Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

pašnodarbinātais К списку тем

pašnodarbinātais
Esmu reģistrējusies kā pašnodarbinātais, veikšu grāmatv.pakalp. Nav skaidrs kā veikšu saimn.darbības uzskaiti. Zinu, ka ir jātaisa ieņēmumu un izdevumu žurnāls. Esmu nopirkusi programmu, bet kā ir ar manu kompi, kurš ir iegādāts pirms gada, kad nebiju reģistrējusies, kā man viņš jāatspoguļo???
Elusa
Elusa 25.05.2007 09:10
38 сообщений на сайте

Ответы (6)

MK not.nr.188. tieši tas aprakstīts.
Ilma
Ilma 25.05.2007 09:13
30495 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=38&hl=1&oid=5540&otype=11
Ilma
Ilma 25.05.2007 09:13
30495 сообщений на сайте
28. Ja persona saimnieciskajā darbībā kā pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) personisko mantu, kas pirkta vai izveidota pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas, pamatojot šīs mantas iegādes vai izveidošanas izdevumu summu ar tās iegādes vai izveidošanas laikā saņemtajiem attaisnojuma dokumentiem, par šāda pamatlīdzekļa sākotnējo vērtību uzskata minētās mantas atlikušo vērtību datumā, kad pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) saimnieciskajā darbībā. Atlikušo vērtību aprēķina saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 13.pantu
Ilma
Ilma 25.05.2007 09:15
30495 сообщений на сайте
Vai man ir kāds rīkojums jāraksta, ka pieņemu lietošanā savu personisko mantu ar tādu un tādu vērtību?? un kur tas atspoguļojas saimn.darbības žurnālā??
Elusa
Elusa 25.05.2007 09:23
38 сообщений на сайте
Domāju ka var sastādīt aktu . Bet žurnālā manuprāt nav jāraksta vispār jo uz izdevumiem tas ies pēc izdevumu precizēšanas tabuliņas, kur PL nolietojums būs aprēķināts pēc UIN 13.panta
Ilma
Ilma 25.05.2007 10:00
30495 сообщений на сайте
Pašnodarbinātajiem ir jābūt PL kārtiņām, kur nolietojums būs aprēķināts pēc UIN 13.panta Un katram PL atsevišķa kartiņa.
Dimma
Dimma 25.05.2007 10:25
1727 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.