Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Gramatvedibas nodosanas akts К списку тем

Gramatvedibas nodosanas akts
Sveicināti cienījamie kolēģi!!! Ļoti ceru, ka palīdzēsiet ar kādu padomu šādā jautājumā:

- aizejot no darba nesastādiju grāmatvedības lietu nodošanas-pieņemšanas aktu, JO pa manu datoru (tostarp grāmatvedības programmu) darbojās katrs kam bija vēlēšanās (šefs lika iedot paroli); rēķinus-pavadzīmes man nebija uzticēts izrakstīt, to darīja cits - mātes uzņēmuma pārstāvis, savā mātes uzņēmuma datorprogrammā, un man tik atnesa šos rēķinus iegrāmatot; pa grāmatved.lietu mapēm, personu lietām kārtojās citi bez manis informēšanas utt... Arī jaunā grāmatvede pirms oficiālas darba uzsākšanas ieradās pa reizei un kaut ko darīja (par cik es apvienoju divus darbus, visu laiku nebiju konkrētajā uzņēmumā). Un tagad man neizmaksā pēdēj'amēneša algu un atv.kompensāciju sakot, ka es neeot pelnijusu, neesot sastādijsu šo aktu. .. es uzskatu, ka nevaru sastādīt aktu un nest atbildību par lietām, kurās krāmējas citi.

Kā rīkoties???? Vai varu šādi pamatot akta nearsktīšanu?
Bittite
Bittite 15.05.2007 15:27
40 сообщений на сайте

Ответы (23)

Un kas ir rakstīts Darba līgumā?
Mazamazina
Mazamazina 15.05.2007 15:35
264 сообщения на сайте
Par aktu tur nav minēts nekas, ja Jūs to domājāt. tas ir no neta nokopēts standarta līgums.
Bittite
Bittite 15.05.2007 15:40
40 сообщений на сайте
un grāmatveža darba instrukcija? Ja jau nekur nav minēts par šī akta sastādīšanu, tad neredzu iemeslu, par ko nemaksāt. Bet tādi nu ir tie darba devēji...
Mazamazina
Mazamazina 15.05.2007 15:50
264 сообщения на сайте
Nekur nav minēts par akta sastādīšanas nepieciešamību. Nu nekas - esmu jau ieniegusi prasību tiesā par algas nemaksāšanu.
Bittite
Bittite 15.05.2007 15:55
40 сообщений на сайте
apsveicu, lai tev veicas ar piedziņu
Yansis
Yansis 15.05.2007 15:56
666 сообщений на сайте
Paldies! Tik mani mulsina tas, ka man var tā bļaut virsū par šo aktu, bet pats šefs neapzinās, ka es nevaru atbildēt par to, kur saimnieko arī citi.. tad jau šo aktuir jāraksta vismaz 4 cilvēkiem!!! Un arī jaunā grāmatvede bez manas klātbūtnes nedrīkstēja darboties pa datoru. Vai pareizi saku?
Bittite
Bittite 15.05.2007 15:58
40 сообщений на сайте
Jūs aizejat pēc savas vēlēšanās?
Larao
Larao 15.05.2007 16:13
6767 сообщений на сайте
Jā, pēc savas, jo vairs nespēju izturēt to bardaku.
Bittite
Bittite 15.05.2007 16:14
40 сообщений на сайте
Vēl ir izeja uzraxtīt aktu ar vienu teikumu: "Puses vienojas, ka grm1 nodod bet grm2 pieņem visas ar uzņēmuma grāmatvedību saistītās lietas," - un viss.
Yansis
Yansis 15.05.2007 16:16
666 сообщений на сайте
Kur nu vairs iešu to rakstīt, jo nu jau otro mēnesi strādā cits cilvēks. Un pāris dienas pēs līguma laušanas biju ieradusies un jautāju jaunajam grāmatvedim vai viss kārtībā. Man pat neuzskatija par vajadzīgu atbildēt, tik atņurdēja ka jā. Un viss, ar to mans stāsts tur beidzās, bet tagad, kad sāku kārtot šīs nemaksāšanas lietas caur tiesu, tad nākas dzirdēt, ka neko neesmu darījusi.
Bittite
Bittite 15.05.2007 16:22
40 сообщений на сайте
Посылайте все в сад. Имеете право жаловаться в трудовую, а то и прямо в суд, что задерживают заработную плату.

А они пусть доказывают свой ущерб от ваших действий и выдвигают встречное требовние если получится.
Maija
Maija 15.05.2007 16:32
28223 сообщения на сайте
Maija

ziņojumu: 13728 15.05.2007 16:32

Посылайте все в сад. Имеете право жаловаться в трудовую, а то и прямо в суд, что задерживают заработную плату.

Šādam apgalvojumam piekritīšu daļēji, jo darba inspekcija pasūtīt 3 mājas tālāk, bet lai grieztos tiesā ir jābūt labam advokātam, bez viņa tiesā nav ko darīt.

Pirms griešanās tiesā jābūt zemāk stāvošu organizāciju slēdzienam (piem, VID darba inspekcija utt.)
Larao
Larao 15.05.2007 16:35
6767 сообщений на сайте
Интересно, кто у нас zemāk stāvošu organizāciju. Суд вроде как независим от всяких организаций. И нет у него никаких подчиненных.

Если очень надо, то можно написать туда, что не выплачивают заработную плату. В течение месяца должны дать ответ.
Maija
Maija 15.05.2007 16:40
28223 сообщения на сайте
Likums ir Jūsu pusē.

Darba likums

30.nodaļa

Darba devēja pienākumi, atlaižot darbinieku no darba

128.pants Darbiniekam pienākošos naudas summu izmaksa

(1) Atlaižot darbinieku no darba, visas naudas summas, kas viņam pienākas no darba devēja, izmaksājamas atlaišanas dienā. Ja darbinieks atlaišanas dienā nav veicis darbu, viņam pienākošās naudas summas izmaksā ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tam, kad darbinieks pieprasījis aprēķinu.

(2) Ja, atlaižot darbinieku no darba, radies strīds par viņam pienākošos naudas summu apmēru, darba devējam šā panta pirmajā daļā noteiktajā laikā ir pienākums izmaksāt to naudas summu, kuru puses neapstrīd.

(3) Ja darba tiesiskās attiecības izbeigušās un darba samaksa darba devēja vainas dēļ nav laikus izmaksāta, viņam ir pienākums atlīdzināt darbiniekam radušos zaudējumus.

Pabaidiet vispirms ar Valsts darba inspekciju.

Ja Jūs neesat rakstījusi nekādus paskaidrojumus pēdējo mēnešu laikā par to, ka nepildat savus amata pienākumus, nav tikuši sastādīti akti par to, ka nepildāt savus amata pienākumus, nav nekāda pamata uzskatīt, ka Jūs nebūtu strādājusi.

Darba algu aizkavēt nav atļauts nekādā gadījumā.

Tas ir likuma pārkāpums.
Aivars007
Aivars007 15.05.2007 16:40
26984 сообщения на сайте
Maija

Bivaļi - plavaļi, utanuļi i pļunuļi

Veselīgi nervi izrādījās svarīgāki
Larao
Larao 15.05.2007 16:43
6767 сообщений на сайте
Biju arī darba inspekcijā pirms mēneša, bet vēl neesmu saņēmusi no tās nekādu vēstulīti, kaut solija atsūtīt kādu slēdzienu 15 dienu laikā. Tā kā biju izbraukusi no valsts, tad ātrāk uz inspekciju aiziet nevarēju. Rīt iešu un meklēšu kur ir šī solītā apsekošanas akta slēdziens.

Nevienu aktu par darba pienākuma nepildīsānu vai ko citu neesmu redzējusi un arī šefs nekad nav sūdzējie spar manu darbu - gluži otrādi - ir bijis apmierināts ar manu darbu. Bijām arī VIDā un dokumentu pārbaudi, un viss bija ok.
Bittite
Bittite 15.05.2007 16:45
40 сообщений на сайте
Advokāts arī teica, ka likums ir manā pusē. Tikai jūtu, ka šis "pasākums" prasīs daudz nervus, jo šefs tagad visādas lietas sāks izgudrot. Viņam ir paradusm raskt'ti rīkojumus ar atpakaļejošiem datumiem...
Bittite
Bittite 15.05.2007 16:47
40 сообщений на сайте
Ну и пусть пишет, если делать нечего. Со всеми распоряжениями заинтересованные лица должны быть ознакомлены под подпись. Если вас об этом распоряжении не уведомили, то и исполнять его вы не обязаны.
Maija
Maija 15.05.2007 16:50
28223 сообщения на сайте
ceru, ka vinnēsiet, tad atsutiet advokāta tel. Nr.
Larao
Larao 15.05.2007 16:52
6767 сообщений на сайте
Paldies Jums visiem! Apstiprinājāt manu pārliecību, ka samaksu esmu pelnījusi un aktu stādīt nav mans pienākums.
Bittite
Bittite 15.05.2007 16:52
40 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.