Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
grāmatvedības kārtošana mājās К списку тем

1011erika 23.05.2007 13:59
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Ответы (20)
Kāpēc bailes? Ja uz visām programmām ir licences, tad nav ko baidīties.
Pavadzīmju reģistra atrašanās vieta ir noteikta MK noteikumos.
"19. Reģistrs atrodas katrā preču izsniegšanas (saņemšanas) vietas adresē.
19.1. Ja preču izsniegšanas (saņemšanas) vieta nav lietotāja pastāvīgā darbības vieta (struktūrvienība), reģistrs (izņemot tirdzniecības) drīkst atrasties lietotāja juridiskajā adresē vai Valsts ieņēmumu dienesta reģistrētā struktūrvienībā (fiziskajai personai – deklarētajā dzīvesvietā) atbildīgās personas pārziņā."
Pavadzīmju reģistra atrašanās vieta ir noteikta MK noteikumos.
"19. Reģistrs atrodas katrā preču izsniegšanas (saņemšanas) vietas adresē.
19.1. Ja preču izsniegšanas (saņemšanas) vieta nav lietotāja pastāvīgā darbības vieta (struktūrvienība), reģistrs (izņemot tirdzniecības) drīkst atrasties lietotāja juridiskajā adresē vai Valsts ieņēmumu dienesta reģistrētā struktūrvienībā (fiziskajai personai – deklarētajā dzīvesvietā) atbildīgās personas pārziņā."
Programmu nelūdza nest , jo nezin kā tiek grāmatvedība kārtota.
Esmu pieņemta darbā ar darba līgumu.
To ,kas rakstīts MK par pav.reģistru es zinu jau kā pantiņu , bet kā lai es vismaz pamēģinu izrullēt no radušās situācijas?
Esmu pieņemta darbā ar darba līgumu.
To ,kas rakstīts MK par pav.reģistru es zinu jau kā pantiņu , bet kā lai es vismaz pamēģinu izrullēt no radušās situācijas?

1011erika 23.05.2007 15:03
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
По поводу программы уже обсуждалось. На мой взгляд вам остается говорить что делаете сами без использования программы. Опаска что они сосчитают сами вашу программу - их не так много и все они примелькавшись на Сканстес. Сдать в аренду свою программу вы им не можете

Lara88 23.05.2007 15:09
907 сообщений на сайте
907 сообщений на сайте
Pavadzīmju reģistram jāatrodas juridiskajā adresē, tā arī pasakiet, ka tas tur bija.

Klaudijan 24.05.2007 09:32
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Es atvainojos sākumā pilnībā neizlasīju jautājumu, uztvēru, ka pārbaudes brīdī nebija neviena darbinieka. Ja kāds pateica, ka p/v reģistrs neatrodas juridiskajā adresē, VIDam jau viens APK pants jau būs gatavs, diemžēl. Varat vienīgi paskaidrojumos rakstīt kādus nu varat izdomāt iemeslus, kas varbūt sodu mīkstinātu.

Klaudijan 24.05.2007 09:39
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
tikai viedoklis: ja jau jūs ar savu datorprogrammu kārtojat grāmatvedību kādai firmai, tad pēc būtības jums ar šo firmu ir nevis darba līgums, bet uzņēmuma līgums
Vēl iedomājos - varbūt Jums juridiskajā adresē nenotiek nekāda saimnieciskā darbība, tagad lasu, ka Andaz jau skairi to atbildējusi, šodien aizgulējos, tāpec visu lasu pa diognāli, piedodiet.;-)

Klaudijan 24.05.2007 09:48
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Обьясните, пожалуйста, глупому человеку - что такое Pavadzīmju reģistrs...

Olunea 25.05.2007 17:02
79 сообщений на сайте
79 сообщений на сайте
a bet palasīt noteikumus? http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/gram_27122005_nr.1038_jauns.doc
20. Reģistrā norāda šādu informāciju:
20.1. ieraksta datums un kārtas numurs;
20.2. pavadzīmes izrakstīšanas datums un pavadzīmes numurs;
20.3. pavadzīmē norādītais darījuma partneris;
20.4. darījuma apraksts (piegāde, iegāde, izsniegšana, saņemšana, pārvietošana);
20.5. pavadzīmē norādītā preču kopējā vērtība (bez pievienotās vērtības nodokļa);
20.6. dabas resursu un akcīzes nodokļi, ja tādi ir;
20.7. piešķirtās atlaides, ja tādas ir;
20.8. pievienotās vērtības nodokļa summa, ja tāda ir;
20.9. kopējā summa;
20.10. citi nepieciešamie rekvizīti.
20. Reģistrā norāda šādu informāciju:
20.3. pavadzīmē norādītais darījuma partneris;
20.4. darījuma apraksts (piegāde, iegāde, izsniegšana, saņemšana, pārvietošana);
20.5. pavadzīmē norādītā preču kopējā vērtība (bez pievienotās vērtības nodokļa);
20.6. dabas resursu un akcīzes nodokļi, ja tādi ir;
20.7. piešķirtās atlaides, ja tādas ir;
20.8. pievienotās vērtības nodokļa summa, ja tāda ir;
20.9. kopējā summa;
20.10. citi nepieciešamie rekvizīti.
Cleo, sakiek lūdzu vai jūs drukājat no Zalkša šo sarakstu?Es domāju to, kuru programma izdod kopā vienā sarakstā- pavadzīmes ar rēķiniem (izveltnis"Rēķinu saraksts". Vai arī vedat atsevišķu reģistru?

Squirrel 26.05.2007 22:20
809 сообщений на сайте
809 сообщений на сайте
tiem, kam nav noliktavas- jā, taisu caur rēķiniem un drukāju katru mēnesi. Bet tie, kam ir noliktava tie šo reģistru ved paši, es vedu Zalktī pa nosaukumiem noliktavu.
Pagājušogad gan vedu atsevušķu reģistru, neatkarīgu no Zalkša,jo mani mulsināja, ka saskaņā ar ar noteikumiem Nr.1038 nevar parādīt reģistrēšanas datumu, kā tas prasīts:
"20. Reģistrā norāda šādu informāciju:
Šogad gan arī drukāju visus no "Rēķinu saraksts".Man noliktavas nav. Bet kaut kāds nemierīgs prāts.
"20. Reģistrā norāda šādu informāciju:
Šogad gan arī drukāju visus no "Rēķinu saraksts".Man noliktavas nav. Bet kaut kāds nemierīgs prāts.

Squirrel 27.05.2007 11:57
809 сообщений на сайте
809 сообщений на сайте
Zalktī var izdrukāt pavadzīmju reģistru atbilstoši MK nr, 1038 prasībām, ja prečupavadzīmes ievada caur rēķinu sarakstu, ne caur parasts grāmatojums. Un šo reģistru var redzēt un izdrukāt pie -> finansu pārskatiem-> pavaddokumentu reģistrs.
Reģistrēšanas datumu programma liek to pašu, kas dokumentā (ir divas ailes) un atbilst visas pārējās prasības, kas minētas MK noteikumos Nr. 1038 (pati drukāju no programmas, kad bija tematiskā pārbaude):)
Reģistrēšanas datumu programma liek to pašu, kas dokumentā (ir divas ailes) un atbilst visas pārējās prasības, kas minētas MK noteikumos Nr. 1038 (pati drukāju no programmas, kad bija tematiskā pārbaude):)

Dimma 27.05.2007 12:15
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Paldies, Dimma! Ar to Zalkti tā ir -katru dienu kaut kas jauns.:-D
Atradu to vietu , bet vienīgi darījuma aprakstā man viņš tur raksta jocīgas lietas-vienam darījumam mūsu bankas nosaukumu, bet vēl vienam - rēķina piezīmēs rakstīto.Bet tas nekas pārcelšu Excelī un izlabošu.
Bet sakiet lūdzu vēl- vai drīkst drukāt uz vienas lapas (taupības nolūkos)ienākošos un izejošos vai arī jādrukā katru savā lapā?
Atradu to vietu , bet vienīgi darījuma aprakstā man viņš tur raksta jocīgas lietas-vienam darījumam mūsu bankas nosaukumu, bet vēl vienam - rēķina piezīmēs rakstīto.Bet tas nekas pārcelšu Excelī un izlabošu.
Bet sakiet lūdzu vēl- vai drīkst drukāt uz vienas lapas (taupības nolūkos)ienākošos un izejošos vai arī jādrukā katru savā lapā?

Squirrel 27.05.2007 17:00
809 сообщений на сайте
809 сообщений на сайте
piezīmēs vaag izlabot vajadzīgo darījuma aprakstu.
Es gan drukāju ienākošāa un izejošās uz vienas lapas.
Es gan drukāju ienākošāa un izejošās uz vienas lapas.
Paldies!!!

Squirrel 27.05.2007 21:23
809 сообщений на сайте
809 сообщений на сайте
Nē,diemžēl vēl viens pēdīgs jautājums- kam nepieciešama sadaļa beigās "Citi nepieciešamie rekvizīti"?Man tur nekas neparādās.Varbūt tas domāts darījuma partnera Reģ.Nr., bet tādā gadījumā vai to var ierakstīt ar roku?
P.S.Excelisizrādījās pilnīgi garām.Beigās sapratu, ka lai kaut kas parādītos sadaļā "Darījuma apraksts"ir jāieraksta tas Rēķinos un Pavadzīmēs pie "Piezīmes".
P.S.Excelisizrādījās pilnīgi garām.Beigās sapratu, ka lai kaut kas parādītos sadaļā "Darījuma apraksts"ir jāieraksta tas Rēķinos un Pavadzīmēs pie "Piezīmes".

Squirrel 27.05.2007 22:30
809 сообщений на сайте
809 сообщений на сайте
nu ja Jums ļoti grinas kaut kon pierakstīt ar roku, rakstiet. Es citās piezīmēs nerakstu neko, kamēr nerodas nepieciešamība kādu no pavadzīmēm izdalīt- vai apmaksa notikusi daļēja vai vēl kaut kas, kas varētu interesēt uznēmumu nevis auditorus.
Nu, paldies,Cleo, tagad esmu pavisam nomierinājusies.

Squirrel 28.05.2007 18:59
809 сообщений на сайте
809 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть