jau pat ap latu, bet % no apgrozījuma tas ir 0.00000001%, tāpēc atslābsti
Neesmu sasprindzis.
Šis nav tas gadījums.
Mani tikai interesē, ko citi dara šādos gadījumos - saspringst vai atslābst...
Smaidiet, smaidiet, un labi būs, un labi būs...
es arī pirmos mēnešus satraucos,bet tagad spiežu atkārtoti vairākas reizes tikai "pārbaudīt un saglabāt",kamēr datoram apnīk un tad beidzot tiek dokuments'pieņemts'.Labot neko nelaboju,tikai sērijā salieku nulles.Strādāju ar zalkti.
Man šķiet, ka tā nebūs tikai Zalkša vaina, bet visu programmu vaina, jo ar to noapaļošanu tā ir, kā ir
Es, kad man ir laiks palaboju, ja nē tad atstāju, neviens neko nav teicis
Ja ir kļūda tad nepieņem , bet parasti šādos gadījumos sistēma dod brīdinājumu , bet ja negrib labot tad jāspiež uz sākumu un atskaite aiziet gatavs iesniegšanai.
Tā santīma dēļ jau ņem pretī. Es arī Zalktī to daru. Reizēm gan nākas palabot, jo Zalktī vienā grāmatojumā mēdz būt apliekams un neapliekams darījums (pasts, piemēram - pastmarkas un aploksnes vienā EKA čekā, arī CSDD tāpat vienā kvītī ir bez PVN un ar PVN). Tas pats ar 5% - tos ierakstus arī visus uzrāda kā kļūdainus.
Es sērijā rakstu "A" - nulle man nepatīk, tā jau var arī "00" ierakstīt - VID-ā vēl apvainosies...
Такого рода сообщение в EDS не ошибка, а предупреждение и отчёт принимается.
Закрыть
Краткое описание нарушения