Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Kapitāldaļu pārdošana. К списку тем

Kapitāldaļu pārdošana.
Labrīt,lasu un lasu bet tā arī pie skaidrības nenonāku par šo IIN grozījumu

8. Ja persona iegulda nekustamo īpašumu Latvijā vai ārvalstī izveidotā personā (likuma “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” izpratnē), nekustamā īpašuma atsavināšanas brīdī ienākumu no nekustamā īpašuma atsavināšanas ar nodokli neapliek. Ja atsavina minētās kapitāla daļas, akcijas vai cita veida līdzdalību un atsavināšanas gadā vai iepriekšējā gadā vairāk nekā 50 procentus no šādas personas aktīvu vērtības tieši vai netieši (caur līdzdalību vienā vai vairākās citās Latvijā vai ārvalstī izveidotās personās) veido vai ir veidojis Latvijā esošs nekustamais īpašums, ienākumu no kapitāla daļu, akciju vai cita veida līdzdalības atsavināšanas apliek ar nodokli. Šo ienākumu nosaka kā kapitāla daļu, akciju vai cita veida līdzdalības atsavināšanas vērtības un nekustamā īpašuma iegūšanas vērtības starpību un iekļauj tā taksācijas gada apliekamajā ienākumā, kad tiek atsavinātas attiecīgās daļas, akcijas vai cita veida līdzdalība, neatkarīgi no tā, vai atlīdzība ir saņemta naudā.

Tad ja līdz šim ienākumu no kapitāldaļu pārdošanas neaplika ar IIN tad tagad kā? Ja piemēram es esmu ieguldījusi PK zināmu summu pirms piem.5 gadiem un ši uzņēmuma darbības gaitā ir iegādāts nekustamais īpašums.Tad tagad gribu pārdot šis kapitāldaļas kas man jāmaksā tagad IIN ja šim uzņēmumam kur man ir kapit. daļas vairāk kā 50% sastāda NĪ.

Vai tas attiecas tikai uz gadījumu kad kapitāldaļas ir ieguldītas mantiski kā NĪ ?Kā Jūs to saprotiet?
Ilma
Ilma 14.06.2007 10:04
30495 сообщений на сайте

Ответы (8)

На мой взгляд, речь идет именно о том случае, когда внесение статусного капитала присходит не деньгами, а недвижкой.
Solik
Solik 14.06.2007 10:40
4622 сообщения на сайте
Судя по цитате, именно так и есть, но я не удивлюсь, если будут "интерпретации".
Martinas
Martinas 14.06.2007 10:56
38532 сообщения на сайте
Nu tieši par to es arī baidos. Būs jāaptaujā VID domas;-)

Varbūt kāds to jau ir darījis.
Ilma
Ilma 14.06.2007 11:01
30495 сообщений на сайте
Там же еще есть 7 пункт. Облагается любое отчуждение долей независимо от способа приобретения недвижимости.

пункт 8 - это момент возникновения облагаемого дохода. При вложении недвижки в ОК (в момент реального отчуждения) облагаемый доход не образуется. Зато он образуется потом при отчуждении долей того СИА.

7. Šā panta trešās daļas 11.punktā noteiktais ienākums no nekustamā īpašuma atsavināšanas ietver arī ienākumu no kapitāla daļu, akciju vai cita veida līdzdalības atsavināšanas Latvijā vai ārvalstī izveidotā komercsabiedrībā vai citā personā (likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" izpratnē), ja atsavināšanas gadā vai iepriekšējā gadā vairāk nekā 50 procentus no šādas personas aktīvu vērtības tieši vai netieši (caur līdzdalību vienā vai vairākās citās Latvijā vai ārvalstī izveidotās personās) veido vai ir veidojis Latvijā esošs nekustamais īpašums. Šo ienākumu nosaka kā kapitāla daļu, akciju vai cita veida līdzdalības atsavināšanas vērtības un iegūšanas vērtības starpību un iekļauj tā taksācijas gada apliekamajā ienākumā, kad tiek atsavinātas attiecīgās daļas, akcijas vai cita veida līdzdalība, neatkarīgi no tā, vai atlīdzība ir saņemta naudā. Nekustamā īpašuma īpatsvaru personas aktīvu vērtībā nosaka, pamatojoties uz personas bilances datiem pēc stāvokļa attiecīgā gada sākumā. Ja nekustamā īpašuma īpatsvars aktīvu vērtībā iepriekšējā gada laikā ir mainījies, jo ir notikusi nekustamā īpašuma atsavināšana, kuras rezultāts ņemts vērā personas apliekamajā ienākumā, tad vērā ņem tikai nekustamā īpašuma īpatsvaru bilances aktīvu vērtībā atsavināšanas gadā.
Maija
Maija 14.06.2007 11:07
28223 сообщения на сайте
Nu to es lasīju.Nu tad jāsaprot ka jā pārdodu kapitāldaļas kur uzņēmuma īpašums satāda vairāk kā 50% NĪ tad jāmakā IIN .Piemēram dibinot uzņēmumu iemaksāju 2000 ls tagad pārdodu par 5000 LS tad no 3000 jāmaksā IIN .Vai latviski uzrakstīto neko nesaprotu:-<
Ilma
Ilma 14.06.2007 11:18
30495 сообщений на сайте
Nu piezvanīju uz VID un man lasītnepratējai izstāstīja sekojošo.Patiešām ja es iemaksāju PK naudā un pats SIA tālāk nopērk šo nekustamo īpašumu un tad es kā īpašniece izdomāju pārdot savas kapitāldaļas tad nav nozīme cik SIA pieder NĪ, kapitāldaļu pārdošana neapliksies ar IIN.Josava loģika ir NĪ joprojām paliek kāda īpašumā un to pārdodot būs attiecīgie nodokļi.Bet ja ieguldu PK nekustamo īpašumu tad ja izņemu kapitāldaļas tad to starpība apliekas ar IIN.
Ilma
Ilma 14.06.2007 15:12
30495 сообщений на сайте
Tas ir tādēļ, ka gudri cilvēki nepārdeva vis nekustamo īpašumu, bet gan ieguldīja to SIA un tad pārdeva kapitāldaļas par miljoniem, par to nemaksājot nodokli. Tagad, kad nekustamā īpašuma pārdošanu sāk stingrāk aplikt, nedrīkstēja atstāt metodi, kā to tomēr pārdot bez nodokļu sekām.
Ilzex
Ilzex 14.06.2007 16:08
2695 сообщений на сайте
Nu tā tas varētu būt.
Ilma
Ilma 14.06.2007 16:43
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.