Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN preču iegādei ES
Labdien!
Lūdzu jūsu viedokli. No Spānijas, kas ir ES dalībvalsts, saņemam preci. Rēķinā PVN ir 0%. PVN reģ. Nr. ir uzrādīts, bet pārbaudot to VID datu bāze, tas ir nederīgs (tāda Nr. nav). Kā šajā gadījumā jārīkojas ar PVN - jāveic reverss vai vispār PVN nav jāaprēķina? VID konsultantiem pretrunīgi viedokļi. Spānijas firma apgalvo, ka viņi ir savas valsts PVN maksātāji, bet nav piereģistrējušies ES PVN maksātāju datu bāzē. Varbūt kāds no jums ir saskāries ar līdzīgu problēmu? Jau iepriekš pateicos!
Ответы (10)
Позвоните , проверьте ПВН по телефону. Возможно вы неверно вводите регистрационный на сайте.
Paldies par atsaucību! Jau piezvanīju, VID konsultanti pārbaudīja, teica, ka Nr. nederīgs. Varbūt tomēr taisīt reversa grāmatojumu, būs mazāks ļaunums, nekā nerēķināt PVN nemaz?!
Labāk, manuprāt, ir nerēķināt reversu, jo labāk vadīties pēc mūsu datu bāzes, jo, piemēram, pārbaudē neskatīsies, ko saka spāņi, bet gan, kas uzrādās mūsu VID datu bāzē, kura ir saistīta ar visu ES.
Paldies, Mikel! Jūsu piedāvāto variantu jau VID-ā izrunājām ar nodokļu konsultantu, viņas viedoklis - ja tomēr izrādīsies, ka firma ir bijusi PVN maksātāja, tad mums uzrēķinās soda naudu. Izskatās, ka jāprasa rakstiska atbilde no VID.
Nu, tad labāk būs šī rakstiskā atbilde no VID, tikai domāju, ka datu bāze kļūdainu informāciju neuzrāda, vismaz man nekad tā nav gadījies un VID paši iesaka tikai pēc tās vadīties.
Pieprasiet no piegādātāja PVN maksātāja reģistrācijas apliecības kopiju pa faksu.
Var būt ka rēķinā ir kļūda PVN maksātāja numurā. Ja tas tā ir, tad vajag prasīt rēķina labošanu.
Bet pagaidam reversu pielietot nedrīkst.
Paldies Klvn2!
Numurā kļūdas nav. Dokumentu saņēmām. Ir cita lieta. Numuram priekšā nav "ES", kam jābūt ES dalībvalstu PVN maksātāju numuros, lai gan rēķinā viņi to bija ierakstījuši. Spāņi apgalvo, ka ir iesnieguši dokumentus reģistrācijai ES PVN maks. reģistram, bet vēl nav atbildes. Tāpēc visos savos darījumos ar citām valstīm izmantojot Spānijas PVN Nr(bez ES priekšā). Varbūt patiešām pieturēties pie MIKEL viedokļa un balstīties uz mūsu VID datu bāzes informāciju un PVN vispār neaprēķināt?
Ничего не поняла. Если испанцы ПВН-плательщики в своей стране, то никакой другой регистрации не нужно. Возможно, они пока не ПВН-плательщики, а просто налогоплательщики.
Jā, iespējams, bet viņi apgalvo, ka ir Spānijas PVN maksātāji. Arī viena no VID konsultantēm teica, ka Spānijā ir papildus jāreģistrējas ES PVN reģistrā. Arī man tas ir sajaucis galvu.
Ну, может у испанцев какие-то свои заморочки с ПВН-регистром.
Закрыть
Краткое описание нарушения