Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Darba laika uzskaites tabeles К списку тем
Dainab 11.06.2007 15:49
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (40)
Как поступить- работник работает неполный день, составлен график, но бывает пару дней в месяце, когда работает не так как в графике. Исправлять в этом графике или какие-то дополнительные графики делать с изменениями?
Darba likums uzliek pienākumu darba devējam precīzi uzskaitīt darbinieka nostrādātās stundas un virsstundas, tai skaitā nakts laikā, nedēļas atpūtas laikā un svētku dienā nostrādātās stundas. Savukārt, darbiniekam ir noteiktas tiesības pārbaudīt darba laika uzskaiti un prasīt nesamaksāto tiesas ceļā. Darba laika uzskaite ir būtiska gan darba samaksas pareizam aprēķinam, gan kalpo kā pierādījums darba strīdos par darba samaksas apmēru.
Есть план, а есть факт. Вот и всё...ЗП начисляют по фактически отработанному графику. Из этого и надо исходить.
Я чё-то не догнала...какие исправления? Чел. пришёл на работу, отработал, ему в этот день часы и ставят...Разве не так??? Иначе зачем тогда график нужен???
Трудовая требует, что бы до начала месяца был составлен график на новый месяц и подписан работниками, что они ознакомлены. Но в реальности какие- то дни отрабатываются не так как в графике. Надо ли что-то исправлять или потом только в табеле будет так как было на самом деле?
Mīļo cilvēk! JUMS pašiem vajag grafiku, lai zinātu - kad kurš strādās! Lai zinātu vai visi atnākuši darbā tad, kad bija jāatnāk.
Kad beidzot sapratīs, ka grafiks un tabele nav ķeksītim, nav VIDam vai VDI!:-/
Kad beidzot sapratīs, ka grafiks un tabele nav ķeksītim, nav VIDam vai VDI!:-/
Hm... Bet ja man visi darbinieki strādā no 9 - līdz 18,birojā, redzu pašacīgi katru dienu???? Arī grafiku jātaisa? Vai sanāk, ka jataisa tikai " keksītim"...
Otija 21.12.2010 14:05
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Otija, а как платите своим работникам? Почасовую? или ?
Aleksja 21.12.2010 14:14
10004 сообщения на сайте
10004 сообщения на сайте
JUMS pašiem vajag grafiku, lai zinātu - kad kurš strādās! Un arī lai cilvēki zina, kad jāstrādā.
Nezinu vairs nevienu darba vietu, kurā apmaksā kavētu dienu - vienalga - stundu apmaksa vai amata alga. Pat par kavētām stundām atrēķina algu.
Nezinu vairs nevienu darba vietu, kurā apmaksā kavētu dienu - vienalga - stundu apmaksa vai amata alga. Pat par kavētām stundām atrēķina algu.
Tatajna,составляете график, а по факту табель.Расчитываете зарплату по табелю,поэтому в графике не требуется делать исправления.График- планируемое,табель- фактическое.
Cilvēkiem kad viņiem jāstrādā noteikts darba līgumā.Ja kādu stundu nav bijis darbā var atzīmēt darba laika uzskaites tabelē. Protams ja darba laiks mainīgs tad cita lieta. Bet pie nemainīga darba grafika, nav manam uzņēmumam vajadzīgs nekāds grafiks.:-D
Но бывает человек работает то с утра, то вечером. А если придет проверка и спросит- почему по графику у него работа утром, а он работает вечером? Хватит ли им просто утверждения, что работник сам попросил, а потом в табеле мы отметим правильное рабочее время?
Nu tad ja gan no rīta gan vakarā, tad gan katram cilvēkam jāzin, kad nākt no rīta vai vakarā.Lūk tad grafiks būtu vietā.
Mums darba līgumā - alga par 8 stundu darba dienu no 8 - līdz 18 ar 1 stundu pusdienu pārtraukumu.Visi zin, kad , cikos un cik ilgi jābūt darbā , jo darbā nav jābū tikai tad, ja ir atvaļinājums, vai slimības lapa .Un ja kāds arī "atprasās " uz dienu, tad to no darba algas gan mēs neatvelkam...
Otija 21.12.2010 17:28
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Klūda - no 9 -18. ar stundu pārtraukumu
Otija 21.12.2010 17:29
1772 сообщения на сайте
1772 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть