Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Garanijas ieturējums un PVN К списку тем
Garanijas ieturējums un PVN
Uz kādu likumu var atsaukties, ka garantijas ieturējums ir bez PVN?
Pasūtītājs pieprasa rēķinā uzrādīt garantijas summu + PVN= kopā. Un tad, kad pēc diviem gadiem izrakstīšu rēķinu par ieturētās garantijas atmaksu, man jāuzrāda atkal garantijas summa + PVN, tas nozīmē, ka PVN dubultojas.
Ответы (32)
likums par PVN 6. pantā ir norādīti visi izņēmumi, kas netiek aplikti ar PVN, izlasiet un piemērojiet, ja tas attieksies uz Jums
šodien jau bija apspriesta šī tēma
Es to saprotu, bet,lai pierādītu Pasūtītājam, man jāatsaucas uz konkrētiem pantiem.
pēc manas saprašanas tas ie tas pats, kas avanss, par kuru pēc tam Jūs samaziniet galīgo norēķinu
Varbūt Jūsu sapratnē tas tā nav
Celtniecībā, ja ir parakstīts akts, tad izraksta rēķinu un visu apliek ar PVN un garantijas summa (%) ir noteikta līgumā, ko saņemsiet no pasūtītāja vēlāk pēc garantijas laika beigām. Ja es pareizi saprotu situāciju
Te failu glabātuvēs ir tādi faktūrrēķini ar garantijas summām. Vajag tik pameklēt.
Man nevaga rēķinu un kontējumus- man vajag likumna pantu, kur rakstīts, ka garantijām par izpildītiem darbiem nepiemēro PVN.
"man vajag likumna pantu, kur rakstīts, ka garantijām par izpildītiem darbiem nepiemēro PVN" - нет такой панты, потому как piemēro.
Kāpēc tad rēķinos uzrāda garantijas summu bez PVN?
Sarmite18, Jūs visu savu pakalpojumu apliekat ar PVN, tik nesaņemat visu naudiņu, kas ir atrunāts līgumā (procenti un garantijas laiks)
Ir citi rēķini, kurus izraksta, piemēram tehnikas iznomātāji, kur tiešām nav PVN. Bet tas ir kā garantijas nauda par tehniku, ka to nesalauzīsiet, un pēc tam atgriež atpakaļ.
Jā, pareizi, bet , tad, kad izrakstīšu rēķinu par garantijas atmaksu, man prasīs uzrādīt atkal garantijas summu +PVN= kopā.
kad izrakstīšu rēķinu par garantijas atmaksu
kas tas tāds ir? Jūs sev rakstīsiet rēķinu par atmaksu sev?
Pēc garantijas beigšanas vai pēc garantijas apdrošināšanas polises piestādīšanas, Pasūtītājam man jāpiestāda rēķins par ieturētas garantijas atmaksu. Tikai tad Pasūtītājs man atmaksās garantiju.Un rēķinā rakstu - ieturētā garantijas summa 100,00 + PVN 18,00= 118.00, es saprotu, ka tā neraksta, bet Pasūtītājs prasa.
Вы счет на гарантию не проводите, т.к. должны были провести все при реализации. Выписывайте с ПВН. Дебеторскую задолженность закроете при получении денег.
Ja rēķinā uzrādu PVN, tad man jāmaksā valstij, bet es jau vienreiz to izdarīju. Šeit iet runa par PVN
Закрыть
Краткое описание нарушения