Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Priekšnodoklis
Sveicināti!
Ir sekojošs jautājums!
Mēs kā mazumtirgotāji saņemam preces no vairumtirgotājiem uz realizāciju, t.noz., ka mums pastāv iespēja nerealizētās preces atgriezt atpakaļ. Līdz šim saņemot preces un PPR, PPR uzrādīto PVN summu pilnā apmērā vienmēr esam iekļāvusi priekšnodoklī. Patreiz semināros izskan apgalvojums, ka mēs drīkstam iekļaut tikai to PVN summu prikšnodoklī, kura aprēķināta mēneša ietvaros par mūsu tālāk pārdoto preču apjomu! Pamatojums, jo prece neesot pilnīgs mūsu īpašums. Jautājums, vai tiešām nedrīkstēja pie preču saņemšanas pilnā apjomā atskaitīt priekšnodokli.
Ответы (7)
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=180&hl=1&oid=2859&mod=35
Nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem atskaitāmas kā priekšnodoklis pēc preču vai pakalpojuma un nodokļu rēķina saņemšanas vai pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas avansā.
(Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli” 10.panta1.2.daļa).
Es piekrītu Jums, bet varbūt ka tomēr ir kāda nianse, kas paslīdējusi garāmj un kas neļauj šajā gadījumā atskaitīt priekšnodokli pilnā apjomā, jo kādēļ tad šādi apgalvojumi no zvērinatu revidentu - lektoru puses?
Надо знать контекст тех заключений. Зверинаты давно носятся с идеей возродить договор комиссии, который когда-то из-за оригинальной трактовки закона налоговиками был похерен.
Но там и на оформление доков надо смотреть. При первой передаче на комиссию налогового счета вообще быть не должно. Когда продадите, то должен быть налоговый счет на сумму проданных товаров и с него предналог.
Maija!
Pēc Jūsu teiktā es saprotu, ja mēs saņemam preces un PPR, kura ir noformēta arī kā nodokļa rēķins ar visu aprēķināto PVN, tad mēs drīkstam to iekļaut uzreiz priekšnodoklī?
Я бы включила всю сумму с накладной в предналог - имеете право. При возврате товара пишется возвратная накладная, и налог с возвращенного товара таким образом возвращаетя в бюджет.
Martinas, paldies par atsaucību!:-)))
Es tā arī vienmēr esmu darījusi! Interesanti, kā dara citi grāmatveži?
Es nezinu, ko var vēl izdomāt. Manuprāt, tas ir loģiski un pārskatami.
Закрыть
Краткое описание нарушения