Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Saņemts avansa rēķ. par JUMI К списку тем
Saņemts avansa rēķ. par JUMI
Lūdzu pasakiet, vai es prātoju pareizi (neesam PVN maksātājs):
Saņemu avansa rēķinu par datorprogrammu:
D1180-K5310 (grāmatojums)
Priekšnieks no ibankas apmaksā, bet es neko par to nezinu.
Saņemu PPR un pašu programmu:
D1120-K1180 (grāmatojums)
(Izveidoju PL ar 5 gadu termiņu)
Mēneša beigās saņemu bankas izrakstu:
D5310-K2620 (bankas izejoš. dok.)
Ответы (17)
Lūdzu pasakiet, vai es prātoju pareizi (neesam PVN maksātājs):
Saņemu avansa rēķinu par datorprogrammu:
pareizi
kāds grāmatojums?
pareizi
datorprogramma nav PL - pamatlīdzeklis
pareizi
Nu jā, datorprogramma iet iekš 1120. Bet vai šajā gadījumā viņa nenorakstās 5 gadu laikā? Skatos, ka Jumī ir iekš "Pamatlīdzekļu" sadaļas kategorija šīm lietām, un lasīju tepat forumā par tiem 5 gadiem. Nu tehniski tas nav pamatlīdzeklis, bet tomēr...
Jā un vēl par to:
kāds grāmatojums?
Bet es jau kā skatītājs no malas, nezinu līdz pat mēneša beigām, ka kaut kas ir samaksāts, tāpēc arī tik grāmatoju pēc konta izraksta. Vai arī vajag citādāk?
Все неправильно. Авансовые счета вообще не граматуются.
Получили счет на программу Д 11.. (или 12..) - К5310
Оплатили его Д5310 - К2620
13 статья закона о ПНП
3 35 % Skaitļošanas iekārtas un to aprīkojums, tai skaitā drukas ierīces, informāciju sistēmas, DATORU PROGRAMMPRODUKTI un datu uzkrāšanas iekārtas, sakaru līdzekļi, kopētāji un to aprīkojums
Nu tas saņemtais rēķins viņiem saucas Avansa rēķins, bet patiesībā ir par pilnu summu, t.i. priekšapmaksa vienkārši, piegādātāja īpatnība...
Cits rēķins netika saņemts!
Ну так вы же пишете Saņemu PPR un pašu programmu
(4) Nemateriālo ieguldījumu izveidošanas izmaksas par koncesijām, patentiem, licencēm un preču zīmēm noraksta sistemātiski, pēc lineārās (vienmērīgās) metodes. Pārējo nemateriālo ieguldījumu nolietojums nodokļa aprēķināšanas vajadzībām nav norakstāms.
(5) Nemateriālo ieguldījumu vērtību noraksta: koncesijām — 10 gados, patentiem, licencēm un preču zīmēm — piecos gados. Pētniecības un attīstības izmaksas (arī tās, kas saistītas ar nerealizēto projektu tehnisko dokumentāciju, ja šo projektu vērtība nav iekļauta pamatlīdzekļos), kas attiecas uz nodokļa maksātāja saimniecisko darbību, izņemot izmaksas par derīgo izrakteņu atrašanās vietas, daudzuma un kvalitātes noteikšanu, noraksta tajā gadā, kad šīs izmaksas radušās.
Vai tad sanāk, ka tas iepriekš saņemtais rēķins vispār nekur nav vajadzīgs, un viņu var mest ārā?
Tādā gadījumā grāmatojumi pēc PPR: (Nemateriālasi ieguld. ar 5 gadu termiņu)
D1120-K5310
Pēc bankas izdrukas:
D5310-K2620
А почему на 5 лет? У вас лицензия бессрочная?
Nu ir licence un abonaments uz gadu. Teorētiski var teikt, ka zūd jēga 1 gada laikā no programmas bez abonamenta pagarināšanas, tad jau varētu vispār uz 1 gadu likt tikai?
Абонемент не при чем. Если лицензия на 1 год, то я бы поставила просто на расходы будущих периодов.
License kā tāda, cik saprotu, ir beztermiņa plus pērkot lciensi nāk 1 gads abonaments (480Ls). Bet pēc 1 gada beigsies abonements, un nevarēs vairs saņemt atjauninājumus. Būs jāpērk jausn par 110Ls. Tas nozīmē, ka abonements būtu uzskatāms kā licences bonusu, bet pati license būtu jānoraksta 5 gados. Savukārt, kad pirktu kārtējo abonementu, to pa tiešo uz izmaksām.
Тогда ставьте лицензию на 5 лет. Я учитываю бух.программы на ОС в 3 категории.
Sacrosanct
ziņojumu: 12 26.05.2007 22:37
License kā tāda, cik saprotu, ir beztermiņa plus pērkot lciensi nāk 1 gads abonaments (480Ls). Bet pēc 1 gada beigsies abonements, un nevarēs vairs saņemt atjauninājumus. Būs jāpērk jausn par 110Ls. Tas nozīmē, ka abonements būtu uzskatāms kā licences bonusu, bet pati license būtu jānoraksta 5 gados. Savukārt, kad pirktu kārtējo abonementu, to pa tiešo uz izmaksām.
Tieši tā
Savukārt, kad pirktu kārtējo abonementu, to pa tiešo uz izmaksām.
Я pa tiešo uz izmaksām не ставлю, а ставлю на расходы будущих периодов и списываю пропорционально по годам.
protams attiecīgi, to daļu, kas attiecas uz šodadu sīgada izdevumos, un pārējo uz nākošā gada izmaksām
Es piemēram sadalu abonēšanas maksu attiecīgi pa mēnešiem
Nu jā, bet tur nav norādīts, cik liela daļa no 480Ls ir par abonēšanu. Tāpēc tas uztverams kā pirmā gada bonuss imho. Nākošā gada abonēšanas 100Ls vienkārši uz izmaksām nākošajā gadā..
480 Ls tā ir licence par programmu! Bonusā ir viss pārējais. Ja gada vidū nopērkat abonimentu, tad to summu sadala attiecīgi par gadiem, piemēram ja iegāde notiek maijā, tad 100/12 un 66 Ls nraksta 2007.g. un 34Ls liek uz nākamo periodu izdevumiem
Закрыть
Краткое описание нарушения